datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op Iva Gration voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
4 min. leestijd

Stem op Iva Gration voor de Miss Natural cover!

Iva Gration komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Iva én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

Van de natuur en mijn intuïtie heb ik mijn werk gemaakt

Mijn eerste vreugdevolle herinneringen gaan terug naar de momenten waar ik als klein meisje aan het spelen was in de natuur. Vol verwondering van de schoonheid en diversiteit van de natuur, voelde ik dat ik volledig mijzelf kon zijn. Veilig, vrij en vrolijk. Tijdens mijn studententijd en begin van mijn carrière raakte wat verwijderd van deze ziels kwaliteiten.

Chronische auto-immuunziekte (MS)

Toen mijn leven een jaar geleden plotseling onzeker werd door een chronische auto-immuunziekte (ms) werd mijn doel in het leven genoeg heel helder voor mij. In eerste instantie voelde ik angst en verdriet en een overweldigend gevoel van ‘wat als’? Alle mogelijke doemscenario’s spookten die eerste periode door mijn hoofd.

iva-gration

De artsen wisten ook niet wat te doen

De gesprekken met artsen en neurologen versterkten dit alleen maar. Want, kreeg ik te horen, met zo’n onzekere en onvoorspelbare chronische aandoening kon het werkelijk alle kanten op gaan. Bij de een gaat het heel snel, bij de ander heel traag en alles er tussenin. Geen oorzaak. Geen voorspelling. Geen genezing. Het enige wat ze mij aanboden was onderdrukkende medicatie, die op de lange termijn veel nare bij effecten zouden hebben en die een mogelijke zwangerschap negatief zouden beïnvloeden. Voor mij een duidelijke No No!

iva-grationIk besloot onvoorwaardelijk van mijzelf te gaan houden

Daar zat ik dan op 32-jarige leeftijd in de kille spreekkamer van de Neuroloog samen met de liefde van mijn leven. En daar, op dat moment, in die kamer, besloot ik dat ik mijzelf een kans wilde geven. Een echte kans. Ik besloot dat ik onvoorwaardelijk van mijzelf ging houden en dat ik terugging naar de bronnen die van kinds af aan als een rode draad door mijn leven liepen. De natuur en mijn intuïtie.

Als natuurcoach en yogadocent help ik nu mensen

Toeval bestaat niet, want mijn dienstverband bij mijn (kantoor) baan liep sowieso op z’n eind. Het slechte nieuws werkte eigenlijk als een soort positieve katapult voorwaarts. Ik had nu de moed om (na jaren opleidingen en mentale voorbereiding) mijn eigen bedrijf Daily Nature op te starten. Hierin begeleid ik mensen als natuurcoach (al wandelend in de natuur) en yogadocent weer terug naar hun natuurlijke zelf. Ik richt mij met name op mensen die worstelen met burn-out, stressklachten, levensvragen of simpelweg niet lekker in hun vel zitten.

Bewust stilstaan bij de keuzes die ik maak

Voor mij zijn drie componenten van essentieel belang in het leven; bewust zijn, eigen verantwoordelijkheid en compassie. Ik sta bewust stil bij de keuzes die ik maak en vraag mij telkens af; Sta ik erachter? Is het waardevol? Is het gezond? Brengt het mij of anderen om mij heen vreugde? Voelt het vanbinnen zuiver en eerlijk?

Ik voel mij beter dan voor de diagnose MS

Ik voel mij verantwoordelijk voor mijn eigen gezondheid en daarom informeer ik mijzelf voortdurend op het gebied van gezondheid, voeding en lifestyle. Hierdoor voel ik mij nog beter dan voor de diagnose, haha! Bijzonder toch hoe je met een voornamelijk groene, 100% biologische bewuste voeding je zoveel vitaler, gezonder en lekkerder in je vel kunt voelen?

Compassie voor mijzelf en anderen

Door dagelijks compassie voor mijzelf te oefenen is er des te meer ruimte in mijn hart om dat ook voor anderen te voelen. Het werkt als een natuurlijke cyclus. Meer liefde naar jezelf = meer liefde naar anderen = meer liefde naar de wereld = meer liefde naar jezelf.

Vrij van toxische stoffen én gedachten!

Inmiddels ben ik een heuse Miss Natural. Ik beweeg veel in de buitenlucht (ook met onze hond Lupa!) eet super gezond, neem voldoende rust en beoefen yoga en meditatie. Ik heb zoveel mogelijk chemische en schadelijke stoffen uit ons dagelijks leven verwijderd. Maar ook schadelijke gedachten! Natuurlijk kan ik niet in een glazen bol kijken en weten hoe het over een x aantel jaren met mij gaat. Maar dat kan niemand. Ook ik ervaar nog steeds ups en downs maar mijn purpose in het leven helpt mij enorm en brengt mij steeds weer terug bij mijn centrum, waar het kalm is. Eén ding weet ik wel zeker. Ik voel mij op dit moment in mijn werk, mijn gezondheid, mijn relatie en het leven beter dan ik mij ooit heb gevoeld. Dankzij de natuur en mijn intuïtie.

Vergroot jouw welzijn door de natuur

Mijn missie? Jou verbinden met de natuur en je natuurlijke zelf. Ik wil graag bijdragen aan een bewust en gebalanceerd leven waarbij het als normaal gezien wordt om voldoende tijd te hebben voor momenten in de buitenlucht en de natuur. Tijd doorbrengen in de natuur vergroot jouw welzijn. Er zijn zoveel stedelingen die lijden onder burn-out, chronische ziekte, stress of depressie. Voor hen – en natuurlijk voor ieder ander die daar behoefte aan heeft – ben ik als natuurcoach een gids tijdens hun persoonlijke reis.

iva-gration

Stem op Iva Gration en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Iva of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 May 2017

Mooi verhaal Iva! Iva: Ik besloot onvoorwaardelijk van mijzelf te gaan houden

Erica Poudel-Jesterhoudt
Door

Erica Poudel-Jesterhoudt

op 21 May 2017

Iva in heel veel verhalen herken ik wel wat in. Maar jij schrijft ook over schadelijke gedachten en dat is een groot compenent in het aansturen van ziektes (seinen van je lichaam dat het anders moet). Ik geloof namelijk dat op de eerste plaats je gedachten, emoties, behoeften invloed hebben en op de tweede plaats plaats je voeding.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading