datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stel je eigen biologische muesli mix samen met mymuesli!
18 januari 2012 
3 min. leestijd

Stel je eigen biologische muesli mix samen met mymuesli!

Biologische muesliVroeger toen ik nog een kind was, griezelde ik als mijn moeder ’s ochtends een bakje yoghurt pakte en daar vrolijk een aantal scheppen muesli overheen strooide. Ik vond het er maar raar uitzien met die vlokken en noten, het leek voor mij meer op zaagsel.

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en gelukkig heb ik inmiddels wel ontdekt hoe lekker en gezond muesli is. Dat gezonde geldt natuurlijk alleen als je kiest voor een muesli met alleen natuurlijke suikers (bijv. door het toegevoegde gedroogde fruit, rozijntjes of honing).

Wat is muesli?

Muesli wordt gezien als een ontbijtproduct wat voornamelijk gegeten wordt met yoghurt of melk. Het bestaat meestal uit havervlokken en (gedroogd) fruit maar kan nog veel meer ingrediënten hebben zoals rozijntjes en noten. Daarnaast bestaat er een krokante variant; cruesli en vind je in de supermarkten ook variaties met chocola etc.

De ‘uitvinder’ van muesli

Muesli is in 1900 ontwikkeld door de Zwitsere arts Dr. Bircher-Benner. Hij gaf het zijn patiënten als dieetvoeding. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreven aan een voeding die niet langer “lebensfrisch” oftewel vers uit de natuur was. Hij ging uit van vegetarische voeding en volgens hem kan het menselijk organisme het beste functioneren en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten. Vlees, vis, zuivel en eieren hadden in zijn optiek verminderde voedingswaarde, doordat de dieren in de voedselketen een deel verbruikten van de vitaminen en zonne-energie. Ook geraffineerde suikers en witbrood waren in zijn ogen energieloos voedsel.

My Muesli is helemaal van NU!

Muesli is tegenwoordig helemaal “in” en lijkt steeds populairder te worden als ontbijtkeuze. Helemaal terecht wat mij betreft want op een ontbijt van muesli met yoghurt en eventueel nog een stuk fruit erbij kan je toch een aantal uren vooruit. Het levert je flink wat gezonde energie!

En wat is dan leuker om tussen ruim 80 biologische ingrediënten te snuffelen, daar de (voor jou) lekkerste ingrediënten uit te halen en zo je eigen muesli samen te stellen? Dit kan via mymuesli.nl. Naast zelf samenstellen zijn er ook een aantal kant-en-klaar gemixte varianten te bestellen. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt.

mymuesli (ja, je schrijft het met kleine letters!) is de eerste aanbieder van gepersonaliseerde muesli via internet. Met al de ingrediënten kunnen er 566 biljard unieke muesli mixen gemaakt worden. In 2007 is mymuesli opgericht door 3 studie vrienden uit Passau, Duitsland.  Sinds 2010 is mymuesli ook in Nederland online en heeft al veel prijzen gewonnen voor hun concept.

Ik mocht van mymuesli hun muesli gaan uitproberen. Ik koos voor de kant-en-klare Sugarless heaven variant en stelde zelf een mix samen die ik (hoe origineel) Christel’s Mix heb genoemd.

Sugarless heaven

Deze mix bevat slechts 2,51 gram suiker per 100 gram en bevat de volgende ingrediënten: witte vlokken (speltvlokken, boekweit, amarant), paranoot, pruimen, speltboons, volkoren-cornflakes, bananen én…veel liefde.

Mijn mening: Ik vond deze muesli erg lekker en heb hem inmiddels 2 x uitgeprobeerd. Eén keer heb ik zelf nog wat honing toegevoegd en de andere keer heb ik de honing weggelaten. Smaakte allebei! Daarnaast had ik lang een verzadigd gevoel na het eten van deze muesli, ik denk wel zo’n 3 uur.

Christel’s Mix

Ik vond het een feestje om zelf mijn muesli samen te stellen en voelde me als een kind in een snoepwinkel wat niet kiezen kan uit al het lekkers wat daar te vinden is. Uiteindelijk koos ik voor de volgende ingrediënten: witte vlokken (speltvlokken, boekweit, amarant), rozijnen, macadamia noten, haverzemelen, lijnzaad, gojibessen, speltboons, amaranthvlokken, quinoavlokken, bosbessen én…..veel liefde.

Mijn mening: Bijna hetzelfde verhaal. Ook deze muesli smaakte prima en ook deze variant nu 2 x gegeten. Bij deze mix vind ik het persoonlijk wat lekkerder om er nog iets honing aan toe te voegen en met een verse banaan erdoor wordt het nog beter. Ook Christel’s Mix geeft een lang verzadigd gevoel.

Stel je eigen muesli samen met de ingrediënten die jij lekker vindt

Ik ga in de toekomst zeker weer muesli bestellen bij mymuesli. Het is wat duurder dan de muesli die in je in de supermarkt koopt maar ik vind het een groot voordeel dat ik nu een muesli kan samenstellen die precies volgens mijn wensen is mét de ingrediënten die ik lekker vind. Daar heb ik wel iets meer geld voor over. Daarnaast moet je even een dag of 4 à 5 geduld hebben voordat je het in huis hebt dus bestel al voordat je muesli op is om te voorkomen dat je zonder komt te zitten!

Nu 10% korting voor Miss Natural leden!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en wil je zelf je muesli mix gaan samenstellen, dan kan dat nu met korting! Speciaal voor de leden van Miss Natural biedt mymuesli een korting aan van 10%. Log in en kijk bij “Mijn Profiel” op de Miss Natural site voor de code. Dit voordeel is geldig t/m 31 maart 2012.

Wat is jouw favoriete muesli (mix) ?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Yvonne Dalhuijsen
Door

Yvonne Dalhuijsen

op 30 Jan 2012

Mmmm! Lekkerste muesli ever!:) Wie heeft hem nog meer besteld? Ik had als basis: c'mon baby en hazelnoten, bosbessen en banaan.

Nathalie De Cock
Door

Nathalie De Cock

op 07 May 2012

Wow, ik lees dit artikel nu pas, maar het heeft zeker mijn interesse opgewekt! Superidee! Jammer dat ik nu te laat ben voor die korting ;)

Linda Stommen
Door

Linda Stommen

op 05 Jul 2012

Jammer dat ik pas sinds vandaag achter het bestaan van deze website kwam, maar mymuesli.nl is zeker aan te raden! Ik heb 2 weken geleden voor het eerst mijn muesli ontvangen (had meteen een aantal mixen gemaakt en besteld) en allemaal smaken ze heerlijk. Veel lekkerder en persoonlijker dan uit de winkel!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading