datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verbranden en loslaten voor het nieuwe jaar!
31 december 2013 
8 min. leestijd

Verbranden en loslaten voor het nieuwe jaar!

Op 18 december deed ik de oproep om mij te laten weten wat jij in 2014 definitief wil loslaten. Dat heb ik geweten, nog meer dan vorig jaar kwamen de brieven binnen per e-mail en post. Gisteren heb ik mijn open haard aangestoken en alle loslaat brieven ritueel verbrand. Heel fijn dat ik dit voor jullie heb mogen doen! Je kunt hier de video bekijken en enkele loslaat momenten van Miss Natural leden (uiteraard anoniem) lezen. Wellicht herken je jezelf hierin en kun je vandaag nog een eigen ritueel houden.

Dit willen jullie loslaten in 2014

Ik zou graag willen accepteren dat ik ben zoals ik ben, en dat ik goed genoeg ben, MET al mijn ‘fouten’. Work in progress. Ik denk dat ik het boze mannetje in mijn hoofd, “the negativity committee”, wil zeggen: “ok, ik heb jullie gehoord, en nu ga ik verder.” Ik denk dat ik toe ben aan wat rust in mezelf, in plaats van constant zo bezig te zijn met wat anderen van me vinden en of ik goed genoeg ben. Ik wil het streven naar perfectie loslaten.

 • De stress om een baan te vinden voor 2 a 3 dagen per week voor de helft van 2014;
 • De poging om geen wijn meer te drinken door de weeks, althans niet te veel;
 • De relatie met mijn volwassen dochter wat losser te laten en vermijden dat zij zich gestikt voelt door mijn overbescherming;
 • De controle over mijzelf met betrekking tot mijn bedrijf.

Ik wil loslaten: mijn negatieve gedachten, dat ik niks kan, dat het niet goed genoeg is, dat ik geen leuke man meer zal ontmoeten nadat mijn eigen man is overleden na een heel lang ziekbed, dat ik mijn baan kwijtgeraakt ben, mijn eigen bedrijfje als gewichtsconsulente is geflopt…. niks lukt…. omdat ik het niet kan zoals altijd gezegd werd door mijn vader! Je krijgt wat je verdiend… niets. Ik ben het plaatsje hier op aarde niet waard, ik hoef er niet te zijn. Dat ik geen leuke baan meer krijg en dat ik geen leuke vriendenkring zal krijgen. Hier wil ik mee ophouden!!!

Ik wil loslaten dat ik zo graag een partner wil, ik ben al heel wat jaren alleen, als ik iemand tegen kom is het toch niet de man voor mij. Misschien wil ik het nu wel te graag dat het niet gebeurt. Ik laat het los en heb vertrouwen dat wanneer het de juiste tijd is de juiste man op mijn pad komt.

 • Mezelf wijsmaken dat een 2e kind niet meer voor mij is weggelegd;
 • Dat ik geen vertrouwen meer heb in mijn lichaam om nog een keer zwanger te worden;
 • Mijn onzekerheid en het nodig hebben van bevestiging met name van mijn vader;
 • Hardheid naar mezelf toe.

Het niet in mijn kracht staan, mijn angsten om in mijn kracht te gaan staan en zowel op werkvlak, als in relatie met mijn ex, mijn huidige partner, mijn kinderen, mijn moeder, vriendinnen, …. Mijn onzeker zijn over mezelf, het twijfelen dat mij wegbrengt van mijn kracht, wat ik kan, wat ik mag/niet mag, wat ‘juist’ is wat ‘fout’, wat ik wil/ niet wil….

 • Mijn zenuwen en angst voor X;
 • Mijn niet hebben van een baan;
 • Mijn onzekerheid;
 • Mijn alles tegelijk willen doen.

Wat ik los wil laten is het mij overal zoveel zorgen over maak.  Ik wil meer vertrouwen op dat uiteindelijk alles goed komt en dat het gaat zoals het gaat. Dit is natuurlijk meer een positieve affirmatie. Dus nog een keer: IK WIL MIJ NIET ZOVEEL ZORGEN MEER MAKEN!!!

Bekijk de video waarin ik al jullie brieven verbrand

Ik wil graag mijn bijwerkingen van het laatste stukje afbouw van mijn antidepressiva loslaten, zodat ik naar de 0 mg kan gaan over enkele weken. Gelukkig maar 5 maanden de laagste dosering geslikt. Heb nu alleen maar last van de bijwerkingen, zoals duizelig en pijn in benen door afbouw, ben al 6 maanden aan het afbouwen, wil er echt klaar mee zijn. Dus het loslaten van de antidepressiva zou ik erg graag willen.

Wat ik wil loslaten is eigenlijk heel simpel, maar daarentegen ook heel lastig: ik wil het idee loslaten dat ik iets moet bereiken, doen, vervullen, etc. om de moeite waard te zijn. Gewoon zijn wie ik ben moet voldoende zijn om bestaansrecht te hebben. Dus de beperkende overtuiging dat ik eerst iets moet bereiken om de moeite waard te laten zijn, loslaten.

Om 2014 goed te starten moet ik afscheid nemen van het negatieve beeld dat ik altijd van mezelf heb gehad. Ik wil afscheid nemen van mijn negatieve instelling, van het kleine meisje in mij dat nog steeds denkt dat ze de goedkeuring nodig heeft van ouders, schoonouders en zelfs man voordat ze een stap mag zetten.

 • Ik wil afscheid nemen van de angst om te falen maar eveneens voor de angst om te slagen;
 • Afscheid van mijn angst om alleen te zijn en alleen dingen te ondernemen;
 • Het gevoel loslaten dat ik niets kan;
 • Afscheid van de donkere wolk die mijn zelfinzicht overschaduwd en mijn positieve eigenschappen verbergt;
 • Afscheid van de woede en snelle irritatie die ik voel wanneer dingen niet gaan zoals ik het wil;
 • Het idee loslaten dat ik een gezonde levensstijl niet kan toepassen.

Ik zou graag los willen raken van mijn ex, hij is super alleen mis ik iets en helaas kan ik dat niet gevoel niet “opwekken” en zou graag nieuwe mensen willen leren kennen, maar vaak ben ik ook blij als ik thuis ben als ik heb gewerkt en daarna gelijk ga sporten.

Een vriendschap met een vriendin waar ik veel voor gedaan heb. Altijd met veel liefde, maar het was echt één richting verkeer. Geen interesse in mij. Dus loslaten.

Ik wil het STIEKEM eten NU LOSLATEN!

Weg met die angst, weg met het wantrouwen, weg met dat stroperige verleden wat maar aan me blijft kleven! WEG!!! Weg met de ongezonde overgave en aanpassingen manoeuvres, zowel binnen mijn relatie als daarbuiten. Ik laat mijn ziek zijn los. Ik heb geen ziekte nodig om mij achter te verschuilen. Ik ben sterk genoeg om zelf in het volle licht te gaan staan. Dit is wat ik achter mij laat; duisternis, intense pijn en verdriet. Het zo ontzettend uitgeput zijn van ellende, door iedereen leeggezogen. Mijn ‘laat maar’-houding is ook belangrijk om te noemen, want ook die heeft zijn beste tijd gehad! Klaar met dit alles!

I LET IT GO! I LET IT GO! I LET IT GO!

Wat ik los wil laten dat is dat ik me niet meer laat ondersneeuwen door andere mensen en me laat verleiden om mee te gaan in de negativiteit van anderen.  Verder wil ik me ook niet meer druk maken om bepaalde familieleden die mij altijd triggeren om op een negatieve manier te reageren omdat ze een reactie uit willen lokken. Daar kan ik dikwijls nogal fel op reageren omdat ze daar te ver in gaan. Ik wil me niet meer op laten jutten, dat geeft altijd zo een onrustige situatie en dat heb ik al genoeg meegemaakt in mijn leven.

Ik wil mijn angst loslaten. Ik moet niet altijd perfect zijn en ik moet niet altijd alles controleren. Ik laat het los…

In 2014 wil ik negatieve gedachten en gevoelens in mezelf loslaten, die me teveel in de weg zitten. Het gaat daarbij om een stuk afhankelijkheid dat ik ervaar in het contact met een (voorheen) hartsvriendin.

Ik zou graag van mijn spijtgevoel af willen.

Na het lezen van jouw laatste mail waar ik nu op reageer, ben ik na gaan denken. Wat is er in hemels naam de afgelopen maanden met me gebeurd? Het antwoord was niet eens zo moeilijk: Na 28 jaar tobben en het iedereen naar de zin proberen te maken, durf ik langzamerhand “ja” tegen mezelf  te zeggen. Ja, tegen het leven, ja tegen leefgewoontes, ja tegen de mensen van wie ik houd. Maar ja tegen mensen van wie ik houd, echter onder 1 voorwaarde: niet als dat betekent NEE tegen mezelf zeggen. En daar ligt mijn loslaat moment: durf te kiezen voor jezelf, mijn intuïtie, durf NEE te zeggen, leef je leven en niet dat van anderen (hoe goed bedoeld ook). Dat ik iemand gevonden heb die dezelfde normen en waarden heeft is PUUR GELUK. Ik heb recht op mijn geluk. En daar hoort een bepaalde levensstijl bij, een levensstijl die ik herken in de levensstijl op jouw site. Daar ga ik voor in 2014. Dus: ik laat los: alle verwachtingen, vanzelfsprekendheden die ik zelf heb toegelaten te ontstaan bij anderen, door altijd maar JA te zeggen. In 2014 omarm ik mijn leven, de levensstijl die bij mij past, mijn wensen (hoe irreëel in de ogen van sommigen die ook mogen zijn). Ik kies voor mijn idealistisch leven, samen met mijn lief.

 It’s not whether you get knocked down. It’s whether you get up again.

– Vince Lombardi –

Wat maak jij jezelf wijs?

Mijn grootste tip voor 2014 is om lief te zijn voor jezelf! Diegene die namelijk het meest onaardige voor jou is ben je namelijk ZELF! Luister maar eens goed wat je de hele dag tegen jezelf zegt. Zijn dit positieve en opbeurende woorden en zinnen? Of haal je jezelf naar beneden? Thuis heb ik hier een heel goed voorbeeld rondlopen van 3,5 jaar oud. Hij zegt alles nog hardop; wil ik niet, durf ik niet, kan ik niet en lust ik niet! Zijn tweelingbroer zegt deze zin al regelmatig na, omdat hij juist het type is dat alles probeert, proeft en wil… tja, van wie zou het dat hebben. Ik (en hun vader) vertel mijn kinderen dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen… behalve president van America. Dat ze mooi, slim, sterk en aantrekkelijk zijn. Als jij dat niet gehoord hebt als kind, dan hoor jij misschien een andere plaat afspelen in jouw hoofd, maar ook als je wel positief bent opgevoed kan het gebeuren dat je door een levenssituatie het vertrouwen bent kwijtgeraakt.

We are molded bij our thougths.
Those whose minds are shaped by selfless thoughts
give joy when they speak or act.

– Buddha –

Affirmaties voor 2014

Ik hou heel er van affirmaties, de positieve zinnen die je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen, liefst dagelijks. Jouw onderbewuste weet namelijk niet het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Je kunt op deze manier positiviteit en gebeurtenissen naar je toetrekken. Woorden zijn zó enorm krachtig, onderschat dat nooit! Praat tegen jezelf alsof je al bereikt hebt wat je wilt hebben of zijn. Vermijd woorden als ‘niet’ en ‘nooit’. Als ik ergens naar toe ga visualiseer ik altijd al hoe ik wil dat een gebeurtenis zal verlopen, uiteraard positief! ‘Ik zal leuke mensen ontmoeten/aantrekken, een gezellige avond/middag hebben of een leuke ingeving krijgen.

Enkele van mijn favoriete affirmaties zijn;

 • Ik ontmoet de juiste mensen die mij verder helpen mijn doelen te bereiken
 • Al mijn wensen worden werkelijkheid als de tijd daar rijp voor is
 • Geld is er altijd en in overvloed
 • Ik ben gezond, fit en aantrekkelijk
 • Ik woon in een prachtige woon-werkboerderij
 • Ik geloof in mijn eigen kracht
 • Ik ervaar rust en liefde om mij heen

 Enkele affirmaties die je kunt gebruiken zijn;

 • Iedereen heeft het beste met mij voor en laat mij in mijn waarde
 • De man van mijn leven die het beste bij mij past zal op mijn pad komen
 • Ik vertrouw er op dat de voor mij passende baan zich aandient
 • Mijn nieuwe levensstijl voelt goed en hou ik moeiteloos vol
 • Leuke, interessante en positieve mensen trek ik aan
 • Ik ben een geldmagneet en zal altijd overvloed ervaren

Ik wens je een prachtig mooi nieuw jaar en wens dat al jouw dromen uit zullen komen (doe alsof het al zo is!) en dat je verlost bent van alles dat jou niet meer dient.

Wat is jouw favoriete affirmatie?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading