datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Sta jij ook achter biologisch? 10 Redenen om voor biologisch te kiezen!
15 september 2016 
5 min. leestijd

Sta jij ook achter biologisch? 10 Redenen om voor biologisch te kiezen!

JA! Ik sta achter biologisch! Vanaf 2011 ben ik heel bewust biologisch gaan eten. Voor mij staat biologisch voor schoon eten zonder bestrijdingsmiddelen en antibiotica die belastend zijn voor mijn lichaam. Daarnaast voor een volle smaak, boordevol vitamines en mineralen. Sta jij ook achter biologisch? Van 15 tot 24 september 2016 is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland. Dit jaar staat de Bio10daagse, na de succesvolle deelname aan onder meer de Olympische Spelen, in het teken van biologische voeding en (top)sportprestaties.

Voedselkeurmerken bundelen krachten!

Goed nieuws! De keurmerken Biologisch, ASC, MSC, Beter Leven en Fairtrade gaan dit najaar voor het eerst samenwerken tijdens hun landelijke promotieweken. Om hun krachten te bundelen hebben ze hiervoor een online campagne bedacht met ‘’Debbie Duurzaam’’ in de hoofdrol. Hiermee willen ze consumenten stimuleren om vaker voor gecertificeerde producten te kiezen.

Betere wereld voor mens, dier en natuur

De vijf keurmerkorganisaties streven allemaal naar hetzelfde doel. Ze strijden samen voor een betere wereld voor mens, dier en natuur. Om dit te kunnen bewerkstelligen stimuleren de organisaties o.a. supermarkten om de verkoop van gecertificeerde producten te verhogen zodat het consumenten makkelijker wordt gemaakt om deze producten te kopen.

Afzonderlijk van elkaar organiseren de vijf keurmerkorganisaties al meerdere jaren in september en oktober landelijke promotieweken voor in de supermarkten. Hierin staan de producten centraal die de keurmerken dragen. De volgende promotieweken worden o.a. door hen georganiseerd: de Bio10daagse, Bewuste Visweek, Beter Leven Week en Fairtrade Week.

Debbie Duurzaam omarmt landelijke promotieweken

In de nu bedachte nieuwe overkoepelende campagne van alle samenwerkende organisaties staat ‘’Debbie Duurzaam’’ centraal. Er zijn 4 korte filmpjes samengesteld waarin Debbie de producenten en hun duurzame producten omarmt. Denk hierbij aan producten als biologische wortels, duurzame schol, verantwoorde zalm, 3 sterren Beter Leven kip en Fairtrade producten. Met de start van vandaag op 15 september worden de filmpjes stapsgewijs tot 6 november online verspreid via verschillende kanalen. Super leuk en interessant om te volgen!

JA! Ik sta achter biologisch! Jij ook?

Of je nu boer, verwerker, handelaar, kok, of consument bent, één ding hebben we allemaal gemeen: samen staan we achter biologisch. Om dit te laten zien heeft Bionext een 3 jarige campagne ontwikkeld om het biologisch keurmerk meer zichtbaarheid te geven. Zo willen we laten zien dat de hele keten achter een product echt biologisch is. En dat het voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Laat ook zien dat je #achterbio staat en like de campagne op Facebook!

bio10daagse

Blijf tijdens de Bio10daagse iedere dag op de hoogte!

Meld je aan en ontvang iedere dag een update over activiteiten, aanbiedingen, recepten, leuke achtergrondverhalen en andere tips op Facebook, Instagram en Twitter.

Ook plaatsen zij alle belangrijke posts op hun speciale Bio10daagse pagina via www.bio10daagse.nl

Wil jij net als ons ook laten zien dat jij achter biologische voeding staat? Download dan via deze link: http://www.ontdekbio.nl/download de materialen voor Social Media en ga zelf met je vrienden, familie etc op de foto met het bord ‘’ook ik sta achter biologisch’’, deel het met je hele netwerk en bouw zo mee aan de beweging achter biologisch!

achter-biologisch

10 Redenen om voor biologisch te kiezen

  1. Voedsel met het bio-keurmerk wordt zo natuurlijk mogelijk geteeld. Dit is beter voor mens en dier én beter voor al het leven in de bodem.
  2.  Producten met het bio-keurmerk dragen maximaal bij aan gezondheid, dierenwelzijn en milieu.
  3.  Elk voedingsmiddel met het bio-keurmerk wordt door de hele productieketen heen streng gecontroleerd.
  4.  Het bio-keurmerk garandeert dat de oorspronkelijke eigenschappen van de ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen het best tot hun recht komen in het eindproduct.
  5.  Het bio-keurmerk betekent dat het product gentechvrij is. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van gewassen beschikbaar voor iedereen, en niet alleen voor de grote concerns die er octrooien op willen verkrijgen.
  6.  Varkens leven door het bio-keurmerk zoals ze dat van nature zouden doen. Ze kunnen lekker scharrelen in een buitenruimte en genieten van een modderbad. Dat houdt ze gezond, voorkomt afwijkend gedrag en levert smakelijke producten.
  7. Koeien lopen dankzij het bio-keurmerk in de wei, daar waar ze horen en vinden er klaver en kruiden voor hun gezondheid. Koeien in de wei zijn bovendien een sieraad voor het landschap.
  8. De biologische boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn of haar producten door het bio-keurmerk.
  9. Telers die produceren onder het bio-keurmerk proberen de natuur zo goed mogelijk te begrijpen omdat de natuur het werk voor ze doet. Wormen zijn een helpende hand voor het bemesten van de aarde en roofinsecten natuurlijke bestrijdingsmiddelen.
  10. De extra arbeid die kweken zonder pesticiden en kunstmest kost, is de moeite meer dan waard . Producten met het bio-keurmerk garanderen een schone oogst en een gezonde bodem. Dat is beter voor mens en dier én voor de toekomst van onze planeet.

Dit zijn de individuele organisaties en waarvoor zij strijden!

Bewuste Visweek 26 september t/m 2 oktober

bewuste-visweekIn hun jaarlijks terugkerende campagneweek de Bewuste Visweek informeren zij samen met de deelnemende bedrijven consumenten over duurzame, wildgevangen vis en verantwoorde kweekvis. Zowel supermarktketens, A-merken, cateraars, visdetaillisten en hun visleveranciers doen mee. Het doel hiervan is om consumenten, wanneer zij vis kopen, te laten kiezen voor vis afkomstig van een aantoonbaar duurzame visserij (MSC) of een verantwoorde kweek (ASC). Het groene ASC-keurmerk op een vis-, schaal- en schelpdierproduct betekent dat het van een kwekerij komt die onafhankelijk is gecertificeerd tegen de ASC standaard en dus de invloed op natuur, water en milieu beperkt en op een maatschappelijk verantwoorde manier produceert en volledig traceerbaar is naar een verantwoorde bron.beter-leven-week

Beter Leven Week 19 t/m 25 oktober

Voor het vierde achtereenvolgende jaar vindt de Beter Leven week plaats. Het Beter Leven keurmerk stimuleert veehouders, slachterijen en supermarkten om het dierenwelzijn van de gehouden dieren te verbeteren. Hoe meer verbeteringen, hoe meer sterren hun product krijgen. Tijdens de campagneweek vraagt de Dierenbescherming, samen met supermarkten en producenten, aandacht voor het maken van diervriendelijkere keuzes bij het boodschappen doen en te letten op producten met het keurmerk.

Fairtrade Week 29 oktober t/m 6 november

fairtrade-weekSinds 2007 organiseert Stichting Max Havelaar jaarlijks in het najaar de Fairtrade Week. In 2013 is daar een voorjaarseditie aan toegevoegd. Tijdens de Fairtrade weken wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven en vrijwilligers onder de aandacht gebracht. Het Fairtrade keurmerk, in Nederland beter bekend als het Max Havelaar keurmerk, heeft een focus op organisaties van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Om armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven, zijn er naast strenge sociale- en milieucriteria ook harde criteria opgenomen over de betaling aan boerenorganisaties.

Wat vind jij van deze campagnes? En waarom kies jij voor biologisch?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Gilbèrt Brouwer
Door

Gilbèrt Brouwer

op 08 Feb 2017

Hoi Eva,Wat een leuk artikel heb je geschreven over het belang van biologische voeding. Erg waardevol! Ik heb het gedeeld op facebook! Fijne dag Gilbèrt Brouwer!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading