datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Speciaal voor de zwevende kiezer... een heel aardse partij!
14 maart 2017 
6 min. leestijd

Speciaal voor de zwevende kiezer... een heel aardse partij!

Ben jij nog een zwevende kiezer? Wie mij volgt op Facebook weet al op welke partij ik ga stemmen woensdag 15 maart. Nog nooit heb ik openlijk laten weten op wie ik ging stemmen. Niet eerder had ik mij verdiept in de partij waar ik nu volledig achter sta. Misschien was het de naam van de partij waarom ik er geen aandacht aan gaf. What’s in the name? De afgelopen weken maak ik zelfs actief promotie voor deze partij die al 10 jaar in de 2e Kamer aanwezig is.

Strategisch stemmen of stemmen vanuit je hart

Om mij heen hoor ik heel veel mensen zeggen dat ze strategisch gaan stemmen. Eigenlijk is dit stemmen vanuit angst. Ze zijn bang dat de PVV de grootste gaat worden en stemmen daarom op de VVD. Je hebt ook mensen die al jaren op dezelfde partij stemmen omdat ze dit altijd al hebben gedaan. Maar als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg.

albert-einstein

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Als ik blijf kijken, zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken, zoals ik altijd dacht
Als ik blijf denken, zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven, wat ik altijd heb geloofd
Als ik blijf geloven, wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen, zoals ik altijd heb gedaanAls ik blijf doen, zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen, wat mij altijd overkomt
Maar als ik mijn ogen sluit en goed kijk naar binnen
Dan kom ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg
– Albert Einstein –

Als Plan A niet werkt, kies je voor Plan B

Welke partij staat nu echt duidelijk voor zijn principes en laat zich niet (mis)leiden door de standpunten van andere partijen. Nederland is een handelsland maar dit gaat ten koste van heel veel vrijheid, gezondheid en democratie. Doe eens anders en stem voor de partij die staat voor jouw gezondheid en het welzijn van de mensheid de planeet de natuur en al haar bewoners is tegen graaicultuur van multinationals en oneerlijke internationale handelsverdragen over de ruggen van lokale ondernemers.

Marianne Thieme – Lijsttrekker Partij voor de Dieren

100-jaar-vrouwen-kiesrechtHou vast aan je idealen! Dat is het motto van de fractievoorzitter die al meer dan twintig jaar opkomt voor mens, dier, natuur en milieu. Op 15 maart wil ze met deze boodschap een politieke klimaatverandering teweeg brengen.

Marianne is geboren in Ede, in het centrum van de bio-industrie. Al op jonge leeftijd werd het gevoel voor rechtvaardigheid aangewakkerd nadat ze het doodknuppelen van babyzeehondjes op TV had gezien. Een studie rechten werd later het logische gevolg. Daarna werkte Marianne onder meer als beleidsmedewerker bij Bont voor Dieren en als directeur van Wakker Dier, voordat zij in 2006 in de Tweede Kamer werd gekozen voor de eerste politieke partij ter wereld die de gehele planeet en al z’n bewoners centraal stelt. De partij die al haar verkiezingsbeloftes waar maakt. Jarenlang was zij bovendien de enige vrouwelijke fractievoorzitter in het parlement.

Vrouwelijk leiderschap en idealen

De meeste partijen van de Tweede Kamer staan volgens Marianne in dienst van het compromisme. Wat ooit een middel was – compromissen sluiten, coalities smeden – om grote politieke doelen te realiseren, werd een doel op zichzelf. Heel vaak zonder enige aandacht voor het resultaat op lange termijn voor mens, dier en milieu. Marianne pleit voor trouw aan belangrijke waarden als duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid en aan politieke idealen die niet zo maar worden ingeruild voor een plek in het kabinet of politiek kleingeld. Ik vind Marianne Thieme echt een Power Vrouw! Iemand die staat voor haar idealen en dit ook uitdraagt op haar eigen unieke manier. In onderstaande video laat ze zien hoe onderscheidend de partij is waar zij voorstaat en pleit zij voor meer vrouwen in de politiek.

100 jaar Vrouwen Kiesrecht

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat dankzij Aletta Jacobs en de haren vrouwen stemrecht hebben gekregen. Dat is dus nog helemaal niet zolang geleden! Het is pas honderd jaar geleden dat de Grondwet werd aangepast en daarin het kiesrecht voor vrouwen mogelijk werd gemaakt. Vanaf toen konden vrouwen in de Tweede Kamer gekozen worden. De eerste keer gebeurde dat bij de verkiezingen van 1918. Het eerste Tweede Kamerlid was Suze Groeneweg uit Rotterdam en lid van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiderspartij). Gek genoeg zou het na de grondwetswijziging nog twee jaar duren voordat vrouwen zelf konden stemmen. In 1919 kwam er een aanpassing van de kieswet, waarna vrouwen ook konden kiezen. Wel vanaf de leeftijd 25, een grens die ook voor mannen gold. In die tijd was het niet gewoon dat vrouwen betaald werk deden. En als je ambtenares was, werd je ontslagen als je trouwde. Suze Groeneweg maakte zich in de Tweede Kamer sterk om dit te veranderen. Marianne combineert haar politieke werk met de zorg voor twee jonge kinderen. Daarnaast geeft zij al jarenlang leiding aan de duurzaamste fractie van Nederland, is zij van alle 17 fractievoorzitters de enige vrouwelijke lijsttrekker en dat is toch geen afspiegeling van onze samenleving!

De kanarie in de kolenmijn

de-kanarie-in-de-kolenmijnSamen met prof. Ewald Engelen schreef Marianne het succesvolle boek “De kanarie in de kolenmijn” dat uitgebreid het Plan B voor Nederland beschrijft. Door de Volkskrant gewaardeerd met 4 sterren, het best gewaardeerde politieke boek sinds jaren. Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen. Dat het fossiele denken gedurende lange tijd zo’n beetje alle verzamelde reserves aan fossiele brandstoffen erdoor heeft gejaagd. Dat honger niet het gevolg is van te weinig voedselproductie, maar dat het vooral gaat over voedselverdeling en -verspilling. Dat de strijd om water er niet een is van de verre toekomst. De meeste politici en wetenschappers kiezen voor marginale veranderingen binnen de status quo waarbinnen we ons richten op meer economische groei en meer vrijhandel. Marianne en Ewald pleiten voor een radicale koerswijziging. Thieme vanuit ecologisch oogpunt, Engelen vanuit economisch perspectief. Ze komen tot een gemeenschappelijke conclusie: het financiële systeem en het politieke stelsel zijn volledig vermolmd. Plan B is onontkoombaar.

Eerder maakte ze als eerste Nederlandse politicus documentaires als “Meat the Truth”, “Sea the Truth”, “de Haas in de Marathon” en “One Single Planet”.

partij-voor-de-dieren

Ik kies voor verandering!

partij-voor-de-dierenJA! Ik kies voor verandering! Ik ga stemmen op de partij die niet alleen staat voor dieren, lees even verder, it’s not in the name! Ik stem op Marianne Thieme omdat het tijd is voor NIEUWE VROUWELIJKE ENERGIE in de wereld en dus ook in Nederland. Mijn Facebook en Twitter profiel zal tot 15 maart in campagnestijl staan om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te stemmen op deze partij. Partij voor de Dieren zet zich in voor de waarden die er écht toe doen: mededogen, duurzaamheid en een respectvolle omgang met mens en dier. En zij onderstrepen steeds opnieuw dat de huidige crises op het gebied van klimaat, voedsel, economie, energie, dierenwelzijn en biodiversiteit met elkaar samenhangen – en dus ook alleen in samenhang aangepakt kunnen worden. Stem jij ook?

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Voor iedereen die geen idee heeft, doe de Stemwijzer! Nog steeds geen idee? Stem dan PvdD lijst 10!

Wie krijgt jouw stem op woensdag 15 maart?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Brenda van der Velden
Door

Brenda van der Velden

op 14 Mar 2017

Hoi EvaIk ben het helemaal met je eens. Ik heb me nooit eerder verdiept in deze partij maar dit jaar krijgen ze mijn stem. Iedereen die tegen bedrijven zoals Monsanto is raad ik aan hetzelfde te doen. De naam doet vermoeden dat het enkel om het welzijn van dieren gaat, maar deze partij geeft ook om de gezondheid van de mens.

José van de Valk
Door

José van de Valk

op 14 Mar 2017

Nou die zelfde partij had ik ook in gedachte .Super

Carry
Door

Carry

op 14 Mar 2017

Goeie Eva! Ik ga met je mee...."Partij voor de Dieren" krijgt ook mijn stem!

Gonnie
Door

Gonnie

op 14 Mar 2017

Voor mij is deze partij ook de enige optie, ik ben morgen van de partij en stem op Marianne Thieme. Dank je wel Eva mijn besluit stond al vast maar het is fijn te weten dat mijn keuze op deze manier extra bevestiging krijgt.

Wilma
Door

Wilma

op 15 Mar 2017

Fijn dat je zo duidelijk bent, hoop dat velen je zullen volgen. Ik volg ook mijn hart en stem dus PvdD.

ano
Door

ano

op 15 Mar 2017

Marianne Thieme is de waardelooste partij wat er bestaat, Een aansteller is het en maakt veel kapot.

Pien
Door

Pien

op 15 Mar 2017

Ik hoop dat het CDA gaat winnen en daarna de PVV

Bart
Door

Bart

op 15 Mar 2017

Plan B is ook gewoon oude politiek. StemNL is de nieuwe politiek. Dus daar heb ik op gestemd.

Christel
Door

Christel

op 17 Mar 2017

Grappig. Ik lees het nu pas, maar precies deze argumenten hebben er bij mij ook voor gezorgd dat ik dit jaar op de Partij voor de Dieren heb gestemd. Vanwege de naam ook nooit eerder in verdiept, maar het sluit op alle punten zo goed aan bij de drastische verandering die Nederland nodig heeft. Een stem waar ik trots op kan zijn.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine