datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vegetarisch opvoeden met Sandra Jansen
04 april 2012 
1 min. leestijd

Vegetarisch opvoeden met Sandra Jansen

Mijn interesse voor gezond eten en leven is begonnen toen ik 1998 ging samenwonen met mijn vriend en wij besloten om geen vlees en vis meer te eten.

Wij vonden de beelden op het journaal van koeien met BSE en ander vee met mond en klauwzeer gruwelijk.  We werden vegetariërs.

Vegetarisch opvoeden

Een aantal jaren later kwam er bij ons een kinderwens. Wij kregen in vier jaar tijd twee dochters en een zoon. Die wilden we graag vegetarisch opvoeden. Na het lezen van onder andere New Vegetarian Baby van Yntema en Beard was ik goed op de hoogte van kinderen en vegetarisch eten.

Ondertussen zijn mijn dochters 8 en 7 en mijn zoon 4. Zij eten onder andere veel groente en fruit, volkoren producten, noten en zaden.

Vegetarisch opvoedenOok E-nummers komen er bij ons niet in

Ondertussen bleef ik natuurlijk lezen en leren. Ik kwam tot de ontdekking dat er in heel veel levensmiddelen producten zitten die slecht voor je zijn. Na het besluit om geen vlees en vis meer te eten besloten we ook om geen gevaarlijke E-nummers meer te eten. Voor ons geen maaltijdpakketten en saus uit zakjes. Ik doe graag boodschappen en vind het heerlijk om te koken. Wij koken met verse producten. In de keuken ben ik nooit alleen het koken. Er is altijd wel iemand mij aan het “helpen”.  Mijn kinderen weten dan ook stiekem al best veel over voeding. Dit komt ook omdat ik op school help met het Gruiten.

Het Gruit-programma op school

De school van mijn kinderen is aangesloten bij het Gruit-programma. Dit betekend dat zij iedere ochtend GRoente en/of frUIT eten op school. In het kader van dit programma schrijf ik iedere week in de info-brief een Gruittip. In deze Gruittip behandel ik iedere week de gezonde eigenschappen van een groente of fruit. Ouders en kinderen vinden dit leuk om te lezen en ik krijg daar leuke reacties op.

Zo blijf ik in beweging

Naast gezond eten vinden wij bewegen ook heel belangrijk.  Mijn dochters dansen en zwemmen en mijn zoon begint binnenkort ook met zwemles. Mijn man doet aan wielrennen en ikzelf loop hard.

De kennis die ik sinds 1998 heb opgedaan gebruik ik in mijn praktijk Lekker in je Voeding. Hierin begeleid ik sinds 2011 als gewichtsconsulent volwassenen en kinderen naar een gezond eet-, en leefpatroon.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading