datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Superfoods: AFA blauwgroene algen, voor lichaam en geest!
06 november 2012 
3 min. leestijd

Superfoods: AFA blauwgroene algen, voor lichaam en geest!

Superfood nummer 6 is de AFA blauwgroene alg, die bekend staat als het Oereten uit het Klamath meer in Oregon.
De AFA blauwgroene alg helpt de vitaliteit te verbeteren, het afweersysteem en de hersenen beter te laten functioneren. De afa-alg heeft een totaalwerking op lichaam, ziel en geest. Het verschil met spirulina is dat deze alg schoon water nodig heeft om te groeien, in plaats van het brakke, zoutachtige water waar spirulina in groeit. Daarnaast groeit deze alg in het wild en heeft daardoor een hogere voedingsstofdichtheid dan menig ander levensmiddel. Door haar rijkdom aan vitaalstoffen brengt de alfa-alg mogelijke tekorten in evenwicht en kan het lichaam de eigen geneeskracht beter ontvouwen.

Superlevensmiddel uit de natuur

Deze zoetwateralg is een ideale verrijking van het dagelijks menu. De blauwgroene oeralg uit het Klamath meer, die vanwege haar Latijnse benaming (Aphanizomenon flos aquae) afa-alg wordt genoemd, wordt vaak bestempeld als “het super-levensmiddel uit de natuur”.

De afa-alg groeit op 1400 meter hoogte, in het Klamath meer. Ze wordt op zorgzame wijze geoogst en daarna met gebruik van de Refractance Windom TM technologie gedroogd. Bij dit nieuwe droogprocédé wordt de waardevolle samenstelling beter behouden dan bij het vriesdroogprocede, wat tot nu toe werd gebruikt. Hierna wordt de alg verwerkt tot poeder en pastilles, waardoor het lang houdbaar is. Meng het bijvoorbeeld met wat water of groentesap en 95% van de voedingsstoffen kan direct door het lichaam worden gebruikt. Deze zoetwateralg is licht verteerbaar en heeft een hoog assimilatievermogen.

Waarom superfood?

Slechts 1,5 gram afa-alg dekt de complete lichaamsbehoefte aan alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van de aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam en daardoor in haar behoefte voorziet. De afa-alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling in hun werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de afa-alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt de afa-alg geen eiwitafval in de darmen. Dat is het grote verschil tussen de afa-alg en vele andere plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.

Tot nu toe werden meer dan 40 mineraalstoffen geanalyseerd die aan enzymen zijn gebonden en daardoor gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De afa-alg bevat waardevolle onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur (dat één van de meest waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in moedermelk is). Dit is tot nu toe in weinig levensmiddelen aangetroffen.

Als enig levensmiddel bevat de afa-alg hetzelfde spectrum aan actieve essentiële vetzuren als moedermelk en Peptide (“Substantie P”), dat het immuunsysteem versterkt. Tevens bevat het EPA- en DHA-vetzuren (belangrijke substanties voor de vorming van onze hersenen), alle vitamines en meer chlorofyl dan welk ander levensmiddel ook.

Goed voor je gemoedstoestand

De afa-alg is goed voor je hersenen, maar het blijkt ook een goede stemmingsverbeteraar te zijn. Dit komt doordat in de afa-alg grote hoeveelheden biophotonen aanwezig zijn, die helpen de neuronale dwarsverbindingen tussen de hersenhemisferen te bouwen. Hierdoor zijn we alert, intuïtiever, evenwichtiger en creatiever.

Uit onderzoek is gebleken dat door gebruik van de afa-alg delen van de hersenen die met concentratiestoornissen,  depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding staan, beter met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat je minder last hebt van ADHD, depressies of andere soortgelijke problemen.

Ook hier blijkt dus weer dat we niet altijd ritalin, xeroxat of wat voor geneesmiddelen nodig hebben om ons beter te voelen, maar dat de natuur zelf voldoende middelen levert die ons gelukkiger en meer geconcentreerd maken!

Hoe koop je de afa-alg?

Je koopt de afa-alg als gedroogd poeder, pillen of als vloeibaar middel, je kunt daarnaast ook AFA blauwgroene algen chocolade- en energierepen kopen of AFA blauwgroen alg probiotica.

Bouw het gebruik van de afa-alg langzaam op, als je meteen veel afa-alg inneemt kan het namelijk een detoxerende werking hebben. Begin dus met een kleine dosis en als je het langer neemt, kun je er meer van innemen.

Je kunt de alg gebruiken in smoothies, dressings, sauzen, soep, thee en nog veel meer.

Kende jij deze superfood al?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
miran
Door

miran

op 06 Nov 2012

je met slechts 1,5 gram afa-alg per dag de belangrijke vitamine B12 behoefte binnenkrijgtin het boek van david wolfe heb ik gelezen dat er weliswaar B12 in AFA zit, maar dat deze niet goed door het lichaam wordt opgenomen. welke info is juist? hoor het graag

Irene
Door

Irene

op 08 Nov 2012

Beste Miran,Het klopt wat je zegt, in het boek van David Wolfe staat aangegeven dat de aanwezige vitamine B12 in de AFA-alg niet door het lichaam wordt opgenomen. Op verschillende sites heb ik informatie dat het wel door het lichaam wordt opgenomen. Het is dus een onderwerp wat nog niet door iedereen op dezelfde wijze wordt onderschreven. Zodra er meer informatie over te vinden is, laten we dat natuurlijk weten!Groet, Irene

Ron
Door

Ron

op 12 Nov 2012

Beste mensen,helaas is dit foutieve info. B12 wordt niet door de mens opgenomen uit alg. (Vegetariers eten zuivel en krijgen daardoor B12 binnen.) veganisten moeten ECHT vitamine B12 erbij nemen. Zie hiervoor bijvoorbeeld http://isis-veganisme.nl/goedomteweten.php?subaction=showfull&id=1212283614&archive=&start_from=&ucat=2& en ook op wikipedia staat beschreven dat B12 niet uit alg opgenomen kan worden zie ook info van Michel Post die heeft specifiek B12 onderzoeken gedaan en geeft ook precies hetzelfde aan. Het is daarom gevaarlijk om deze info te geven, mensen die een B12 tekort krijgen worden ziek en krijgen gevaarlijke bijwerkingen. Overigens is het al jaren bekend dat B12 niet uit alg wordt opgenomen. Helaas! voor de rest complimenten voor de leuke info!

Irene van Gent
Door

Irene van Gent

op 15 Nov 2012

Beste Ron, bedankt voor je reactie. We hebben het artikel aangepast. Groet, Irene

ernestinesf1
judytr60
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading