10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Vegetarisch opvoeden met Sandra Jansen
04 april 2012 
1 min. leestijd

Vegetarisch opvoeden met Sandra Jansen

Mijn interesse voor gezond eten en leven is begonnen toen ik 1998 ging samenwonen met mijn vriend en wij besloten om geen vlees en vis meer te eten.

Wij vonden de beelden op het journaal van koeien met BSE en ander vee met mond en klauwzeer gruwelijk.  We werden vegetariërs.

Vegetarisch opvoeden

Een aantal jaren later kwam er bij ons een kinderwens. Wij kregen in vier jaar tijd twee dochters en een zoon. Die wilden we graag vegetarisch opvoeden. Na het lezen van onder andere New Vegetarian Baby van Yntema en Beard was ik goed op de hoogte van kinderen en vegetarisch eten.

Ondertussen zijn mijn dochters 8 en 7 en mijn zoon 4. Zij eten onder andere veel groente en fruit, volkoren producten, noten en zaden.

Vegetarisch opvoedenOok E-nummers komen er bij ons niet in

Ondertussen bleef ik natuurlijk lezen en leren. Ik kwam tot de ontdekking dat er in heel veel levensmiddelen producten zitten die slecht voor je zijn. Na het besluit om geen vlees en vis meer te eten besloten we ook om geen gevaarlijke E-nummers meer te eten. Voor ons geen maaltijdpakketten en saus uit zakjes. Ik doe graag boodschappen en vind het heerlijk om te koken. Wij koken met verse producten. In de keuken ben ik nooit alleen het koken. Er is altijd wel iemand mij aan het “helpen”.  Mijn kinderen weten dan ook stiekem al best veel over voeding. Dit komt ook omdat ik op school help met het Gruiten.

Het Gruit-programma op school

De school van mijn kinderen is aangesloten bij het Gruit-programma. Dit betekend dat zij iedere ochtend GRoente en/of frUIT eten op school. In het kader van dit programma schrijf ik iedere week in de info-brief een Gruittip. In deze Gruittip behandel ik iedere week de gezonde eigenschappen van een groente of fruit. Ouders en kinderen vinden dit leuk om te lezen en ik krijg daar leuke reacties op.

Zo blijf ik in beweging

Naast gezond eten vinden wij bewegen ook heel belangrijk.  Mijn dochters dansen en zwemmen en mijn zoon begint binnenkort ook met zwemles. Mijn man doet aan wielrennen en ikzelf loop hard.

De kennis die ik sinds 1998 heb opgedaan gebruik ik in mijn praktijk Lekker in je Voeding. Hierin begeleid ik sinds 2011 als gewichtsconsulent volwassenen en kinderen naar een gezond eet-, en leefpatroon.

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.