datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Stem op Nathalie van Dinther voor de Miss Natural cover!
05 mei 2017 
3 min. leestijd

Stem op Nathalie van Dinther voor de Miss Natural cover!

Nathalie van Dinther komt uit haar comfortzone en deelt haar inspirerende verhaal als Miss Natural! Zo motiveert zij jou met haar natuurlijke levensstijl en maakt zij bovendien kans om op de 15e cover van Miss Natural magazine te staan. Voor Nathalie én voor alle stemmers zijn er een aantal hele mooie prijzen te winnen.

Levensstijlverandering door mijn scheiding

Ik kan het niet laten om ongevraagde voedingsadviezen te geven. Zes jaar geleden ben ik gescheiden en dat heeft mijn leefstijl veranderd. Ik hoefde geen rekening meer te houden met de eetwensen van een partner en ik ben gaan kijken naar wat écht gezond en lekker is. Ik ben gaan denken in groenten in plaats van vlees. Wat een feest! Ik heb nu genoeg ruimte en tijd om mij te verdiepen in goede voeding.

Zonder pakjes of zakjes

Vroeger kookte mijn moeder met groenten van het seizoen. Alles was vers en er kwam geen pakje of zakje aan te pas. Ik weet niet of het in die tijd biologisch was, maar groenten haalde zij bij de groenteman en het vlees bij de slager. Daarnaast experimenteerde ze met buitenlandse gerechten, zodat onze smaakpapillen konden wennen aan vreemde kruiden en smaken.

nathalie-van-dinther

Gezond eten en vers koken kost niet veel tijd

Vanaf het moment dat ik het huis uitging, een baan en een gezin kreeg, werd ik toch verleid door supermarktketens, smaakmakers uit pakjes en de gesneden groenten in zakjes. Alles moest zo gemakkelijk mogelijk, want ik had het druk. Jaren later kwam ik erachter dat gezond en vers koken helemaal niet veel tijd kost en dat het juist veel lekkerder is. Een kant-en-klaar maaltijd deed mij dit beseffen. Ik was een avond laat klaar met mijn werk, ik moest nog boodschappen doen en ik liet mij verleiden door een maaltijd uit de vriezer. Toen ik de maaltijd opwarmde, vond ik het eten vies ruiken en na één hap heb ik alles in de vuilnisbak gegooid. Mijn smaakpapillen waren de conserveringsmiddelen en andere kunstmatige toevoegingen volledig ontwend. Voor mij was het sindsdien duidelijk: alleen nog maar vers én bij voorkeur biologisch.

Ik verloor 5 kilo door natuurlijk te eten

nathalie-van-dintherDoor het veranderen van mijn eetgewoonten, verloor ik het eerste jaar zo’n vijf kilo. Ook had ik geen last meer van eczeem. Mijn gewicht heeft zich gestabiliseerd en mijn huid straalt. Ik zag en voelde duidelijk resultaat en ik kreeg meer energie. Ik ben mij gaan verdiepen in gezonde voeding en ik ben inmiddels werkzaam als fitness-coach in mijn bedrijf Fit and Smooth. Ik kan het niet laten om mijn klanten tijdens een training ongevraagde voedingsadviezen te geven. Als je zelf ervaart wat de juiste voeding met je doet, wil je die informatie gewoon overdragen aan anderen.

Een investering op lange termijn

Toch reageren mensen verbaasd wanneer ik eens in de winter geveld word door een griepje of een fikse verkoudheid. ‘Hoe kan dat nou? Je eet altijd zo gezond.’ Ik leg dan uit dat mijn gezonde levensstijl (beweging en de juiste voeding) een investering is op lange termijn en mij hopelijk beschermt tegen chronische en ongeneeslijke ziektes. Dat ene griepje per jaar neem ik voor lief. Ik wil inspirerend zijn, iets uitdragen voor een gezonde levensstijl. Het is namelijk een investering in je eigen lichaam en toekomst. Wanneer je ouder wordt wil je toch nog steeds energiek zijn en een gezonde huid hebben? Voor mij alleen nog maar een ‘natural lifestyle’. Nu mijn dochter van 22 jaar nog overtuigen!

Nathalie van Dinther, 54 jaar uit Den Haag

nathalie-van-dinther

Stem op Nathalie van Dinther en win prijzen >>

Herken jij je in het verhaal van Nathalie of inspireert het jou om ook een levensstijlverandering te maken? Laat dit haar dan weten in een reactie en stem op jouw favoriet. Zo maak je kans op een van de vele mooie prijzen!

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marianne de Jong
Door

Marianne de Jong

op 05 May 2017

Lieve Nathalie, wat goed dat je de boer op gaat voor vers eten zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Ik kan je voorkeur helemaal onderschrijven en ik probeer al sinds mijn 17e zo te leven. Ik had het geluk om op de katholieke middelbare school al les te krijgen over gezonde voeding. Wat daarbij komt is dat ik het tij mee had door de kabouterbeweging, het streven naar biologisch- dynamische voeding en gesterkt werd door het bestaan van De Kleine Aarde te Boxtel, waar ik een srt stage liep. Ik probeer gezonde voeding uit te dragen op de school voor primair onderwijs. Jij komt er hardop voor uit,: door naast gezonde voeding uit te dragen op je werk, ook op de cover durft van Naturalis, dmv een verkiezing. Proficiat, ik hoop dat je wint. Marianne

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine