datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Veganistisch eten in Berlijn
01 juni 2012 
3 min. leestijd

Veganistisch eten in Berlijn

Als veganist word je helaas nog niet overal met open armen ontvangen en kan ergens gaan eten nog best lastig zijn. Vooral wanneer je naar het buitenland gaat is het soms afwachten of elke cultuur genoeg te bieden heeft aan veganistisch voedsel.

Voorafgaand aan mijn tripje naar Berlijn van twee weken geleden deed ik dus wat specifieker onderzoek naar de eetgelegenheden in de Duitse hoofdstad. Al na een paar minuten op internet was ik er zeker van dat ik in Berlijn mijn buikje rond kon gaan eten. Het aanbod in vegetarische en veganistische restaurantjes was enorm, vooral vergeleken met de meeste West-Europese steden.

Biologisch en veganistisch Berlijn

Nu kwam ik niet alleen voor het eten naar Berlijn, maar heb ik wel enorm genoten van het heerlijke aanbod. De eigenaar van het appartement waarin ik verbleef vertelde dat gezond en vegetarisch/veganistisch eten in het Oosten van de stad erg populair is op het moment en daardoor het aanbod steeds harder groeit. Het zijn vooral de jongere generaties die bewust bezig zijn met voedsel en dit laten doorvoeren in de stad.

Bij aankomst in Friedrichshain, de wijk waar ik verbleef, zag ik al snel dat ik op de juiste plek was. Onderweg van station Ostkreuz naar het appartement passeerde ik al vele biologische supermarktjes en eetgelegenheden. Er was dus goed eten in overvloed! De hele week heb ik genoten van lekkere ijsjes en smoothies, heb ik flink ingeslagen bij de biologische supermarkt, ‘gezondigd’ met een vegan cheeseburger en bananabread en mijn favoriete winkel twee keer bezocht: Veganz, een geheel veganistische supermarkt met lunchroom.

Berlijn is een heerlijke stad om in te verblijven en ook voor niet-veganisten is er een groot en gevarieerd aanbod aan eten. In Oost-Berlijn zie je veel zelfstandige winkeltjes, maar ook kleine eettentjes die allen hun specialiteiten te bieden hebben. Je vindt er eten uit alle windstreken en er wordt niet moeilijk gedaan over bepaalde dieetwensen, ze kijken er eigenlijk niet van op.

Veganistisch eten op reis

Veganistisch shoppen en eten bij Veganz in Berlijn

Adressen van winkels

Hieronder de adressen waar ik ben geweest, wat nog maar een fractie is van het grote aanbod in biologisch en veganistisch Berlijn.

Veganistische Cheescake met blauwe bessen

Veganistische Cheescake met blauwe bessen

Veganz
Schivelbeiner Straße 34
Bezoek de website

Hier heb ik flink ingeslagen in artikelen die ik Nederland alleen via internet zou kunnen bestellen. Het aanbod is erg groot en je vindt er bijna alles. De diepvries ligt vol met pizza’s, ijs en vlees- en kaasvervangers, die ik zelf eigenlijk maar zelden eet.

In de lunchroom at ik een ‘cheese’cake met blauwe bessen en een bagel met zoete aardappel, tempe en een heerlijke sausje. Hier weten ze wat lekker veganistisch eten is!

Voner
Boxhagenerstr. 56
Bekijk de Facebook pagina

Het vegetarische/veganistische antwoord op Doner. Ze verkopen er ook ‘kip’nuggets, ‘cheese’burgers en friet.

Bagel met zoete aardappel, tempe en een heerlijke sausje

Bagel met zoete aardappel, tempe en een heerlijke sausje

Bio-Company
Bezoek de website

Viv BioFrischeMarkt
Bezoek de website

Beide biologische supermarkten die je op verschillende plekken vindt. Omdat ik in een appartement verbleef had ik de mogelijkheid om af en toe voor mezelf te koken. Met een biologische supermarkt om de hoek, maakte ik hier dan ook graag gebruik van.

Caramello
Wühlischstr. 31
Bezoek de website

Maakt naast gewoon biologisch ijs ook veganistisch ijs. Hier liep ik toevallig langs en at een heerlijk ijsje met een bol notenijs en een bol Horchata ijs.

Biologisch ijs en veganistisch ijs bij Caramello in Berlijn

Cupcake Berlin
Krossener Str. 12
Bekijk de Facebook pagina

Een van de eerste cupcake-winkels in Berlijn. Naast een groot aanbod normale cupcakes hebben ze vaak ook een veganistische keuze en maken ze veganistisch brownies en bananabread. Ik nam het bananabread dat heerlijk luchtig en net zoet genoeg was.

Verder zijn er nog vele andere plekken te noemen en voor mij dus een reden om snel terug te gaan naar Berlijn. Naast het eten is het ook gewoon een fantastische stad waar alles mogelijk lijkt en elke wijk heeft zo zijn eigen sfeer en cultuur. Ik ben er nog lang niet klaar.

Heb jij tips waar je natuurlijk kunt eten in het buitenland?

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Jouke Krabbenborg
Door

Jouke Krabbenborg

op 01 Jun 2012

Leuk je post! Ik heb zelf pas voor Antwerpen even gekeken, daar heb je o.a. de volgende 2 restaurants biologisch, vegetarisch en met ook veganistische gerechten (ook altijd te vragen). http://www.lombardia.be/ http://www.restaurantcullinan.be/ (biologisch, met specialiteit vegetarische gerechten en deze kunnen ook veganistisch klaargemaakt worden). Ook mensen met een gluten- en/of lactose- intolerantie kunnen hier goed terecht.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading