datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Slank door Microbewegingen; verhoog je energieverbruik!
08 december 2014 
4 min. leestijd

Slank door Microbewegingen; verhoog je energieverbruik!

Heb jij ook een hekel aan de sportschool of zou je best willen gaan, maar weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen? Dan is Slank door Microbewegingen de oplossing voor jou!

Slank door MicroBewegingen is een eenvoudig toepasbare methode om jouw dagelijkse energieverbruik te verhogen zodat je meer calorieën verbrandt en letterlijk beter in je vel komt te zitten. Je hoeft geen extra tijd vrij te maken, het kost geen extra geld en je gaat er niet van zweten.

Spaans klassiek ballet, hockey en tennis

Ik behoor tot de groep die van nature graag beweegt. Als klein meisje van vijf ben ik ooit begonnen met Spaans klassiek ballet, compleet met castagnetten, en later werd dit jazz ballet. Ik heb zelfs nog een videofilmpje van een uitvoering uit die tijd op ‘True Blue’ van Madonna. Later ging ik hockeyen bij de mini’s en na drie jaar werd de hockeystick ingeruild voor een tennisracket. Ook kan ik me nog een uitstapje herinneren naar basketbal. Vanaf de middelbare school stopte ik met teamsporten. Maar het dansen bleef kriebelen en toen ben ik streetdance lessen gaan volgen. Op mijn eenentwintigste heb ik een opleiding gedaan om aerobics les te kunnen geven.

So You Think You Can Dance

Een stiekeme droom van mij was om van zo’n grote, brede trap af te komen in een zaterdagavond show van Ron Brandsteder of Andre van Duin. En op een blauwe maandag heb ik dan ook auditie gedaan bij de Dansacademie in Tilburg. Helaas zei Barry Stevens, die toen in de jury zat, niet tegen mij; vooral doorgaan! Je zou het mijn persoonlijke voorloper van het televisieprogramma ‘So You Think You Can Dance’ kunnen noemen. En dat was precies wat ik dacht. Met de nadruk op ‘think’ en minder op ‘can dance’.  Ik kwam er achter dat mijn zelfbedachte choreografieën niet overeind bleven in de grote, professionele danswereld. Met letterlijk een zaal vol concurrenten die, eerlijk is eerlijk, beter waren dan ik.

Motivatie en tijd maken

Toen ik na jaren van aerobicslessen geven hiermee stopte moest ik mijzelf weer motiveren. De verleiding om thuis te blijven werd een stuk groter nu er geen volle zaal meer op mij rekende. Vanaf het moment dat ik zwanger werd van een tweeling ben ik steeds minder naar de sportschool gegaan. En na de geboorte vond ik werkelijk niet de energie en tijd om te gaan sporten. Wat mij wel opviel is dat ik ook geen moment meer stilzat, vooral niet toen de jongens op ontdekkingstocht gingen. Waar ik voorheen nog regelmatig rustmomenten had was ik nu continu in de weer voor mijn kinderen. De zwangerschapskilo’s ben ik dan ook snel kwijtgeraakt! Met dit idee ben ik ook begonnen aan mijn boek ‘Slank door Microbewegingen’.

Van nature bewegen we veel

Als ik kijk naar mijn eigen kinderen dan zie ik ze vrijwel nooit zitten of stilstaan. Altijd rennen ze rond, zijn ze aan het klimmen of kruipen. Ze zijn continu in beweging. En als ze wél even stilstaan, bewegen ze alsnog met hun handen en voeten. Dit begint vanaf het moment dat ze ’s ochtends hun ogen open doen, tot aan de welterusten kus als ze naar bed gaan. Daar zouden wij als volwassenen best een voorbeeld aan mogen nemen. Niet dat we op ons werk naar de wc moeten rénnen. Of dat je huppelend rond de vergadertafel moet gaan. Maar het geeft wel stof tot nadenken! Bijna de helft van de vrouwen sport niet of nauwelijks ondanks dat ze wel willen bewegen. Bijna driekwart van alle vrouwen wil graag meer dan één uur per week sporten, maar ze gaan hiervoor liever niet naar de sportschool. Ze hebben geen zin, vinden het te duur of zijn te druk met dagelijkse taken. Vrouwen willen met weinig moeite en geld zo fit mogelijk voor de dag komen. ‘Slank door MicroBewegingen’ biedt hiervoor de oplossing. Met behulp van het MicroBewegingsprogramma, concrete oefeningen en voedingsadvies kan iedereen deze methode succesvol toepassen. Met als resultaat een slank, fit en gezond lichaam zonder het gevreesde jojo-effect.

De sportschool is niet de oplossing

Ik heb jaren in de fitnessbranche gewerkt en weet dat de sportschool niet dé oplossing voor een slank lichaam is. Vóór de jaren 80 konden we ook zonder fitnessclubs. In het boek ‘Slank door MicroBewegingen’ laat ik zien hoe je ook zonder een duur sportschoolabonnement fit en gezond kunt zijn. Zonder dat het je extra tijd kost; microbewegen in microtijd. We moeten een einde maken aan onze zitcultuur. Net zoals kinderen. Die zitten van nature ook niet stil. Druk jezelf bijvoorbeeld een paar keer op tegen het aanrecht terwijl de waterkoker aan staat. Inmiddels doe ik het opdrukken op de grond, want tegen het aanrecht is al niet zwaar genoeg meer.

Download gratis een preview van het boek!

Je kunt hier een gratis preview downloaden van het boek Slank door MicroBewegingen.
Download preview boek Slank door MicroBewegingen

In Slank door MicroBewegingen haal ik ook inspiratie uit de natuur: Heb je bijvoorbeeld ooit wilde dieren met overgewicht gezien? Dieren hebben hun eetpatroon aangepast aan hun leefwijze. Denk bijvoorbeeld aan de kolibrie: een uitzonderlijke vogel die constant beweegt en daarmee het icoon is van de ‘Slank door MicroBewegingen methode’.

Voor de drukbezette vrouw met een hekel aan de sportschool

Slank door MicroBewegingen is een eenvoudig toepasbare methode om jouw dagelijkse energieverbruik te verhogen zodat je meer calorieën verbrandt en letterlijk beter in je vel komt te zitten. Je hoeft geen extra tijd vrij te maken, het kost geen extra geld en je gaat er niet van zweten. Met heldere informatie over de gevolgen van inactiviteit, de werking van spieren en over voeding word je je bewuster van je eigen lichaam. Met behulp van het MicroBewegingsprogramma, concrete oefeningen en voedingsadvies volgens de Miss Natural denkwijze, kan iedereen deze methode succesvol toepassen. Met als blijvend resultaat een slank, fit en gezond lichaam zonder het gevreesde jojo-effect.

Koop bij bol.com

Is het maken van Microbewegingen iets voor jou?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Je brein snakt naar beweging - Bimu Shiatsu massage Den Bosch
Door

Je brein snakt naar beweging - Bimu Shiatsu massage Den Bosch

op 05 May 2021

[…] Vul de dag met microbewegen […]

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine