datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Superfoods: Maca, het medicijn tegen libidoproblemen en zwangerschapsproblemen
27 februari 2012 
2 min. leestijd

Superfoods: Maca, het medicijn tegen libidoproblemen en zwangerschapsproblemen

Na de goji bes en rauwe chocolade is het deze week tijd voor Superfood nummer 3: Maca. Volgens David Wolfe het natuurlijke medicijn tegen libidoproblemen en zwangerschapsproblemen. Wat is Maca?

Maca  is een knolgewas dat op grote hoogte in de Peruaanse Andes groeit (tussen 3.000 en 4.500 meter boven zeeniveau). Het is hier ‘s nachts erg koud (- 10) en overdag kan het er 18 graden zijn. Ondanks de temperatuurverschillen is Maca de enige plant die hier overleeft. De bodem waarop Maca groeit bevat een grote hoeveelheid mineralen.

Maca is familie van broccoli, kool, bloemkool en radijs. Qua kleur en vorm is het een mengeling van al deze groenten, qua smaak is het zoet en lijkt het dus op een zoete aardappel. In westerse landen is Maca voornamelijk te verkrijgen als poeder, de tegenwoordig meest voorkomende vorm waarin je het tegenkomt.

Maca is een van de grootste libidoverhogers

Maca, libidoverhoger en superfoodMaca staat bekend als een van de grootste libidoverhogers die er bestaan. Daarnaast vergroot het het uithoudingsvermogen en is het een belangrijke adaptogen. Maca kan de bloeddruk verhogen en verlagen, het immuunsysteem ondersteunen en de lichamelijke vitaliteit harmoniseren.

Maca bevat 5 keer meer eiwit dan aardappels en 4 keer meer vezels en minder vet. Gedroogde maca bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten (zetmeel en suiker), 9% vezels en iets meer dan 10% eiwitten (waaronder essentiële eiwitten). Het heeft een hoger vetgehalte dan andere knolgewassen (2,2%), waarvan de belangrijkste zijn: linolzuur en oliezuur (twee essentiële vetzuren).

Maca helpt tegen:

 • Bloedarmoede
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie
 • Onvruchtbaarheid bij mens en dier
 • Gebrek aan libido
 • Ondervoeding
 • Problemen tijdens de menopauze
 • Menstruatiepijn en –problemen
 • Slecht geheugen
 • Maagkanker
 • Stress
 • Tuberculose

Maca poederHoe koop je Maca?

Zoals gezegd kom je Maca tegenwoordig voornamelijk tegen als poeder. Dit poeder kun je goed gebruiken in smoothies en vooral de combinatie met rauwe chocola schijnt geweldig te zijn! Zorg er wel voor dat je puur Maca poeder krijgt.

Naast poeder kun je ook zoeken naar:
Maca in capsules, Rode maca, zwarte maca, gele maca, gedroogde maca extracten, geroosterde maca, vloeibare maca-concentraten op basis van alcohol, maca chocolade-repen en energie-repen.

In de Miss Natural Shop vind je een aantal varianten van Maca!

Hoe gebruik je Maca?

Je kunt Maca onbeperkt gebruiken, maar je moet niet overdrijven. Zeker als je maca net gaat gebruiken, moet je het rustig opbouwen. In één keer een grote hoeveelheid doet meer kwaad dan goed. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is twee theelepels, die je bijvoorbeeld door je smoothie of soep heen mengt. Het is wel noodzakelijk dat je niet continu Maca eet. Maandelijks is het goed om een week geen Maca te eten om de effecten optimaal te laten zijn. Hoe langer je het gebruikt, hoe meer je lichaam aan de werking gewend raakt en hoe minder effect het heeft, aldus Superfood-expert David Wolfe.

Maca en zwanger worden

Heb je moeite om zwanger te worden? En wil je (nog) niet beginnen met allerlei medische ingrepen? Probeer dan eens een periode Maca uit. Volgens David Wolfe is het het beste medicijn om zwanger te worden.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met Maca, hoe gebruik jij deze superfood?

PS Lees hier meer over maca >>>

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Wilhelmina Arjaans
Door

Wilhelmina Arjaans

op 04 Apr 2012

Hoi ik had een vraagje.Mag je Maca ook gebruiken als je zwanger bent?Wilde Maca gaan gebruiken om zwanger te worden, maar vraag me dus af of je ermee moet stoppen als je zwanger bent.Groetjes Wilhelmina

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 04 Apr 2012

Hoi Wilhelmina, bedankt voor je reactie. Het gebruik van Maca tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding wordt afgeraden.

Nina
Door

Nina

op 05 Apr 2012

Hoi Eva,Maca wordt geadviseerd om te gebruiken als je zwanger wilt worden, maar je hebt vaak pas een positieve zwangerschapstest als je al een aantal weken heen bent. Dus dan gebruik je maca de eerste paar weken van je zw.schap. Kan het dan kwaad?Groetjes Nina

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 06 Apr 2012

Hoi Nina,Bedankt voor je reactie. Ik zou mij daar niet zo druk om maken. De eerste weken is er namelijk nog geen bloedcontact en zodra je het weet stop je er mee. Begin ook zeker alvast met een goede multivitaminen, visolie en foliumzuur.Groeten Eva

Frans Hoekstra
Door

Frans Hoekstra

op 01 Sep 2013

Hoi Eva,Mijn vriendin staat nu onder controle bij een bloedarts omdat ze 13 jaar jaar geleden een hersenbloeding (op haar 18e!) heeft gehad. De arts vond het enorme onzin en raadde het af om visolie en multivitaminen te slikken omdat het nooit wetenschappelijk is aangetoond dat dat enig nut heeft of dat dat goed is voor je lichaam.Mvg Frans

Diana
Door

Diana

op 01 Feb 2014

Niet alles hoeft in mijn beleving wetenschappelijk bewezen te zijn om te kunnen werken. Als alleen het idee al helpt dan is de persoon in kwestie er toch bij gebaad

cristine
Door

cristine

op 08 Nov 2012

zijn alle kleuren van de maca goed voor het libido,

anil
Door

anil

op 17 Dec 2012

hallo, wij willen ook graag nog een kindje, maar na herhaalde miskramen, zakt de moed een beetje in onze schoenen, nu adviseerde ze mij om met maca te beginnen, we zijn er allebei nu 3 weken mee begonnnen en krijg al meer energie, mijn cyclus was de laatste tijd onregelmatig, kan het zijn dat maca dat ook 'reset' want ik zat op 5 a 7 weken cyclus en nu ineens 3 weken???groetjes anil

Mijn eetissues | Alles over eten
Door

Mijn eetissues | Alles over eten

op 12 Jan 2013

[...] niet lukt. Ik probeer wel veel uit hoor, maar ik vind echt lang niet alles lekker. Heb je wel eens maca-poeder in een smoothie gebruikt? Nou dat maakt de smoothie er echt niet lekkerder op, maar ja het is goed [...]

Rosa
Door

Rosa

op 05 Jun 2013

Heeft maca een negatieve invloed op de werking van een mirena spiraal ?Groetjes,Rosaa

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 07 Jun 2013

Hoi Rosaa, dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

karin
Door

karin

op 04 Jun 2016

laat je tussentijds goed controleren op cystes bij je mirena. Ik heb er nu geen baarmoeder meer door en een zeldzame bacterie opgelopen bij het plaatsen die ze pas ontdekt hebben 2 jaar later. Toen ik dodelijk ziekwas.

laureen
Door

laureen

op 16 Jul 2013

kijk ook even verder naar info over maca, het kan ook vervelende bijwerkingen hebben zoals het vergroten van de schildklier met struma als gevolg.

Superfoods | MarliesOnline
Door

Superfoods | MarliesOnline

op 23 Aug 2013

[…] gebruikt door andere bevolkingsgroepen zijn Acai bessen, Goji bessen, Chlorella, Spirulina, Maca en rauwe Cacao. Superfoodshoppen.nl biedt alle superfood aan tegen super prijzen. Klik hierrr […]

Maca | Gezond van binnen uit
Door

Maca | Gezond van binnen uit

op 09 Nov 2013

[…] Bron: misssnatural […]

Evert
Door

Evert

op 18 Dec 2013

Is het verstandig om maca te gebruiken in combinatie met meerdere super food zoals: spirulima, lacuma, hennepzaad, tarwegras en chiaseeds?

sonja
Door

sonja

op 22 Feb 2014

Ik heb goede dingen over maca gelezen.vandaag voor het eerst in mijn groene smoothie gedaan.ik werd daarna erg misselijk. Kan het kwaad als je zwanger bent. ik heb dit ergens op internet gelezen.ik hoop dat je mij verder kunt helpen. Groetjes

mars
Door

mars

op 09 Jan 2014

Ik heb de poeder geprobeerd in mijn toetje in mij chocomelk maar ik vind het nog zoooo vies wat kan nog meer dat ik t niet proef en ruik?

fiepje
Door

fiepje

op 02 Feb 2014

na ruim een jaar niet meer ongesteld te worden en in het ziekenhuis gehoord te hebben dat ik een hormoon afwijking zou hebben ben ik verder gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn hormonen in balans te krijgen. zo ben ik via het advies van een medewerker van de tuinen uitgekomen op een combinatie van maca en agnus castus. daarnaast ben ik ook sportmultivitaminen, calcium/magnesium/zink en omega 3-6-9 van de hema gaan slikken. de combinatie werkt perfect voor mij. niet alleen voelde ik me na enkele dagen al stukken minder vermoeid en ben ik langzaam aan het afvallen, ook ben ik na 2 weken al ongesteld geworden. ik ben er erg tevreden mee!!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 28 Feb 2014

Wat mooi om te lezen! Bedankt voor het delen van jouw ervaring :)

M
Door

M

op 07 Mar 2014

Ik ben maca gaan gebruiken na 2 jaar nog niet zwanger te zijn voor een 2e kind. Volgens het ziekenhuis zijn we beiden in orde, maar ik had veel stress en sliep daardoor slecht en was niet meer wie ik was. Na alles te hebben geprobeert (anti stress producten en multi vitamines en mineralen (wat me geen rust bracht )) Ben ik maca gaan gebruiken. De resultaten zijn verbluffend. Ik ben dan nog niet zwanger, maar ik ben vrolijk gezellig, hoger libido en slaap elke nacht als een roosje en zelfs in de week dat ik het niet slik komen de zenuwen niet meteen terug. Ik vind het ook niet lekker, maar blijf het zeker gebruiken!!!

Joke
Door

Joke

op 14 Mar 2014

Ik wil graag weten of Maca ook helpt als het sperma van de man weinig tot geen activiteit heeft. Groetjes Joke

Hans
Door

Hans

op 15 Jul 2014

Ik gebruik maca voor mijn libido! Het werkt bijzonder goed kan ik wel zeggen, Geweldig om na zestigste levensjaar nog een seksuele revolutie mee te maken. Wow!!!!Groetjes, Hans

peter
Door

peter

op 07 Feb 2016

is dat echt waar helpt dat voor je libido geen probleem om een erectie te krijgen dus geen ontgoocheling voor de vrouw

Karina
Door

Karina

op 17 Aug 2014

Ik heb vraag , kan ik maca pillen slikken met melk of limonade zonder prik ,ik heb probleem ik vindt ze vies als ik ze met water moet slikken dan moet ik kokhalzen .groetjes karina

Sanne
Door

Sanne

op 17 Apr 2015

Waarom word maca afgeraden tijdens de zwangerschap????

Gijs
Door

Gijs

op 09 Mar 2016

Waarom worden er geen bijwerkingen genoemd m.b.t. maca. Ik heb gelezen dat maca de schildklier kan doen vergroten en die sterke libidowerking schijnt ook niet zo te zijn.

Fereshteh
Door

Fereshteh

op 29 Mar 2016

Ik ben een vrouw van bijna 58 naar. Tijdens overgang ik slikte hormonen. (Activille ) beetje progesteron en strogen tegelijk zit in. Sinds vorige jaar ben ik met hormonen gestopt. Resoltaat : afvallen _ slappe huid _ flink haar uitval . Ik weet niet ga ik terug en weer hormonen slikken of mag van maca gebruiken? Is de werking het zelfde efect ?

Eva van Zeeland
Simi
Door

Simi

op 08 May 2017

kan dit in combinatie met de anticonceptie pil worden ingenomen? of neemt de werking van de pil dan af??

Kim
Door

Kim

op 04 Apr 2018

Ik heb PCOS en ben begonnen met MAca te gebruiken om mijn hormonen in balans te krijgen, ik heb normaal gesproken al een cyclus van 5 weken. Nu sinds mijn laatste menstruatie begonnen met Maca en ik zit nu al olp 7 weken! ik ben niet zwanger en heb nooit een cyclus langer dan 5 weken, het lijkt voor mij dus juist averechts te werken. Kan dit kloppen?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading