Verantwoord snoepen. Wel Candy of toch NoCandy?

Snoepen met geraffineerde suikers doen wij al lang niet meer. Toch? Inmiddels ben ik alweer een paar jaar bij Miss Natural betrokken. Over het algemeen eet ik gezond. Maar eerlijk is eerlijk, ik geniet soms ook van de ongezonde dingen. Monchoutaart en koffie in de stad, een chipie eten tijdens een spannende film of proosten met een goed glas wijn. Geraffineerde suiker, gluten, zuivel en heel wat foute e-nummers. Ik vind het af en toe dus heel lekker.

Miss Natural 80/20 regel

Ik houd me aan de 80/20 regel, waarbij ik 80 procent van de tijd zo natuurlijk mogelijk eet. De andere 20 procent mag ik zondigen. Uiteraard eet ik dan niet alleen maar ongezond. Waar het mij om gaat is dat deze regel mij ruimte geeft. Het zorgt ervoor dat ik niet te streng wordt voor mezelf of de ander als het gaat om een natuurlijke lifestyle. Je leeft immers maar een keer, dus geniet!

Verantwoord snoepen

Maar wat doe je nou eigenlijk als je dat stuk chocolade wil laten liggen, maar toch zin hebt om te snoepen? NoCandy bewijst dat natuurlijk snoepen een eitje is! NoCandy is gemaakt van puur fruit, dat pas geplukt wordt als het helemaal rijp is. Normaal gesproken wordt fruit geplukt als het nog niet rijp is, zodat er nog genoeg tijd is om bij de consument te komen. Doordat NoCandy het rijpe fruit droogt, kun je het tot twaalf maanden bewaren. Het gedroogde fruit behoudt zijn gezonde eigenschappen en bevat alleen de natuurlijke suikers. Ik mocht alle smaken testen, heel vervelend!

Gedroogd fruit

NoCandy bevat alleen de gezonde voedingsstoffen die in het fruit aanwezig zijn. Door het drogingsproces wordt de concentratie ervan zelfs hoger en bevat het verschillende antioxidanten, vitamine c, ijzer en zink. Als yogadocent vind ik het een ideale snack voor na de yogales. Doordat de gedroogde vruchten een hoge concentratie hebben, wordt de energie snel afgegeven aan het lichaam. Ideaal wanneer je veel beweegt dus.

De smaken mango, meloen, ananas, appel en kokos zijn heerlijk als snack, of bijvoorbeeld door je ontbijt, salades, zelfgemaakte taarten, toetjes of zelf een chocolade fondue!

Ontbijt met NoCandy

Ik combineer de gedroogde vruchten graag in het eten. Vanochtend heb ontbeten met:

  • Griekse yogurt
  • Chiazaad
  • Gedroogde kokos van NoCandy
  • Appel
  • Rozijnen

Ben je benieuwd en wil je ook proeven? Je kunt hier een proefpakket met alle smaken aanvragen. Je betaald voor de verzendkosten slechts €2,50. Heb je een lekker recept met NoCandy? Mail het door naar NoCandy en ontvang een fijne verassing!

Hoe snoep jij verantwoord? Laat het mij weten in een reactie!