Vandaag is het een Daytox dag!

Om mijn lichaam te zuiveren van toxische stoffen heb ik de afgelopen weken al verschillende methodes laten zien.

Om je kennis met betrekking tot voeding te vergroten raad ik je aan boeken te lezen als Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig, De Hormoonfactor en Een pleidooi voor echt eten.

Ontgiften is belangrijk om er voor te zorgen dat je lichaam ook optimaal kan profiteren van de gezonde voedingsstoffen die nu binnen komen. Als je spijsvertering niet goed functioneert zullen nooit alle vitaminen en mineralen uit je voedsel goed opgenomen kunnen worden.

Dat wil je toch niet in je lichaam!

Je zult het misschien niet geloven, maar per jaar krijg je minstens 4,5 kilo bestrijdingsmiddelen en synthetische chemicaliën binnen, die gedeeltelijk worden opgeslagen in je lichaam! Deze rommel komt niet alleen binnen via je voeding, maar ook door de cosmetica, die je dagelijks op je huid (je grootste orgaan) smeert, en de kleding die je draagt. Al deze afvalstoffen slaat het lichaam op in je spieren, gewrichten en vetweefsel. Best een slimme keuze van je lichaam, daar kunnen ze immers de minste schade veroorzaken. Je moet er niet aan denken wat voor effect het zou geven als je lichaam gifstoffen in het hart zou opslaan!

Dik door chemicaliën

Er bestaat zelfs een theorie, die voor mij vrij logisch klinkt, dat het lichaam bewust vet vasthoudt als er veel rommel het lichaam binnenkomt om dit vervolgens in het vet te kunnen opslaan. Een slimme oplossing van het lichaam, die minder leuk is voor de eigenaar er van! Dus regelmatig ontgiften en je levensstijl aanpassen is hier vereist. Je komt vaak dan ook direct van allerlei vage klachten af als vermoeidheid, (spier)krampen, buikpijn, hoofdpijn, winderigheid, eczeem en maagklachten.

In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten

Er zijn verschillende methodes om te ontgiften; detoxen. Vandaag vertel ik je graag meer over Daytox, een methode ontwikkeld door Kyra de Vreeze. Daytox is een milde detoxvorm waarbij je wél eet, maar je beperkt tot reinigende en simpele voeding. Hierdoor is het ook goed vol te houden tijdens dagen dat je werkt of wanneer je jouw leven niet helemaal op pauze kunt zetten. Kyra de Vreeze is natuurgeneeskundig therapeut en yogadocent. Haar methode is dan ook een combinatie van yoga en lekker eten.

Pretox, Daytox en Retox

Als ik het boek Daytox ontvang is het eerste dat mij opvalt de prachtige vormgeving met zachte kleuren en mooie foto’s. Het boek heeft aan de voor- en achterkant een grote flap die handig is om tussen de pagina’s te leggen waar je bent gebleven met lezen.

Na een korte uitleg over het wat en waarom van detox legt Kyra uit dat je Daytox in eigen tempo kunt volgen en het 7 dagen programma ook kunt opbouwen.

De verschillende Daytox programma’s

Vooral de Pretox fase is erg belangrijk en zorg er voor dat je lichaam geleidelijk kan wennen aan de nieuwe manier van eten zonder dat je hinderlijke klachten als hoofdpijn krijgt.

  • Daytox Puur
    7 dagen afbouwen (= pretox), waarna je 7 dagen detoxt en vervolgens weer 7 dagen opbouwt (= retox). Totale periode is dan 21 dagen, precies genoeg volgens veel artsen en therapeuten om vastgeroeste patronen te veranderen en afvalstoffen kwijt te raken.
  • Daytox Diep
    Als het niet lukt om 7 opeenvolgende dagen te detoxen, kun je ook kiezen voor 1 Daytox-dag per week. Hierbij houd je in de tussenliggende dagen de pretox-eetrichtlijnen aan. Op deze manier bestaat je Daytox uit een periode van 7 weken, waarin het zwaartepunt wat wordt verlegd.
  • Daytox Extra
    Ook hier 7 dagen afbouwen (= pretox) en vervolgens 1 Daytox-dag per week, maar dan kies je voor de meer yogasessies met de meer intensieve houdingen of voor de doorgewinterde yogabeoefenaar je eigen practice aangevuld met een Yogic Diet (zonder knoflook, ui, prei of champignons die zorgen voor mentale onrust dat het mediteren lastiger maakt).

Bewust worden van je lichaam

In het boek Daytox zit een handig boodschappenlijstje met alle verantwoorde producten die je in huis kunt halen gevolgd door een duidelijke uitleg met mooie foto’s van alle yogahoudingen door Kyra zelf uitgebeeld. Elke dag wordt aandacht besteed aan een ander orgaan. Hiervan wordt duidelijk uitgelegd wat de functie en taken van dit orgaan zijn en wordt ook het verband gelegd tussen het mentale en emotionele. Denk maar aan je gal spuwen en iets op je lever hebben. Door het lezen van al deze informatie merk ik dat ik bewuster wordt van al mijn organen en daardoor nog beter voor ze wil zorgen.

Daytox staat vol met heerlijke recepten en voor elke dag is er een speciale thee en sap om te drinken, een supplement voor ondersteuning van het orgaan van de dag, suggesties voor mooie muziek om naar te luisteren, inspirerende boeken om te lezen en een film om bij te ontspannen.

Leverpakking wakkert de verbrandingsoven aan

Nieuw voor mij was de leverpakking die elke dag rond het middag uur wordt geadviseerd. Dit klinkt ingewikkelder dan het is! Een leverpakking is namelijk niets meer dan een warme kruik op de plek van de lever. Deze plaatselijke warmte geeft een kleine temperatuurstijging en wakkert de verbrandingsoven aan. De lever werkt namelijk hard tijdens een detox om het lichaam van afvalstoffen te ontdoen. De lever is het meest actief rond 13.00 uur ’s middags en je kunt dan ook het beste de leverpakking doen gedurende 30 tot 60 minuten.

Wil jij ook ontgiften in je eigen huis?

Lijkt deze milde vorm van ontgiften jouw wel wat, dan heb ik goed nieuws! Miss Natural mag namelijk 5 Daytox boeken cadeau geven!

En dat is nog niet alles… tevens ontvang je van Yogi Tea een doosje Detox thee en de nieuwste Detox thee met citroen!

Deze actie is afgelopen!

Wat moet je hiervoor doen?

Laat mij weten hoe je omgaat met toxische mensen die je tegenkomt in je leven. Je kent ze vast wel; de negatievelingen, de halers, de leegzuigers, de energievreters in je omgeving. Laat je reactie achter op deze pagina.

Let op! Alleen leden kunnen kans maken, dus eerst even aanmelden!

Hoe ontgift jij je van mensen?