10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Supermarkt PLUS wil kinderen stimuleren meer fruit te eten
07 maart 2014 
2 min. leestijd

Supermarkt PLUS wil kinderen stimuleren meer fruit te eten

“Hoe krijg ik mijn kinderen aan groente en fruit?” Dit is een vraag die heel veel ouders bezig houdt. Supermarktketen PLUS heeft daar iets leuks voor bedacht: de Fruitdaging. Met deze actie probeert PLUS gezinnen met kinderen te stimuleren meer groente en fruit te eten.

Het blijkt namelijk, dat als je het eten van groente en fruit een beetje leuker en spannender maakt, die bananen of tomaten vanzelf gegeten worden. Dus eten je kinderen geen groente en fruit? Daag ze uit en ga samen met hen de Fruitdaging aan.

Scoren met groente of fruit

‘De Fruitdaging’ is een scorekaart waarop je samen met je kinderen kunt bijhouden hoe vaak ze een bepaald soort groente of fruit eten. Op de website van PLUS staan diverse scorekaarten met een bepaald soort groente of fruit. Omdat smaken verschillen, kun je ook je eigen Fruitdaging samenstellen: kies zelf het aantal stuks, het soort groente of fruit of een thema als rond fruit of groene groente.

Je kunt de kaart downloaden via de website van PLUS en ophangen op een plek die iedereen goed kan zien. De koelkast bijvoorbeeld, of het prikbord in de keuken. Kinderen houden nu eenmaal van spelletjes en ook van winnen. Dus maak samen met je kind een afspraak over de beloning die ze krijgen als de scorekaart vol is. En het is natuurlijk nog leuker als iedereen in het gezin mee doet!

Met een volle scorekaart maakt je kind bovendien kans op een Eredivisie Derbystar voetbal. Meedoen kan heel gemakkelijk door een foto van je kind met de volle scorekaart te plaatsen op de Facebook-tijdlijn van PLUS.

Nog enkele tips om groente en fruit eten leuker te maken

Maak als toetje samen eens gezellige fruitprikkers, met een stukje banaan, kiwi en mandarijn. Of een ketting van pitloze witte en blauwe druiven, die je mag opeten. Of een fruit shake met een rietje. En bak eens pannenkoeken met geraspte appel en rozijnen of prak een banaan door het beslag. En wat denk je van groene pannenkoeken? Gewoon van gepureerde doperwten.

Wat is jouw tip om groente en fruit eten leuker te maken voor je kinderen?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Petra
Door

Petra

op 09 Mar 2014

Prima initiatief van de Plus Supermarkt!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.