datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Sabine eet suikerbewust met een twist
26 oktober 2015 
4 min. leestijd

Sabine eet suikerbewust met een twist

Mijn naam is Sabine en ben 38 jaar jong. Ik woon in Amersfoort met mijn vriend en onze 3 katten. Wij zijn deeltijdpleegouders van een meisje van 11 en hebben bewust zelf geen kinderen.

Wij hebben een zeilboot(platbodem) waarmee we in de vakanties richting het IJsselmeer, Friesland en de wadden gaan. Ik ben werkzaam als activiteiten begeleider in een instelling waar mensen wonen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Ik werk daar met de oudere doelgroep. De mooiste en waardevolste baan van de wereld! Zo af en toe ga ik mee met vakantie reizen van de Zonnebloem als vrijwilligster.

Mijn hobby’s zijn fotografie, de natuur en lekker buiten zijn in de tuin of bijvoorbeeld aan het strand.

Waarom Miss Natural?

Dan kom je op een moment in je leven dat je denkt. Ik doe het best goed. Een huisje, liefhebbende familie, een baan, een partner, lieve vrienden. Eigenlijk heel cliché maar waardevol. Toch bleef er iets kriebelen. Ik wil iets extra’s gaan doen in mijn leven maar wat?

Overal hoor je van mensen die een eigen website opzetten en “hoe kan je het verzinnen” spullen gaan verkopen, een bedrijfje opzetten of een studie gaan volgen. Er borrelde van alles in mijn hoofd maar wist niet goed wat ik er nou mee aan moest. Leuk om bijvoorbeeld een thuisstudie te volgen maar welke en wat wil ik er dan mee? Werk gerelateerd of juist niet. Kortom een hoop vragen en geen antwoorden. Dus legde het maar weer naast mij neer. Ik heb genoeg interesses zoals fotograferen, dieren en natuur, maar ook voeding en gezondheid.

Toen las ik het bericht Facebook van Miss Natural die redactieleden zocht voor de website. “Eureka, dat is het!”,  dacht ik en heb de stoute schoenen maar aangetrokken en een berichtje gestuurd. Maar hmm, ik heb geen schrijfervaring en het is natuurlijk wel zaak om leuke onderwerpen te bedenken. Hier ligt de uitdaging en een prikkel om eens wat anders in het dagelijkse leven te doen.

Ik eet vlees noch visch

Hoe Miss Natural ben ik al? Ik eet al ruim 22 jaar vlees noch visch. Een bewuste keuze omdat ik zo’n softe dierengek ben. Elke hond of kat wordt door mij geaaid en dierenleed gaat mij aan het hart. Mijn moeder dacht dat vegetarisch eten wel zo’n puberactie zou zijn die over zou waaien maar nee dus! Vlees was al nooit mijn ding en schoof de helft vaak al door naar mijn vaders bord, hij blij ik blij. Gebakken vis kon ik nog wel waarderen of een kippenpootje.

Door een klasgenootje op de middelbare school die vegetariër was werd ik aan het denken gezet en nam de eerste stappen in de wereld die vegetariër heet. Als je vervolgens op school filmpjes ziet over de bio-industrie en proefdieren, nou dan ben je helemaal genezen!

Toentertijd  waren de groente in een jasje van Iglo, de vegahamburger, -schnitzel en groenteschijf de enige vleesvervangers. Uiteten was een uitdaging en als ik dansles had vroeg ik om een gebakken ei aan mijn moeder of iets met kaas voor bij het eten, want jeetje wat een knoflook zit er in een vleesvervanger.

Ben ook wel redelijk milieu bewust zoals geen onnodige lampen aan, thermostaat niet hoog en op tijd weer uit, afval scheiden. Er is toch nog veel blijven hangen vanuit mijn opvoeding.

Suikerbewust met een twist

Sinds een jaar of 3 neus ik rond in het leven dat suikervrij/bewust eten heet en alles wat daar bij komt kijken. Mede omdat ik fibromyalgie heb en suikers niet goed zijn voor de spieren was dat de aanzet tot de eerste stappen. Mijn start is begonnen door het boek van Carola van Bemmelen te kopen. Niet met als doel om te stoppen met suikers maar door goede informatie te hebben voor de juiste basis om te starten met een andere leefstijl qua voeding. Hier heb ik een hoop aan gehad en ben vervolgens Facebook pagina’s en gezondheidssites gaan volgen voor nog meer aanvulling.

Ik  leef nu suikerbewust met een twist. Helemaal suikervrij zag ik niet zo zitten, maar heb een weg gevonden in een andere eetgewoonte waarbij ik suikers beperk, minder tarwe gebruik, light producten niet gebruik, meer zelf maak en anders de etiketten bewust lees voor aanschaf. Lang leve de tomatenblokjes uit blik en diepvriesfruit. I love it.

Ik eet bijvoorbeeld wel gewoon aardappels maar niet vaker als 1x per week en mijn ontbijt bestaat nu niet meer uit brood maar bijvoorbeeld havermoutpap op basis van plantaardige melk of yoghurt met muesli en allerlei lekker gezonde toevoegingen. Uiteraard zonder suiker.

Het koekje wat je vaak geserveerd krijgt in een restaurant laat ik nu gewoon liggen. Vriendlief blij, maar soms ook scheve gezichten want “gut je bent dun genoeg”.

En die twist? Soms een frietje, cappuccinootje, ijs, pizza of een stukje taart. In het weekend een paar chipjes of een stukje overheerlijke oude kaas met mosterd en van de zomer smaakte een rosébiertje op zijn tijd heerlijk. Ik geniet bewust van die twist en voel me ook echt niet schuldig.

Ik merk dat het daardoor makkelijker is om een andere eetstijl aan te houden.

Wil je meer weten of gewoon reageren? Laat dan een reactie achter, dat lijkt mij erg leuk!

Handtekening-Miss-Natural

PS Ik zit trouwens op Instagram en heb een website waar ik regelmatig mijn foto’s plaats.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Harminke
Door

Harminke

op 26 Oct 2015

Goed bezig Sabine! Ik hoop nog vele leuke berichten van je te lezen.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 27 Oct 2015

Welkom bij de redactie Sabine! Veel succes met je nieuwe uitdaging :)

Fany
Door

Fany

op 27 Oct 2015

Ik heb ook fybromyalgie en herken me perfect in dit stuk.Ik volg de gezonde levenswijze van minder gluten,lactose'suiker en bewerkt eten ook al tijd en heeft duidelijk invloed...En al dat zelf experimenteren maakt me ook happy dus go for it zou ik zeggen...wel enkel doen waar jijzelf je goed bij voelt en niet trend volgen...zomaar...

Marla Woolderink
Door

Marla Woolderink

op 27 Oct 2015

Hi Sabine, Leuk!!! Ik ben ook met boek van Carola van Bemmelen begonnen! En ik moet het toch even gezegd hebben I love de zeilboot. Geweldig daar kan je wat mooie tochten op open water mee maken. Goed voor een gezonde levenstijl denk ik :) Ik kijk uit naar je artikelen. Groetjes Marla

sabine ter schiphorst
Door

sabine ter schiphorst

op 27 Oct 2015

Jaaa die boot is ook tof. de vrijheid en de natuur. Genieten

sabine ter schiphorst
Door

sabine ter schiphorst

op 27 Oct 2015

Wat een leuke reacties. Blij mee !!!

Ingrid Leus
Door

Ingrid Leus

op 28 Oct 2015

Lieve Sabine, Wat een mooi artikel! Superleuk om te lezen hoe je zo bezig bent met gezonde voeding. Goed bezig! Lieve groet Ingrid

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 28 Oct 2015

Thanks Ingrid :)

Claudia
Door

Claudia

op 28 Oct 2015

Wat een leuk artikel om te lezen Sabine, je lijkt wel al een prof :) Suc6 met schrijven en ik blijf je volgen dikke kus van mij X

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 28 Oct 2015

Wat lief, ga er van blozen. Maar goed dat ik achter de pc zit ;)

Sabine van den Broek
Door

Sabine van den Broek

op 06 Nov 2015

Mijn complimenten voor het geschreven stuk. En jij kan niet schrijven haha... Succes met alles meis. X

sabine ter schiphorst
Door

sabine ter schiphorst

op 06 Nov 2015

Lief van je

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine