datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Saladebar in Amersfoort voor jou getest!
24 december 2015 
4 min. leestijd

Saladebar in Amersfoort voor jou getest!

Gezond eten is booming. De laatste jaren gaan steeds meer mensen bewuster eten. Dit zie je dan ook terug in de eetgelegenheden. Gezonde barretjes en restaurants worden uit de grond gestampt. De ene nog hipper dan de ander. Vooral in de grote steden zoals Utrecht en Amsterdam neemt het aantal toe.

Hoe gaaf is het om dan een hotspot in je eigen stad te krijgen! Daar word ik wel blij van.

Saladebar

Sinds mei 2015 heeft het pittoreske Amersfoort er een hippe tent bij. Sem Sla en Meer, een saladebar midden in het centrum van Amersfoort aan de Kortegracht 6. Sla en Meer is in eerste instantie een saladebar.

Op hun kaart staan een stuk of 5 zeer smakelijke salades met spannende combinaties. De caesarsalade is een mooi voorbeeld. Je kan kiezen voor biologische kip of de kip van de vegetarische slager. Verder bevat hij o.a. rode quinoa, sperziebonen en avocado. Daarnaast hebben ze ook nog de salade van de maand en een speciale salade voor de kids. Ook kan je zelf je salade samenstellen. De slasoort, vulling, groentes, dressing, een topping en als je het nog niet genoeg vind zijn er ook nog diverse extraatjes die je er aan toe kan voegen.

Ze hebben verder heerlijke soepen geserveerd met speltbrood, broodjes,  hartige snacks, smoothies, sapjes en zoete taartjes. Uiteraard kan je er ook een heerlijk bakje koffie of thee drinken of een biologisch wijntje. Alles wordt zelf gemaakt. De producten zijn veelal biologisch en de meeste salades zijn vegetarisch.

Wat helemaal tof is zijn hun zoete gerechtje. Een aantal van hun taartjes maken ze zelf en de overige taartjes worden gemaakt door Sue. Het mooiste komt nog… de taartjes zijn glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vegan! In de vitrine staan ze mooi uitgestald. Het water loopt je gelijk  in de mond. De taartjes zijn ook los te bestellen waar veel gebruik van word gemaakt. Lekker voor in het weekend of een feestje. Trouwens alles van hun kaart kan je mee naar huis nemen. Ideaal voor een gezonde afhaalmaaltijd.

Sla en Meer (SEM) in Amersfoort

Onlangs heb ik er al eens een keer gegeten en werd blij van wat ik op mijn bordje kreeg. Gezond eten met aandacht gemaakt. Ik had toen een heerlijke linzensoep en een cheesecake met fruit. Goed excuus om nog eens goed te gaan proeven en er een recensie over te schrijven. Sla en meer heeft een leuke en knusse uitstraling met gezellige hoekjes en een heuse waterhoek. Twee water taps gevuld met water, fruit en kruiden waar je zelf je watertje kan halen.

Vriendlief gecharterd om als testcase mee te gaan. Koste wat moeite om hem over te halen (niet dus!). Op een zonnige herfstdag hadden we besloten onze lunch dan ook te nuttigen bij Sla en Meer. Sinds half oktober hebben ze een uitmuntende herfstkaart met een hoop keuze.

Geproefd voor jou

We begonnen met een espresso voor mijn vriend en voor mij een verse munt thee waarbij een stukje suikervrije boterkoek werd geserveerd. Het begin is al goed! We kozen allebei voor de mix. Dit is een soep en een salade samen voor 9 euro. Normaal gesproken kost de soep gemiddeld 4 euro en de salades rond de 8,75. Maar dan krijg je ook een goed gevulde kom of bak!

Mijn vriend koos voor de pompoensoep met zalmsalade en ik koos voor de komkommer-courgette soep met de geitenbrie salade.Het eten wordt netjes opgediend in kommen en in plaats van een bord gebruiken ze een houten plankje. Je kan proeven dat alles zelf gemaakt wordt en dat er aandacht aan is besteed. De pompoensoep was bijvoorbeeld de dag daarvoor al gemaakt en heeft een tijdje lekker geprutteld. De inhoud van een salade is ook niet standaard en dat maakt het nog leuker. In mijn salade zat bijvoorbeeld geitenbrie, stoofpeertjes, abrikoos, pistachenootjes maar ook erwtjes en kiemen.

Chocolade Cheesecake

Uiteraard  moest er na zo’n heerlijke maaltijd nog een nog heerlijker  toetje worden geproefd. Ben tenslotte een groot toetjes fan. Mijn vriend koos voor de Chocolade Red Velvet gemaakt van bietjes en ik als chocoholic de Chocolade Cheesecake. Zonder schuldgevoel omdat zoals ik al eerder schreef ze zeer verantwoord gemaakt zijn. Yep, het ideale excuus!

Sem is echt een aanrader voor je lunch maar ook als diner. Want… ze zijn gewoon open van maandag tot en met zondag van 11.00- 21.00! Hoe relaxed is dat als je vanuit je werk nog even naar de stad wil en geen zin hebt om te koken of je koopavond wil combineren met een gezonde maaltijd. Dat kan gewoon en dat vind ik echt een pluspunt. Zeker omdat het midden in de stad zit.

Liefst biologisch

Nog even leuk om te weten. De eigenaar heet Jelle en heeft dit samen met zijn zus opgezet. Zij is tevens eigenaar van brood en zoets. Dit zit tegenover Sla en Meer. Jelle is van origine sportleraar en heeft 10 jaar in de horeca gewerkt in een visrestaurant. Door de interesse van beiden in gezond en lekker eten  ontstond de behoefte om hier iets mee te gaan doen. Zeker omdat er binnen Amersfoort nog weinig aanbod is in eetgelegenheden waar gezond eten op de voorgrond staat. Jelle vindt het leuk om hier mee bezig te zijn en streeft naar zoveel mogelijk biologisch daar waar kan. Hij haalt zijn producten bij een biogroothandel en krijgt geleverd van een biokweeker. Naar mijn mening zijn ze er in geslaagd om een lekker en gezond concept te maken waar in ieder geval ik erg blij van word en zo te zien wat er aan publiek komt wel meer met mij. De meesten komen toch wel met de zelfde insteek als ik. Verantwoord genieten van een maaltijd.

Ik ga graag uit eten en wil daar dan ook van genieten. Dit lukt meestal prima maar op het moment dat wat ik eet ook nog eens verantwoord en gezond is maakt het een stuk leuker. Ok, ik geef toe, tapa’s eten of een ordinair frietje met is ook niet te versmaden hoor.

Zijn jullie al eens wezen eten bij Sla en Meer of andere gezonde hotspots? En wat is jullie ervaring?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading