Recept voor zuivelvrije en suikervrije oliebollen

Nog een paar dagen en het nieuwe jaar begint weer. Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. En dat moet gevierd worden!

Oud-en-nieuw is natuurlijk niet compleet zonder oliebollen en champagne. En ook dat kan verantwoord! Champagne koop je tegenwoordig gewoon biologisch en blijf ook het advies ‘drink met mate’ volgen om de volgende dag nog lekker fit te zijn. En de oliebollen? Die maak je lekker zelf, helemaal suiker- én zuivelvrij.

Miss Natural wenst je een gezellige en smakelijke jaarwisseling met deze suikervrije oliebollen!

Dit heb je nodig voor de oliebollen

  • 150ml warme sojamelk
  • 100 ml bruin bier
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 zoete appel (in kleine stukjes)
  • 2 el biologische honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • snufje zout
  • Zonnebloemolie om in te frituren (of een andere olie die je lekker vindt)

Zo maak je de zuivelvrije en suikervrije oliebollen

Doe de warme sojamelk in een kom. Voeg voorzichtig de honing toe en vervolgens de gist. Roer dit even door en laat het geheel even staan.
Meng het volkorenmeel, appel, kaneel, zout en eventueel rozijnen. Voeg de melk met gist beetje bij beetje toe en voeg het bier en citroensap toe.
Zet het beslag op een warme plek en dek af met een vochtige theedoek en laat dit een uur rijzen.

Bak de oliebollen in een frituurpan met zonnebloemolie op 190 graden voor ongeveer 6 minuten. Let op: doe er niet meer dan 5 oliebollen tegelijk in! Draai ze halverwege even om.
Laat de suikervrije oliebollen uitlekken op keukenpapier. Lekker met een beetje honing!

Variatietip: Voeg een schep geraspte kokos toe. Eet en feest smakelijk!

Geïnspireerd geraakt? Lees dan ook het e-book met nog meer verrassend lekkere en natuurlijke feestrecepten voor de decembermaand!

Wat is jouw favoriete feestrecept?