arrow_drop_up arrow_drop_down
8 mei 2013 

Snelle en smakelijke broccoli van Amber Albarda

Dat broccoli gezond is, weten we allemaal. Toch worden er, naast koken en stomen, weinig variaties van klaargemaakt. Terwijl je er juist zoveel mee kan doen! Dat broccoli nog veel lekkerder kan zijn, bewijst Amber Albarda in haar boeken. Zij geeft een aantal lekkere mogelijkheden, bijvoorbeeld met cashewnoten of, zoals je in haar nieuwe boek ‘Gezond genieten!’ kunt lezen, met sesam. Dat laatste recept heb ik deze week zelf klaargemaakt en ik was aangenaam verrast. Niet alleen omdat ik het zelf erg lekker vond, maar ook omdat mijn zoontje van vier er lekker van heeft gesmuld. Veel meer dan van ‘gewone’ broccoli!

Gezond Genieten! van Amber Albarda

Amber Albarda werd bekend met haar eerste boek ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig‘, waarmee ze menig Nederlander introduceerde in de wereld van natuurlijk eten, en het gelijknamige kookboek wat daarop volgde. Haar derde boek ‘Amber beantwoordt‘ staan de 50 meest gestelde vragen aan de succesvolle voedingscoach en auteur.

Op veler verzoek bracht zij in april dit jaar een nieuw kookboek uit: ‘Gezond Genieten!‘. Hierin laat zij zien dat natuurlijk, gezond en lekker koken ook mogelijk is binnen een druk gezinsleven of als je even geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Er staan heerlijke gerechten in, van smoothies tot koekjes en snacks en ook complete maaltijden. Een aanrader!

Recept voor snelle smakelijke broccoli

Een van de overheerlijke recepten uit Amber Albarda’s ‘Gezond Genieten’ is dit eenvoudige bijgerecht, waar het hele gezin van kan smullen! Hiervoor heb je nodig:

  • 1 flinke stronk broccoli
  • extra vergine olijfolie
  • versgemalen zeezout
  • sesamolie
  • 1,5 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de broccoli in hapklare roosjes en stoom ze in 4 minuten beetgaar en felgroen. de truc is dat de broccoli nog knapperig is; zodra broccoli de kritische grens van felgroen naar doffer groen passeert, verandert ook de smaak naar datgene waar kleuters (en ook volwassenen) het niet zo op hebben. 
  2. Haal de broccoliroosjes van het vuur, laat ze uitlekken of uitdampen en schep ze in een schaal.
  3. Besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie, zeezout naar smaak,  10 druppels sesamolie (niet al te veel, want de smaak is vrij overheersend) en als laatste de sesamzaadjes.
  4. Zo ziet de voorheen saaie broccoli er ineens een stuk aantrekkelijker uit. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete broccoligerecht?

Irmgard

Door

Irmgard

op 12 May 2013

Hallo , ik las laatst ergens dat broccoli die niet afkomstig is uit Nederland vol zit met bestrijdingsmiddelen. Hoe kom je erachter wat nu goed zit en in welk land niet gespoten wordt met bestrijdingsmiddelen? Groetjes Irmgard

Renske

Door

Renske

op 13 May 2013

Gewoon biologische brocoli kopen!

Peggy Jansen

Door

Peggy Jansen

op 21 June 2013

Heerlijk recept... gecombineerd met gestoomde aardappeltjes met olie en zeezout en voor de liefhebber jasmijnrijst... snel en makkelijk

Reactie plaatsen

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang het Week van de Vruchtbaarheid magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.