10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Stem op Jenny de Rooy voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
4 min. leestijd

Stem op Jenny de Rooy voor de Miss Natural cover!

Jenny de Rooy komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Jenny én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

De relatie tussen voeding en kanker

Jenny de Rooy (56). Nadat ik in 2011 borstkanker kreeg, ben ik gaan onderzoeken wat de mogelijke relaties zijn tussen voeding en kanker. Kan voeding helpen om kanker te remmen of zelfs te voorkomen? Ik heb altijd als kok gewerkt, maar eten klaarmaken is toch anders dan je echt verdiepen in voeding. Ik ben veel gaan lezen over voeding en ik ben de opleiding tot Gewichtsconsulente en daarna de opleiding Voedingsdeskundige gaan volgen. In een boekwinkel liep ik letterlijk tegen het boek ‘Anti-kanker’ van David Servan-Schreiber aan en ik was verbluft en tegelijkertijd zeer geïnspireerd door wat ik las.

jenny-de-rooy

Suiker en groeihormonen voeden kanker

Ik dacht dat ik gezond at en redelijk bewust bezig was met voeding, maar daar kon nog veel aan worden gesleuteld. Ik was een enorme zuivel-eter en er ging dagelijks heel wat suiker doorheen. Iedere ochtend dronk ik een enorme beker cappuccino en ik vond het best lastig om die voortaan te laten staan. In melk zit namelijk een groeihormoon en kanker groeit daar goed op. In mijn ogen is melk bedoeld om een kalf te voeden zodat het op eigen benen kan staan. Niet voor mensen. Daarnaast vind je in melk lactose en dat is een suiker. In één liter melk zitten ongeveer tien klonten suiker en ook suiker voedt kanker.

Ik had geen tijd om te wachten op de wetenschap

Het hele verhaal rondom melk is nog niet wetenschappelijk onderbouwd, maar ik had geen tijd om te wachten op de wetenschap. Ik ben zelf geen wetenschapper en dat blijft een lastig punt. Het boek wat mij ontzettend heeft geïnspireerd is geschreven door een arts die de bevoegdheid heeft om het ziekenhuis als bibliotheek te gebruiken. Hij heeft zeeën aan informatie. Ik blijf een voedingsdeskundige dus ik duik ook niet in die theorie, dat lukt mij ook niet. Op die manier kan ik niemand helpen.jenny-de-rooy

Ik eet zuivelvrij en suikervrij

Door de kennis die ik las over voeding en de relatie met kanker, heb ik mijn eetpatroon radicaal omgegooid. Zuivel en suikers eruit, heel veel groenten erin. Ik vond dat iedereen deze informatie moest weten, maar hoe zorg ik ervoor dat andere mensen net zo gaan eten als ik? Aangezien ik een praktisch mens ben en jarenlang in de keuken heb gewerkt, ben ik recepten gaan schrijven. Ik ben de kanker een beetje los gaan laten en ik ben mijn bedrijf Foodswitch gestart. Hier vind je recepten voor de lunch en het avondeten, inclusief een boodschappenlijstje, om stap voor stap een gezonder eetpatroon te vormen. Alle gerechten heb ik zelf klaargemaakt, gefotografeerd, in een pdf gegoten en op mijn website geplaatst.

Vijf jaar kankervrij!

Ik ben inmiddels al vijf jaar kankervrij en ik hoef zelfs niet meer naar het ziekenhuis voor controle. Ik heb geen chemo gehad en de medicijnen die ik kreeg, heb ik een klein jaar geslikt. Ik werd er beroerd van en toen ik eenmaal wist wat voeding voor mij kon doen, ben ik daarmee gestopt. Ik wil mensen laten zien dat het heel belangrijk is waar je het lichaam mee voedt. Je moet niet beginnen met bewust eten op het moment dat je wat overkomt, maar al ver daarvoor. Start met gezond eten voor het te laat is.

Jenny de Rooij, 56 jaar uit Den Haag

jenny-de-rooy

Stem op Jenny de Rooy en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Jenny of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Bewaren

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.