datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Kookprogramma op NPO3 met vegan recepten: Donnie Aan De Kook
19 mei 2021 
1 min. leestijd

Kookprogramma op NPO3 met vegan recepten: Donnie Aan De Kook

Als echte Miss Natural weet jij natuurlijk als geen ander hoe je lekkere en gezonde gerechten kunt bereiden in de keuken. Inspiratie opdoen bij het koken is altijd leuk, en daarom deel ik graag met jullie deze kijktip.  NPO3 heeft een nieuwe televisie serie genaamd Donnie aan de Kook. Donnie de
kokkerellende rapper heeft een enthousiasme die aanstekelijk is en hij maakt elk gerecht dat normaliter dierlijke bestanddelen bevat, bijna identiek klaar maar dan geheel vegan!

Ontspannen kokkerellen met Donnie

Voor het koken nemen veel mensen te vaak te weinig tijd. Terwijl het zo aan het eind van de middag zo belangrijk is om te relaxen, de dag door te nemen en vooral te genieten van je maaltijd.  Misschien wil je nog op je favoriete webshops snuffelen, een afspraak maken met een vriend of vriendin of nog even op de laptop je telefoon abonnement vergelijken. Maar als echte Miss Natural  laat je alle digitale beslommeringen even voor wat ze zijn, en ga jij om echt bij te komen de keuken in en ontspan je door lekker te koken. Donnie legt precies uit wat je moet doen en de recepten staan ook op de site van de NPO.

Vegan Foe Yong Hai recept

De uitdaging voor de van oorsprong Poolse rapper, die desondanks een knisperend Amsterdams accent heeft ontwikkeld, bestaat uit het bereiden van een vegan versie van een maaltijd waar van origine dierlijke producten in zitten. Die opdracht komt dan van een BN’er, die zijn lievelingskostje vervolgens samen met Donnie klaarmaakt. In de eerste aflevering is daar Frans Bauer die – zoals bekend – gek is op Chinees, en dan met name Foe Yong Hai. De twee heren keuvelen gezellig door tijdens het koken en wanneer Bauer het resultaat proeft, staat hij versteld: net zo lekker als zijn favoriete Foe Yong Hai, maar dan zonder eieren.

Hamburger maar dan van gegrilde auberginestukjes

Donnie krijgt nog veel moeilijkere opdrachten zoals Indische rendang, gerookte zalm en tajine met gehaktballetjes. Elke keer slaagt hij erin om de BN’er in kwestie te overtuigen van het feit dat zijn vegan variant niet (veel) onderdoet voor het origineel. Door alternatieven te kiezen, zoals sojabrokken, gerookt paprikapoeder of vegan gehakt, wekt hij de nodige verbazing bij zijn gasten. Wanneer ze proeven, is die verbazing alleen maar groter. Een sappige hamburger van gegrilde aubergines, als je er even over nadenkt is het logisch dat deze groente prima kan fungeren als surrogaat voor sappig gehakt. Wij hebben trouwens ook de nodige vegan recepten, deze bijvoorbeeld.

Kokende rappers

Donnie biedt genoeg inspiratie als je zelf ook aan de kook gaat en nieuwe ideeën wilt opdoen. Hij is niet de enige kokende rapper, zo bracht Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig al twee kookboeken uit. Maar een soort kookvlog op de publieke omroep, dat was er nog niet. Kijk de gezellige afleveringen terug en alvast veel kookplezier toegewenst!

Kook jij weleens vegan?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading