arrow_drop_up arrow_drop_down
30 september 2011 

Soja fruitsmoothie met gele vruchten

Steeds meer mensen ontdekken soja drink. Ik gebruik soja drink (ik noem het altijd soja melk) als alternatief voor koemelk in mijn ontbijt, door het pannenkoekbeslag of als basis voor sausen.

Soja drink past uitstekend in het voedingspatroon van deze tijd. De soja drinks van Alpro zijn denk ik wel bij veel mensen bekend. Deze producten zijn lekker, gezond en 100% plantaardig. Alpro soya heeft onlangs haar assortiment uitgebreid met twee nieuwe smaken: Alpro soya Drink Rode vruchten en Gele vruchten.

Alpro soya Drink Rode vruchten bevat onder andere vlierbes, aardbei, rode aalbes en framboos, Alpro soya Drink Gele Vruchten bevat perzik en abrikoos. Daarnaast zijn er de bestaande smaken Choco, Vanille, Banaan en Macchiato.

Minder suiker

De Alpro soya Drinks hebben ook een verbeterde receptuur. Ze bevatten nu 15% minder suiker en zijn daardoor minder zoet. Toch jammer dat er nog wel suiker in zit! Je kunt dus voortaan genieten van een lekkere sojadrink met minder suiker en calorieën, zonder kunstmatige zoetstoffen. Naast calcium, vitamine B2 en B12 bevatten de drinks nu ook vitamine D. Vitamine D is nodig voor een goede opname van calcium in onze botten. Lekker als dorstlesser, tussendoortje of als basis voor een fruitige soja smoothie.

Soja fruitsmoothie voor 2 personen

Voor een lekkere smoothie mix je de volgende ingrediënten:

  • Recept voor soja fruitsmoothie met Alpro Soya Drink200 ml Alpro soya Drink Gele vruchten
  • 200 ml Alpro soya yoghurtvariatie Nature
  • 100 gram geel fruit: banaan, nectarine
  • scheutje sinaasappelsap
  • ijsklontje

Voordelen soya drank

De voordelen van Alpro soya Drinks met smaak

  • 100% plantaardig
  • verrijkt met calcium, vitamine B2, B12 en D2
  • bevat geen lactose, bevat geen koemelk
  • geen kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen

Het Bologna experiment

Tot slot kwam ik nog een leuk filmpje tegen dat goed laat zien dat het verschil tussen echt vlees en een vleesvervanger op basis van soja door veel mensen (in dit geval Italiaanse mannen) niet te onderscheiden is.

Ik heb dit experiment zelf ook eens gedaan op kleinere schaal in een lasagna en ook pas achteraf verteld dat er geen gehakt inzat.

Soms moet je ook niet alles vertellen!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ctGHNxOSS38[/youtube]

 

Gebruik jij wel eens producten op basis van soja?

 

 

Reactie plaatsen