datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Uitbreiding Miss Natural Team
23 augustus 2011 
2 min. leestijd

Uitbreiding Miss Natural Team

Op de biologische markt in TurijnWe zijn blij jullie te melden dat er een nieuw redactielid van Miss Natural van start is gegaan! Irene van Gent is gek op gezond en lekker eten. Daarnaast woont en werk ze in het buitenland, nu in Griekenland. Hierdoor ziet ze niet alleen veel van de wereld, maar proeft, eet en kookt ze uit alle windstreken.

Irene heeft haar eigen kijk op eten. Ze gaat terug naar de basis van eten, kookt met alleen pure en verse producten en eet het liefst uit de regio en van het seizoen. Irene is een voorstander van Simpel, Snel en Smaakvol eten.

Irene van Gent stelt zichzelf aan jullie voor

Op mijn 17e begon ik echt met koken. Ik woonde op kamers en kookte elke dag voor mezelf of voor/met vrienden. Als ik met vrienden kookte merkte ik dat er vaak voorverpakte sauzen en pakjes op het menu stonden. Zelf kocht ik die bijna nooit, ik maakte altijd alles zelf. Ik zag wel dat die pakjes gemakkelijk waren, maar ik vond de inhoud nooit lekker. Ik heb altijd een grote berg verse groenten en fruit in huis en ga bijna elke dag naar de winkel om die voorraad aan te vullen. Voor mij is eten een belangrijk deel van mijn dag.

Dat is helaas niet voor iedereen mogelijk. Hoewel eten de brandstof voor je lichaam is, zijn er maar weinig mensen die zich bewust zijn van wat ze dagelijks naar binnen werken. In alle voorgeproduceerde sauzen en zakjes zitten toevoegingen die niets meer met eten te maken hebben. Als je de ingrediëntenlijsten leest, heb je vaak geen idee wat ermee bedoeld wordt. Het is jammer dat veel mensen van ons niet meer weten hoe eten echt smaakt. Het lijkt alsof velen hun smaakpapillen hebben verpest door te veel fabriekseten te eten.

Ik heb mijn eetpatroon drastisch omgegooid

Gelukkig is het nooit te laat voor verandering en kun je altijd proberen je eetpatroon te veranderen. Zelf heb ik mijn eetpatroon op een gegeven moment heel drastisch omgegooid om van daaruit op mijn huidige eetpatroon uit te komen.

Ik heb een half jaar lang alleen maar verse producten gegeten. Dus veel groente en fruit en verse vis. Ik vond het heerlijk, en had helemaal geen behoefte meer aan mijn verslavingen kaas en chocola. Ik viel 5 kilo af, zonder er echt iets voor te doen of laten. Ik kon eten wat ik wilde (als het maar vers was). Het belangrijkste vond ik echter dat mijn lichaam zich schoon voelde. Ik zat lekker in mijn vel, er kwamen geen verkeerde stoffen meer binnen en ik voelde me superfit.

Na deze periode besloot ik alleen nog maar verse, biologische, lokale en seizoensproducten te eten die op ambachtelijke wijze klaar gemaakt zijn. Dit betekent dat ik ook wel lekkere zoete dingen eet en bereid, als het maar met de juiste ingrediënten gebeurt. De zoektocht naar de juiste ingrediënten is niet gemakkelijk, maar ik doe mijn best om het zoveel mogelijk te realiseren. En ik weet ook dat een keertje zondigen niet erg is, daar kan ik van genieten en dat doe ik dan met volle teugen!

Groeten Irene

Wil je ook schrijven voor Miss Natural?

Voor de verschillende rubrieken (voeding, beweging, beauty & motivatie) op MissNatural.nl zijn we op zoek naar enthousiaste freelance redactrices.

Is schrijven jouw passie en wil je als Miss Natural op zoek gaan naar producten en diensten die passen in de Natural Lifestyle? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als je zeker weet dat je wat toe te voegen hebt aan MissNatural.nl en je kunt minimaal 1 x per week een artikel aanleveren? Neem dan hier contact op om als vrijwillige schrijfster aan de slag te gaan!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading