10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Ultieme gezonde sapjes om je weerstand en gezondheid een flinke boost te geven
02 mei 2018 
2 min. leestijd

Ultieme gezonde sapjes om je weerstand en gezondheid een flinke boost te geven

Het advies luidt over het algemeen 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag, maar hoe vaak kom jij daar werkelijk waar aan? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde Nederlander slechts de helft van deze hoeveelheid dagelijks binnen krijgt. Zelfs de Tweede Kamer vindt dat het tijd is voor bemoeienis en wil de Nederlander motiveren meer groenten en fruit te eten. Voor mij is altijd een simpele oplossing gebleken om makkelijk, snel en lekker een flinke fruitboost, of zelfs groenten, binnen te krijgen: via gezonde sapjes! Een gigantische uitkomst, vooral op dagen dat je wat minder zin of tijd hebt om op je dieet te letten.

Lekker ontgiften

We maken allemaal weleens een zwaar weekend mee. Op maandagochtend wil je dan vooral ook iets wat helpt tegen alle afvalstoffen in je lichaam en iets wat je een flinke opkikker geeft. Een topcombinatie om dit voor elkaar te krijgen is bijvoorbeeld door een mix van bieten, gember, wortelen en appel door elkaar te blenderen, et voilà, je hebt het ultieme detox sapje. Het hoge aantal vezels bevordert de stoelgang en de gember stelt je maag tot rust.

Groene smoothies

Dat fruit tekort valt in Nederland allemaal nog redelijk mee. Het grootste probleem is voornamelijk dat we niet voldoende groenten binnenkrijgen. Een geweldige oplossing daarvoor is een groene smoothie. De basis van deze smoothies zijn natuurlijk groene groenten. Je kan er ontelbare kanten mee op en de groene smoothies zijn makkelijk thuis te maken of zelfs aan huis te bestellen. Van komkommer tot spinazie, tarwegras voor de extra boost, een groene appel voor de smaak, avocado, bleekselderij, verse munt en ga zo maar door. Dit zijn de ultieme powersapjes waar je weerstand en gezondheid zeker blij van worden.

Houtskool sap

Toegegeven, houtskool sap klink behoorlijk vreemd als je dit in eerste instantie ziet. Toch zit er een geheel logische verklaring aan deze nieuwe trend. Allereerst moet er duidelijk gemaakt worden dat er maar twee theelepels van dit poeder door een sapje worden gedaan. Daarnaast worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. Houtskool is namelijk een adsorptiemiddel. Dat houdt in dat veel moleculen en chemicaliën zich er automatisch aan vastkleven. Daarom zou een sapje met houtskool een geweldig detox middel zijn.

De energie booster

Heb je een futloze dag en een kick aan energie nodig? Dan zijn er ook meer dan genoeg andere oplossingen dan maar weer naar de koffiemachine te lopen. Natuurlijk vruchtensuiker geeft je ook een hoop energie, op een stuk gezondere manier. Een heerlijke combinatie is lychees, perziken en kokoswater. Boordevol natuurlijke suikers en dus energie, en heerlijk hydraterend vanwege het kokoswater.

De antioxidanten helper

Antioxidanten beschermen de weefsels en het DNA in cellen tegen agressieve stoffen, die ook wel ‘vrije radicalen’ genoemd worden. De antioxidanten kunnen je helpen beschermen tegen een aantal ernstige ziektes, waaronder kanker. Regelmatig antioxidanten-houdende producten eten is dan ook zeker aan te raden. De meeste bessen zitten boordevol met deze stof. Twee keer per week een smoothie met heerlijke bosbessen, aardbeien en andere bessen verorberen is zeker aan te raden, en nog onwijs lekker ook!

miss-natural-eat-dance-love

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.