datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op Belinda van der Pool voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
3 min. leestijd

Stem op Belinda van der Pool voor de Miss Natural cover!

Belinda van der Pool komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Belinda én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

Belinda van der Pool (55) “Als TroubaBoer probeer ik Moeder Natuur een handje te helpen in de huishouding”

Volgens mij ben ik als Duurzame Dag Droomster geboren. Dromen is namelijk iets wat ik dag en nacht doe. Van kinds af aan heb ik te horen gekregen dat dromen bedrog zijn, maar daar heb ik nooit in geloofd. Voor mij zijn dromen potenties en zijn ze net zo reëel als een zaadje dat de potentie heeft uit te groeien tot iets magnifieks. Zoals een boom waar je niet om heen kan.

Vroeger liep ik vooral met mijn hoofd in de wolken en mijn voeten boven de Aarde te dromen van hoe alles er in de wereld paradijselijker aan toe zou kunnen gaan. In de loop der jaren heb ik gemerkt dat wanneer ik met mijn handen en voeten in de Aarde wroet, ik vanzelf met mijn hoofd in de wolken raak. Immers Moeder Natuur voorziet in alle ingrediënten voor een paradijselijk bestaan. Waaronder ook stofjes in de Aarde die vergelijkbaar zijn met het gelukshormoon serotonine.

belinda-van-der-pool

Als een toegewijde moeder nodigt zij ons geduldig uit om thuis te komen bij onszelf en onze omgeving. Overdag doet ze het zonlicht aan, zodat we energie hebben om te groeien en bloeien. In de avond schijnt ze ons met maanlicht bij, zodat we in de spiegel kunnen kijken. En s’ nachts dekt ze ons toe met sterrenlicht, zodat we kunnen dromen van verre bestemmingen.

Als TroubaBoer probeer ik haar heel eigenzinnig een handje te helpen in de huishouding. Een gezin runnen met 7,5 miljard mensenkinderen en een ongekend aantal planten en loslopende dieren is natuurlijk niet niks! Dus tracht ik haar te helpen door ook Groen Geluk te zaaien, planten, oogsten en te verspreiden. In letterlijke zin door smaakvol multifunctioneel eetbaar landschap te ontwerpen op basis van natuurlijke ontwerpprincipes (Permacultuur). Immers, een gezonde voedingsbodem vormt het fundament voor een gezonde samenleving. Het fundament valt weg wanneer de voedingsbodem jaar en jaar vergiftigd wordt en verschraalt. Dieren en planten worden volgespoten met hormonen en chemicaliën en zaden genetisch gemanipuleerd. Een ontwrichte en verzwakte samenleving is dan het gevolg. Het moge duidelijk zijn dat de gezondheid en het welbevinden van het planten- en dierenrijk en de wereldbevolking hier dramatisch onder lijden. Terwijl de agrarische multinationals, de aandeelhouders, de gezondheidszorg, de medische en farmaceutische industrie floreren. Ondanks dat Moeder Natuur haar toewijding is, is het zoals je ziet niet overal rozengeur en maneschijn.belinda-van-der-pool

Om het fundament weer op te kweken zaai ik niet alleen in letterlijke zin Groen Geluk door Eetbaar landschap te ontwerpen, maar ook in figuurlijke zin. Door jong en oud op een ludieke manier samen te brengen en te inspireren duurzaam iets voor elkaar en hun omgeving te betekenen. Om zodoende ook een vitaal sociaal fundament te kweken. Dat doe ik dan ook met fun, ofwel op een manier die tot de verbeelding spreekt (in de vorm van edutainment). Ik zorg voor een ludieke balans tussen nieuwe kennis en ervaringen opdoen, bevorderen sociale cohesie, ontspanning en vermaak. Moeder Natuur is hierbij mijn inspiratiebron en spiegel voor ons menselijk zijn.

Zo verzorg ik Buitenzinnige Feesten (in de natuur) en Workshops 4 a Happy FoodTure. Tijdens deze workshops kunnen mensen ontdekken hoe ze op een (h)eerlijke en praktische manier vanuit hun keuken, balkon of tuin bij kunnen dragen aan een smaakvolle vitale en vrediger wereld. Daarbij schrijf en vertolk ik als TroubaBoer ecolutionaire liedjes en maak ik allerlei natuurkostuums die ik aantrek bij mijn Groen Geluk activiteiten.

Het afgelopen jaar heb ik weinig kunnen uitvoeren in verband met ziekte. Voor de tweede keer in acht jaar tijd heb ik te maken gehad met een auto-immuunziekte. De eerste keer betrof het een ziekte die de longen en nieren aantastte en heb ik 4 maanden gedialyseerd. Deze keer betreft het een ziekte van de kleine bloedvaten. Ik geloof niet in het bestaan van ongeneeslijke ziekten. Wel in de veerkracht van Moeder Natuur in en rondom ons. Mogelijk dat dit mij er beide keren bovenop geholpen heeft. Zodoende voel ik nog meer dan anders de behoefte om het leven te vieren. Om samen met anderen, met het hoofd in de wolken en de handen en voeten in de aarde, Groen Geluk te zaaien, planten, oogsten en te verspreiden! Zaai en vier je mee?!

Belinda van der Pool, 55 jaar uit Den Haag

belinda-van-der-pool

Stem op Belinda van der Pool en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Belinda of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Imke
Door

Imke

op 07 May 2017

Laat het groene geluk stralen.

Ingrid La Haye
Door

Ingrid La Haye

op 10 May 2017

Als iemand het verdient is Belinda het! Zij is al haar hele leven hiermee bezig op haar eigen ludieke en wijze manier met interessante workshops, lezingen, performances over de natuur en alles wat daarmee samenhangt. Zij luistert menig festival op met haar prachtige "fruitige" verschijning! En ook haar doorzettingsvermogen bewonder ik. Haar leven is zeker niet over rozen gegaan, maar op de cover van Natural zal zij de bloemetjes buiten zetten! Het zal een stralende uitgave worden!!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading