datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verander je leven met yoga
17 juni 2021 
2 min. leestijd

Verander je leven met yoga


Steeds meer mensen rollen regelmatig een yogamatje uit, thuis of in de sportschool. Vaak beginnen ze daarmee omdat ze last hebben van stress, zich een stijve hark voelen of zelfs klachten hebben zoals rugpijn. Veel mensen raken enthousiast omdat al gauw blijkt dat het echt werkt en zelfs een grote invloed kan hebben op allerlei andere gebieden van je leven. Maar wat doet yoga nou precies voor je lijf, je geest en je leven?


Energieker, sterker en flexibeler worden door yoga

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten yoga, maar voor bijna alle soorten geldt dat je door beoefening zorgt voor sterkere en flexibele spieren. Het regelmatig stretchen van spieren, zoals bij yogaoefeningen, zorgt ervoor dat je lichaam beweeglijker wordt. Het is dan ook niet gek dat mensen met bepaalde fysieke klachten, zoals rugpijn of nekklachten veel baat kunnen hebben bij yoga, als het op de juiste manier uitgevoerd wordt. Afhankelijk van de vorm yoga die je beoefent kan het ook enorm helpen om je spieren te trainen en sterker te maken. Iedereen die wel eens een pittige yogales heeft gevolgd weet dat je sommige houdingen best lang vast moet houden, en je spieren flink op de proef worden gesteld. In het begin zal dit misschien nog trillende benen of armen opleveren, maar al gauw zul je merken dat je het langer vol kunt houden, omdat je sterker wordt. Bovendien zorgt yoga er ook nog eens voor dat je je bewuster wordt van je lijf, waardoor je lichaamshouding verbetert. Grote kans dat daarmee ook fysieke ongemakken een stuk minder worden.

Sterke botten en een goede ademhaling

Bij yoga is je ademhaling misschien wel een van de belangrijkste elementen. Tijdens de oefeningen wordt je geleerd om steeds bewust te blijven van je ademhaling en op een andere manier adem te halen, waarmee je de volledige capaciteit van je longen benut. Dat zorgt weer voor een betere zuurstofopname waardoor je spieren harder kunnen werken. Maar niet alleen je spieren krijgen een goede workout tijdens een yoga sessie. Zelfs je botten worden sterker doordat je yogahoudingen langer vast leert houden. Dat beschermt ze bovendien beter tegen botontkalking waardoor je bij een val minder kans hebt op breuken. Maar vallen doe jij natuurlijk niet, want door yoga blijf je beter in balans, zowel fysiek als geestelijk.

Totale ontspanning én meer energie

Yoga levert nog een aantal fysieke voordelen op, die ook weer invloed hebben op je gemoedstoestand. Zo kan het helpen om je bloeddruk te verlagen omdat het ontspannend werkt, wat je ook weer een rustiger gevoel geeft. Met name mensen die veel stress ervaren kunnen veel baat hebben bij yoga, omdat je veel ontspanningsoefeningen doet, waardoor je lichaam weer leert hoe het moet ontspannen. Dit ontspannen doe je namelijk niet alleen wanneer je na afloop van de yogasessie onder een yoga deken op je mat ligt, maar het werkt ook door in de rest van je dag of zelfs dagen. Doordat je minder energie kwijt bent aan stressen, blijft er meer energie over voor andere, leukere dingen, waar je vervolgens ook weer energie van krijgt.

Een nieuwe, gezondere leefstijl

Wanneer je voor het eerst een yogales volgt, ben je misschien met name bezig met overeind blijven tijdens het vasthouden van al die houdingen die je nu nog vreemd zijn. Maar als je even doorzet en volhoudt zul je al gauw merken dat het makkelijker wordt en zal je na afloop van zo’n les een weldadig en rustgevend gevoel ervaren. Dat gevoel werkt door in de rest van je leven en zorgt er, bij veel yogi’s, voor dat ze yoga als een echte levensstijl ervaren, waarbij je bewuster in het leven staat. Dat bewuste leven zit hem niet alleen in het feit dat je gezonde voeding voor je lichaam wilt, maar ook in het bewust genieten van kleine dingen, meer liefde en geduld voor jezelf en anderen, en de wens goed voor de planeet te willen zorgen. Dit overkomt je natuurlijk niet allemaal na een enkele yoga les, maar geleidelijk zal je leven veranderen. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten, op je yoga mat. 

 Heb jij de voordelen van yoga al ervaren?

  Dit artikel wordt je aangeboden door Yogashop.


Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl.Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken.www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading