datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op Ietje Draaijer voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
3 min. leestijd

Stem op Ietje Draaijer voor de Miss Natural cover!

Ietje Draaijer komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Ietje én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

Ik ging ‘cold turkey’ suikervrij eten

In 2015 gooide ik het roer om, suiker kwam er niet meer in. Geraffineerde suiker dan. Het was even wennen om alle gemakzuchtige producten te laten staan, want kant-en-klaar is toch wel heel handig. Nu kookte ik wel altijd. Ook als ik alleen at. En ben niet echt een snoeper of snaaier, dus daar viel de switch wel mee. De eerste maand ging ik vol ‘cold turkey’ voor suikervrij. Dus ook geen alcohol wat ik nog best lastig vond nu het terrasseizoen weer begon, dan zit je daar met je spa rood.. De ontwenningsverschijnselen vielen me erg mee. Waarschijnlijk omdat ik dus al best weinig troep binnen kreeg. Mijn vriend waar ik samen mee de uitdaging aan ben gegaan die heeft echt een paar dagen ziek op bed gelegen met een soort griepje.

Mijn gezellige bierbuikje is verdwenen!

Na die eerste maand voelde ik me heel erg energiek, had geen dips meer na het eten, nooit een hongergevoel, mijn huid zag er stralend uit. En het mooiste van alles, de vetjes op mijn buik die ik al jaren meesleep waren verdwenen. Ik heb in Groningen gestudeerd en daar heb ik behoorlijk wat biertjes gedronken. Met als resultaat een klein gezellig bierbuikje. Nu ben ik geen Doutzen Kroes die zich suf traint voor een strak lijf, maar meer een levensgenieter die sport wanneer het uitkomt, dus een zacht buikje zal ik altijd houden. Maar tegenwoordig is het dus gewoon slank.

ietje-draaijer

Nu heb ik toch weer een buik… want ik ben zwanger!

In augustus komt onze zoon. Vanaf het moment dat ik zwanger wilde worden heb ik er alles aan gedaan om zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Iets wat ik al deed maar nu lette ik nog meer op. Alles voor een gezond kindje. Ook mijn verzorgingsproducten haal ik tegenwoordig in de natuurwinkel en gebruik bijna geen plastic meer, want stiekem komen er via plastic en huidverzorging nog best wat hormoonverstoorders je lichaam binnen.

Boodschappen doen is ontspannend

Voor velen is boodschappen doen een crime, ik vind het (mits ik de tijd er voor kan nemen) heel ontspannend. Lekker naar de biologische markt of Ekoplaza. Alle potjes bekijken. En als grafisch ontwerper ben ik gek op mooie etiketjes en verpakkingen. Al let ik wel op materiaal. Het liefst zo min mogelijk of goed afbreekbaar is altijd mijn doel. Op de markt vraag ik dan waar iets vandaan komt, dan krijg je soms een mooi trots verhaal, zo leuk.

ietje-draaijerMijn vriend verloor moeiteloos 16 kilo

Samen met mijn vriend die ook heel erg enthousiast is (en misschien nog wel fanatieker is dan ik, hij raakte moeiteloos 16 kilo kwijt en voelt zich beter dan ooit) over onze levensstijl schrijf ik het blog WijSuikerVrij. Dit blog is ontstaan omdat wij graag anderen ook enthousiast wilden maken voor een bewuste levensstijl, door onze positieve ervaring te delen. Het is leuk om te merken dat er vrienden en familie het ook interessant vinden en op een verjaardag naar je toekomen om te vertellen dat ze tegenwoordig niet meer uit pakjes koken door ons blog. Of vrienden die bellen als ze in de supermarkt staan om advies te vragen.

Consuminderen

We leven momenteel in een consumptie maatschappij. Mensen zijn verwend met nieuwe spulletjes. Mijn geluk dat mensen hun oude spullen dan te koop zetten, ik recycle liever. En vind het eigenlijk ook wel leuker dan al dat nieuwe. Ik duik maar al te graag een kringloopwinkel in. En inmiddels heb ik bijna de hele babyuitzet op Marktplaats bij elkaar verzameld.

Geen opgave, maar een levensstijl

De bewuste keuzes die ik maak zijn tegenwoordig redelijk ingebakken. Het is mijn levensstijl geworden. Iets waar je soms concessies voor moet doen omdat je er iets voor laat of omdat het duurder is dan een minder bewuste keuze. Maar ik geniet echt volop en kom niks tekort. Daarbij zit ik heerlijk in mijn velletje.

Ietje Draaijer, 34 jaar uit Amsterdam

ietje-draaijer

Stem op Ietje Draaijer en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Ietje of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading