arrow_drop_up arrow_drop_down
13 juni 2014 

Unieke kans: een natural vakantie in pop-up hotel Novanta in Toscane

Mijn buurman Igor Sancisi is samen met twee vrienden (Leonard Crijns,aankomend hotelier en Mart Hijmans (kok) een project gestart dat te bijzonder is om geheim te houden en omdat het past in de natuurlijke levensstijl wil ik het hier graag delen.  Zij hebben namelijk vanaf 1 juni voor 90 dagen een uniek Pop-up hotel geopend in het verlate gehuchtje Borgo di Gello, een ongerept deel van Tocscane. Het hotel heeft de naam Novanta gekregen, wat negentig betekent; precies het aantal dagen dat het hotel geopend is. Boek nu via Miss Natural met korting en maak kennis met de oorspronkelijke levensstijl van Toscane en haar lokale producten.

Kennismaken met de oorspronkelijke levensstijl

De drie ondernemers willen mensen kennis laten maken met het authentieke Toscane en het dorp nieuw leven inblazen. Het hotel is een oude hoeve, gelegen in het verlaten gehucht Borgo di Gello, dat omgeven is door het ongerepte Casentijnse woud. Terwijl Toscane steeds toeristischer wordt, blijft dit gebied off the beaten track en is de oorspronkelijke levensstijl bewaard gebleven.

Verwacht geen gelikt hotel, maar ‘barefoot luxury’. Geen bling bling, maar ‘echtheid’: de luxe van de omringende wonderschone natuur, het geweldige eten, de rust maar ook gezelligheid.  Novanta zorgt ervoor dat alle basics geregeld zijn. Het beddengoed ligt klaar, de kamers en appartementen worden schoongemaakt en verder kun je gewoon heerlijk je gang gaan.

In de omgeving worden nog steeds varkens en runderen gehouden in het open veld en in het Casentijnse woud worden truffels en funghi porcini gevonden. Lokale boeren maken fantastische kazen, zoals pecorino en formaggio caprino.

Er is een zwembad, voor kinderen zijn er dieren om mee te spelen en voor natuurliefhebbers en sportievelingen wandelpaden in de heuvels. Als je de berg afloopt kom je vanzelf bij de rivier de Corleone. Op de ruige rotsen kun je heerlijk relaxen of een avontuurlijke duik nemen.

Fantastische gerechten met lokale producten

Novanta biedt een breed scala aan activiteiten aan die de gast de mogelijkheid geven zich onder te dompelen in de Toscaanse cultuur. Je kunt bijvoorbeeld truffels gaan zoeken met Nicolo. Of de oude boerderij van Fabrizio bezoeken waar hij zijn eigen salumi en prosciutti maakt.

Je kunt elke avond aanschuiven voor het diner, of mee helpen koken. De jongens koken zoveel mogelijk met lokale, biologische producten die door boeren uit de directe omgeving worden geleverd en toveren daarmee heerlijke gerechten op tafel. Elke week wordt er verse groente en vlees gebracht.  De wijnen komen van een cantina uit Arezzo, de truffels van Nicolo, en grappa van buurman Franco. Eten gaat hier op z’n Italiaans: met lange tafels en goede producten.

Voor de cultuurliefhebbers is er Poppi, een klein idyllisch burchtdorpje, Arezzo, het klooster van Verna, het klooster van Camaldoli en het geboortehuis van Michelangelo. Bovendien organiseren de jongens van Novanta allerlei culturele evenementen in het hotel zelf. Zo houden zij filmavonden in samenwerking met Eye en stellen verschillende Nederlandse kunstenaars hun werk er tentoon.

Boek nu met 25% korting

Zin gekregen in een unieke, natural vakantie bij Novanta? Een plek waar cultuurhistorie, ongerepte natuur, gastvrijheid samenkomen? Via Miss Natural kun je de vierde week in juni boeken met 25% Miss Natural korting. Voor de maanden juli en augustus geldt het reguliere tarief. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal kamers beschikbaar!

Ga voor meer informatie en boeken naar www.novanta90.com. Vermeld voor je korting dat je via Miss Natural boekt. Kijk voor meer mooie plaatjes de facebookpagina van Noventa.

Ga jij voor een natuurlijke vakantie in Toscane?

Over de schrijver
Ilse Boer, woont in Amsterdam met haar vriend en twee kinderen en werkt als marketeer voor een business en ICT consultancy bedrijf. Schrijven voor Miss Natural ziet zij als een mooie tegenhanger van dit zakelijke wereldje. Ilse houdt van schrijven en zet zich graag in voor het creëren van een grotere bewustwording als het gaat om gezonde voeding en levensstijl. Op haar wensenlijstje voor dit jaar staat een opleiding tot (natuur)voedingsdeskundige. Ilse werkt ook nog aan een idee voor een lesprogramma voor basisscholen over gezonde voeding.
Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.