datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Sta jij met beide voeten op de aarde?
12 april 2012 
4 min. leestijd

Sta jij met beide voeten op de aarde?

Omdat ik nog al veel met mijn hoofd werk, is het voor mij erg belangrijk om regelmatig te aarden. Betekend dit dat ik met mijn hoofd in de wolken leef of is niet geaard zijn iets anders? De belangrijkste ontdekking over gezondheid ooit? Ik heb het voor je uitgezocht!

Aarden, of geaard zijn, betekent elektrisch verbonden zijn met de aarde. Dit gebeurt wanneer we fysiek contact maken met het aardoppervlak. De vrije, negatief geladen elektronen waarmee het aardoppervlak geladen is, stromen ons lichaam in wanneer onze blote huid de aarde aanraakt.

Wat is aarden?

Wanneer je op bloten voeten buiten loopt maak je contact met de subtiele elektrische energie van onze planeet, dit wordt “aarden” genoemd. Deze natuurlijke verbinding met de aarde vormt de basis voor onze vitaliteit en gezondheid. Regelmatig aarden is onze natuur en houdt pijn, stress en ontsteking op afstand.

Met je blote voeten lopen op het gras

Wij hebben dit sinds mensenheugenis gedaan door blootsvoets buiten te lopen en binnenshuis geaard te zitten of slapen, onwetend  dat dit fysieke contact natuurlijke elektrische energie naar ons lichaam geleidt. Tegenwoordig dragen we de hele dag schoenen en de zolen hiervan zijn voornamelijk van rubber of kunststof. Wetenschappers hebben recent de significante ontdekking gedaan dat deze subtiele aardenergie de elektrische stabiliteit van ons lichaam in stand houdt,  de fundamentele bioritmes van ons lichaam stabiliseert en de basis vormt van onze vitaliteit en gezondheid.

Earthing boek over aardenAarden ontgift

Uit onderzoek blijkt, hoe meer men geaard is en zichzelf op natuurlijke manier ontlaadt van stress, pijn en ontsteking, hoe beter men zich voelt en waarschijnlijk, hoe langer men leeft. Aarden verlaagt de ademhaling, ontgift, normaliseert de pH en neutraliseert een overschot aan positief geladen vrije radicalen, de veroorzakers van veroudering en de meeste ‘beschavingsziekten’. In het boek Earthing kun je meer lezen over de voordelen van aarden.

In ons klimaat en in onze cultuur is het meestal onmogelijk of ongewenst blootsvoets door het leven te gaan.  Met Aardingsproducten van Earth Your Body kun je jezelf binnenshuis gemakkelijk aarden terwijl je zit of ligt.

Wat zijn de voordelen van aarden?

 • Verminderen van ontstekingen en elimineren van
  de symptomen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen
 • Verminderen of elimineren van chronische pijn
 • Verbetering van de nachtrust
 • Toename van energie
 • Minder stress door kalmering van het zenuwstelsel en stresshormonen
 • Verbetering van het immuunsysteem
 • Normaliseren van het bioritme
 • Verdunt het bloed, verbetert de bloeddruk en stabiliseert het hartritme
 • Verminderen van spierspanning en hoofdpijn
 • Sneller herstel van wonden en voorkomen van doorliggen
 • Sneller herstel na intensieve sportprestaties en sneller herstel van blessures
 • Verminderen van hormonale en menstruele problemen
 • Gaat vroegtijdige veroudering tegen
 • Verminderen of opheffen van jetlag
 • Ontlading van straling van o.a. computers en mobiele telefoons

David Wolfe legt uit hoe je kunt aarden

David wolfe, specialist op gebied van rauwe voeding en natuurlijke gezondheid, laat zien hoe aarden ontlaadt van elektrische straling.

Wetenschappelijk onderzoek over aarden

Door voortdurend wetenschappelijk onderzoek worden de details ontdekt waarom mensen zich aanzienlijk beter voelen wanneer zij verbinding maken met de alom aanwezige energievelden in het aardoppervlak. Pas recent is de kennis en belangrijke betekenis van de connectie van ons lichaam met de aarde onderzocht en verklaard door wetenschappers in geofysica, biofysica, elektrotechniek, elektrofysiologie en geneeskunde.

Hieruit leren we dat de elektrische energie van de aarde de orde van onze lichaamsfrequenties handhaaft. Het ‘aarden’ maakt direct het energieniveau, oftewel potentieel van je lichaam, gelijk met dat van de aarde. Helende, negatief geladen vrije elektronen die in overvloed aanwezig zijn op het aardoppervlak, stromen je lichaam in. Dit resulteert in het synchroniseren van je interne biologische klok, hormonale cycli en fysiologische ritmes met de elektrische frequentie van het aardoppervlak.

Ons zenuwstelsel is in feite een elektrisch netwerk en ook de hartslag wordt opgewekt door een subtiele elektrische puls. Wij zijn elektrische wezens levend op een elektrische planeet. Had je daar al eens over nagedacht? Feit is dat dieren die in het wild leven en altijd in contact staan met de aarde vrijwel nooit ziek zijn!

Muismat om te aarden

Muismat om te aarden

Zelf heb ik nu sinds enkele tijd een speciale muismat om te aarden in gebruik. Deze muismat is gemaakt van geleidend carbonrubber. De werking is tweevoudig: in contact met de mat neemt je lichaam de negatief geladen elektronen van de aarde op. Hierdoor is de elektrische balans in je lichaam optimaal. Tevens wordt het lichaam direct ontladen van schadelijke elektrische lading van je computer en andere omringende elektrische apparaten, ook wel elektromagnetische velden genoemd.

Slapen op een aardingslaken

Aarden in je slaap

Nog effectiever is om gedurende je slaap te aarden. Dit kan met het aardingslaken, een effen laken van katoen met ingeweven zilverdraad. Door zijn afmeting van 91 cm x 254 cm kan het in de lengte op een eenpersoonsmatras gelegd worden of dwars over een tweepersoonsmatras in het midden of voeteneind. Door het contact van je blote benen of voeten word je eenvoudig geaard. De beste tijd om te Aarden is tijdens de slaap omdat dit de periode dat je lichaam en hormoonsysteem zich regenereren.

Wat doe jij om te aarden?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
nathalie
Door

nathalie

op 19 Apr 2012

Ik ben wel geintresseerd in de aardingslaken alleen tot wanneer loopt de 10 % korting?

Erna Schmidt
Door

Erna Schmidt

op 09 Jan 2013

Kortingscode is verlopen, volgens EarthYourBody.

eef
Door

eef

op 08 Jul 2012

Waarom is het "onmogelijk" of "ongewenst" om op blote voeten door het leven te gaan? "Ongewoon" is het wel. Ik loop nu alweer ruim 6 jaar altijd en overal op blote voeten, ook op straat en in de winter en voel me daar heel gelukkig en gezond bij. Je voeten wennen er verbazend snel aan, je moet het alleen even durven en kunnen omgaan met reacties. Je krijgt er nog een permanente voetmassage bij. Dus waarom geld uitgeven aan aardingsproducten als je zelfs geld kunt besparen door geen schoenen meer te dragen?

Gonnie Uijt den Bogaard
Door

Gonnie Uijt den Bogaard

op 02 Aug 2012

Ik zou ook heel graag op blote voeten lopen ware het niet dat ik bij de gedachte daaraan meteen een associatie krijg van mensen die op straat spugen, walgelijk.

George
Door

George

op 11 Jul 2013

Ik kwam op deze site omdat ik aan het koeken was op blote voeten. Ik loop namelijk al 12 jaar hard op blote voeten en sinds ik een hond heb, wandel ik ook op blote voeten. Ik kon nooit helemaal verklaren waarom ik me altijd zo intens gelukkig voel tijdens met lopen op blote voeten (met name in de natuur), totdat ik het boek over Earthing las! Ik schrijf al jaren over oerlopen; onlangs nog dit over wandelen: http://oerlopen.nl/index.php?pag=art&doc=1522 (Overigens: ik ben een man, en als het ongepast is dat ik als man op deze site ben, dan hoor ik het graag).

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading