Superfood: Aloë Vera

Superfood nummer 8 is Aloë Vera, bij velen waarschijnlijk bekend als ingrediënt van crèmes en schoonheidsproducten. Toch is Aloë Vera ook eetbaar en het heeft een geneeskrachtige werking, door de vele vitaminen en mineralen die de plant bevat.

Wil jij alle dagen mooi, soepel en lenig zijn? En wil je een immuunsysteem en zenuwstelsel dat alle dagen goed werkt, dan is Aloë Vera de superfood voor jou!

Aloë Vera voor strijdkracht en beauty

Aloë Vera is volgens de overlevering een gift van de oude Egyptenaren, zij waren de eerste die de krachtige werking van dit superfood ontdekten. Volgens velen had Cleopatra haar gave, jonge huid te danken omdat ze haar huid regelmatig insmeerde met Aloë Vera.
Daarna werd het door een Joodse sekte overgenomen en zij zijn de plant gaan cultiveren. Zij deden dit aan de rand van de Dode Zee, waardoor de Aloë Vera vol zat met Dode Zeezoutextracten. Deze groepering gebruikte Aloë Vera als hun belangrijkste superfood. Zij werden volgens de overlevering gemiddeld 125 jaar oud, terwijl de gemiddelde leeftijd in die tijd zo’n 39 jaar was.
Ook de Grieken namen de wijsheid van Aloë Vera over van de Egyptenaren. Zo zorgde Alexander de Grote er altijd voor dat zijn legers altijd Aloë Vera bij zich hadden op hun militaire missies, om wonden mee te genezen en het immuunsysteem sterk te houden.

Waarom Aloë Vera gebruiken?

Aloë Vera bevat vitamine A, C en E, mineralen als zwavel, calcium, magnesium, zink, selenium en chromium. Daarnaast bevat ze antioxidanten, vezels, aminozuren, enzymen, sterolen, ligninen en polysacchariden.

De plant…

  1. helpt bij een moeilijke stoelgang, prikkelbare darm, colitis en zweren.
  2. vermindert ontstekingen, helpt bij een sneller herstel na bestralingen, stabiliseert kankercellen, hart- en vaatziekten en diabetes.
  3. houdt de nieren schoon omdat het helpt het de bloedsuikerspiegel in balans te houden en de lever, het spijsverteringssysteem en de huid te verbeteren.
  4. helpt de lever meer glutathione te maken. Glutathione is een antioxidant dat van groot belang is bij het maken van witte bloedcellen. Hoge hoeveelheden van glutathione gecombineerd met een hoge inname van B6, B9 en B12 kan helpen hoge homocysteïne waarden te verlagen.
  5. hydrateert.
  6. zorgt voor een immuunsysteem dat alle dagen goed werkt.
  7. helpt bij een groot aantal huidziekten waaronder: acne, psoriasis, brandwonden, eczeem, huid allergieën, huidkanker, wonden, zonnebrand en nog veel meer huidproblemen. Volgens David Wolfe is het wel belangrijk om de Aloë Vera in dit geval een aantal uur per dag op de wond of aandoening te houden. Dit moet beter helpen dan de gel of crème er op smeren.

Hoe koop je Aloë Vera?

David Wolfe geeft aan dat je het beste biologische, verse Aloë Vera kunt kopen. En als je die kunt vinden, dan moet je kiezen voor bladeren die vol met gel zitten en geen witte spikkels bevatten.

Hoe gebruik je Aloë Vera?

Stel je hebt een vers blad Aloë Vera. Wat doe je er dan mee? Allereerst moet je het ‘fileren’, ofwel je moet de gel uit het blad halen. Dit moet redelijk gemakkelijk gaan. Als de gel dan uit het blad is, kun je dit direct eten of je gebruikt het in een smoothie. De dunnere gel die achterblijft op het blad, kun je gebruiken om op je huid te smeren.

Gebruik jij al Aloë Vera?