10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Superfood Tarwegras voor de energieke Miss Natural
01 maart 2014 
3 min. leestijd

Superfood Tarwegras voor de energieke Miss Natural

Ken jij het superfood Tarwegras al? Het is een supergoede energieleverancier en bovendien in poedervorm makkelijk toe te voegen aan smoothies.

Tarwegras poeder bevat 19 van de 22 aminozuren die ons lichaam nodig heeft waarvan 8 aminozuren die we alleen uit voeding en dus ook uit tarwegras kunnen halen. Ook bestaat het voor een groot deel uit chlorofyl, waardoor het ons snel extra energie kan geven.

Chlorofyl in tarwegras

Tarwegras bestaat voor ongeveer 70% uit chlorofyl. Chlorofyl zorgt voor de pure groene kleur van het tarwegras. Maar het zorgt er ook voor dat de plant tijdens het groeien middels zonlicht de energie kan omzetten in glucose. Wij als mensen kunnen de glucose uit planten zeer goed gebruiken als efficiënte energie-leverancier. Dat komt doordat de samenstelling van chlorofyl en onze hemoglobinewaarde bijna helemaal gelijk is en snel opgenomen kan worden in je bloed.

Dit betekent dus dat tarwegras poeder snel extra energie af kan geven. Ideaal dus om te gebruiken door je shake of smoothie voordat je gaat sporten, om net dat beetje meer uit je work-out te halen!

Ontgiften met tarwegras

Door de aanwezigheid van anti-oxidanten wordt tarwegras poeder bovendien vaak gebruikt om het lichaam te ontgiften. Door de rijke samenstelling van anti-oxidanten, enzymen, vitaminen en mineralen worden schadelijke radicalen geabsorbeerd en opgeruimd.

Nog veel meer gezonde voedingsstoffen!

Tarwegras poeder bevat tevens veel vitaminen. Vitamine A, B, C, E en K. Daarnaast bevat het wel 30 enzymen die allemaal intact blijven, omdat biologisch tarwegras poeder niet verhit wordt en de enzymen niet verloren gaan. Mineralen als mangaan, ijzer, magnesium en koper ze zijn allemaal aanwezig in tarwegras poeder. Daarnaast bevat tarwegras nog veel meer sporen van talloze mineralen.

Door de vele gezonde voedingsstoffen die in tarwegras poeder aanwezig zijn, kan deze superfood het lichaam goed voorzien van voeding en ervaren veel tarwegras gebruikers een langer verzadigd effect en extra energie.

Bestel tarwegras en andere superfoods met korting bij Sports Nuts

Wil je ook eens zien wat tarwegras of andere superfoods voor jou kunnen doen? Bestel dan nu je superfoods bij Sports Nuts, met Miss Natural voordeel. Deze week krijgen Miss Natural leden 5% korting op hun bestelling bij Sports Nuts! Gebruik hiervoor de kortingscode: ‘missnaturalvoordeel02’. Deze is geldig tot 8 maart 2014.

Wist je dat je bij elke bestelling boven de €40,- ook geen verzendkosten hoeft te betalen bij Sports Nuts? En woon je in Zuid-Holland, dan kun je bovendien gebruik maken van 1 van de afhaalpunten. Dit gebeurt in samenwerking met Bas & Bastian Boer VOF, die wekelijks te vinden zijn op de beste markten in de regio Zuid-Holland.

Schrijf je nu in voor de SuperFood Week

Wil jij ook meer weten over superfoods, wat ze kunnen doen voor je gezondheid, hoe je ze kunt gebruiken en nog veel meer? Schrijf je dan nu met onderstaand formulier in voor de gratis SuperFood Week!

Hoe gebruik jij tarwegras?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.