10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Thee met vreemde bijsmaak? Kies liever voor biologische thee!
04 maart 2014 
2 min. leestijd

Thee met vreemde bijsmaak? Kies liever voor biologische thee!

In de aflevering over thee van de Keuringsdienst van Waarde die in januari werd uitgezonden, hebben we allemaal kunnen zien dat je zelfs bij thee niet weet wat er nou eigenlijk in het zakje zit dat je bij de supermarkt koopt. In de groene thee van Lipton bleken suikerachtige stukjes te zitten met kauwgom smaak! Het wat dus niet zo gek dat ik van veel mensen al eens had gehoord dat ze de thee naar kauwgomballen vonden smaken… Thee hoort natuurlijk gewoon naar thee te smaken! Op welke theesoorten kun je dan nog wel vertrouwen?

Thee met een bijsmaak

KRO’s Keuringsdienst van Waarde ‘onthulde’ in januari dat thee van de bekende merken in de supermarkt helaas bestaat uit meer dan alleen thee. Merken als Pickwick of Lipton drink ik zelf al jaren niet meer, ik haal het in ieder geval niet in huis. Op veel plekken, zoals in de horeca, ontkom je er helaas nog niet altijd aan. Gelukkig zie je op steeds meer plekken betere thee merken verschijnen. Thee is, net als koffie, een product waarvan je wel honderden, dan niet duizenden soorten kan krijgen. Hoe weet je dan of je een goed product in handen hebt?

Keuringsdienst van Waarde over thee

Thee zonder toevoegingen

Ik bekijk thee net als voedsel: ik hoef geen thee waar onnatuurlijke geur- en smaakstoffen aan toe zijn gevoegd. Ik wil echte thee! Zwarte, groene, witte of een lekkere kruidenthee. Daarom haal ik mijn thee al jaren niet meer bij de supermarkt, maar hiervoor ga ik naar winkels als Ekoplaza, De Tuinen of speciale theezaken.

Losse thee

Voor echt lekkere thee kies je voor losse thee. Losse thee is ook bijna overal wel verkrijgbaar, net als handige zakjes waar je een lepeltje thee in kan doen. Werken met een theezeefje is bijna net zo makkelijk. Een kopje thee, gezet met losse thee, smaakt vaak veel echter en puurder dan thee uit een zakje.

Het is alleen niet altijd even handig om met losse thee te werken. Ik neem vaak thee mee in m’n tas, voor het geval dat ik ergens alleen de keus heb uit Pickwick thee, en daarvoor zijn zakjes dan weer een uitkomst. Er worden gelukkig genoeg lekkere theeën in zakjes gemaakt.

Biologische theemerken

Ben je op zoek naar een lekkere, maar ook goede, thee? Verdiep je dan eens in een aantal merken. Ik heb al heel wat soorten thee gedronken, en bij fijne biologische lunchtentjes ontdek ik vaak weer nieuwe merken. Wanneer ik ergens een nieuwe thee heb gedronken, dan zoek ik het merk op op internet. Ik wil weten wat het verhaal achter de thee is. Is de thee echt zo goed als ze doen voorkomen? Zijn de ingrediënten puur en het liefst volledig biologisch?

Mijn favoriete merken zijn:

Andere goede merken zijn:

  • Clipper (sinds kort ook verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Piramide
  • Jacob Hooy
  • Huismerk van De Tuinen of Ekoplaza
  • Leev
  • Dr. Stuart

Naast deze merken zijn er nog veel meer goede biologische thee merken, maar dit zijn vaak kleinere merken die niet overal makkelijk verkrijgbaar zijn. Drink je ergens een lekkere thee? Zoek dan eens op internet of je de thee kan bestellen. In de Miss Natural Shop staan er ook een heleboel. Er zijn naast bovenstaande merken ook een aantal fijne webshops waar je terecht kunt voor goede en lekkere thee. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van teabar.

Thee voor elk moment

Thee is mijn nummer 1 drankje, ik drink het echt de hele dag door. Het is voor mij dan belangrijk om te weten dat ik goede thee drink, waar mijn lichaam wat aan heeft. Onder de merken die ik hierboven heb genoemd bevinden zich ook een aantal merken die zich ook specialiseren in lekkere kruidenthee. Voor elk moment van de dag.

Wat is jouw favoriete thee?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Eliane
Door

Eliane

op 10 Mar 2014

Ginger van Yogi is mijn favoriet, maar nog lekkerder is mijn eigengemaakte gemberthee!

Eline
Door

Eline

op 10 Mar 2014

Ik drink zelf veel verse kamillethee

Margrietje01
Door

Margrietje01

op 11 Mar 2014

Mijn absolute favoriet: Green Chai van Yogi Tea. Maar voor ons ontbijt wil iedereen hier thuis het liefst Muntthee van Zonnatura.

Maarten
Door

Maarten

op 13 Oct 2015

Eerlijk gezegd komt dat grote smaakverschil door het feit dat Lipton en Pickwick vooral het restafval van thee gebruiken. Die rare smaakjes altijd zijn natuurlijk voor de marketing, maar ook om de slechtere thee te verbergen. Ook 'puurdere' en 'echtere' biologische thee kan slecht smaken ( bv. de biologische fairtrade groene thee van Jumbo huismerk, of zelfs de normale Darjeeling van Simon Lévelt), omdat het soort pesticide dat gebruikt wordt bij de groei van de thee niets uitmaakt voor de smaak zelf.Wil je de lekkerste thee? Dan moet je vaak ook duurdere theeën kopen helaas. Natuurlijk geeft het feit dat bij de productie niemand is afgezet en de insectenverdelgers sneller afbreekbaar zijn, wel altijd een 'lekkere' bijsmaak.

HighTea.nl
Door

HighTea.nl

op 24 Oct 2020

Leuk artikel, we zien dat steeds meer horeca locaties ook biologische thee bieden.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.