datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vergelijk hier alle Foodboxen en kies jouw favoriete Maaltijdbox!
25 augustus 2016 
4 min. leestijd

Vergelijk hier alle Foodboxen en kies jouw favoriete Maaltijdbox!

Er zijn de laatste jaren een heleboel aanbieders op de markt gekomen die maaltijdboxen, ook wel foodbox genoemd, aanbieden. Zo heb je op een eenvoudige manier alle ingrediënten in huis om een heerlijke gezonde maaltijd te maken. Bij de meeste aanbieders krijg je er ook de recepten bij zodat je na een drukke werkdag niet hoeft na te denken wat nu weer te eten. Bovendien varieer je zo met voeding en leer je een heleboel nieuwe gerechten kennen en bereiden. Maar welke maaltijdbox past nu bij jou? Welke heeft biologische producten of is volledig vegetarisch? Ontdekt het met de Foodbox vergelijker van Miss Natural!

Foodboxen vergelijken

Miss Natural helpt je kiezen uit het grote aanbod van Foodboxen met de Miss Natural Foodbox vergelijker. Kies eenvoudig voor glutenvrij, lactosevrij, biologisch, raw of Fairtrade. Daarnaast kun je het aantal personen selecteren en hoeveel maaltijden je per dag wilt ontvangen. Er zijn ook aanbieders die sappen leveren voor jouw detox of gezonde snacks. De keuze voor de juiste maaltijdbox is nu heel eenvoudig! Bekijk de Foodbox vergelijker >>>

vergelijk-foodboxen-en-maaltijdboxen

Zinner Diner de biologische Foodbox in een taszinner-dinner

Als het biologisch kan, dan heeft dat de voorkeur! Zinner Diner is de biologische foodbox in een tas. Ze hebben dagverse en seizoensgebonden biologische producten als groenten, vlees, duurzame vis en vegetarische producten. Alle ingrediënten in de tas komen van lokale biologische boeren en je kunt kiezen voor 3 of 5 maaltijden per week voor 2 of 4 personen. De tas wordt gratis bij jou thuis of op het werk geleverd elke maandag tussen 15:00 en 22:00 uur.

Streekbox de 100% Hollandse én biologische Maaltijdbox

streekboxStreekbox bezorgt verse ingrediënten en lekkere recepten voor gezonde maaltijden. Zij kopen de ingrediënten direct in bij verantwoorde, lokale en duurzame producenten in Nederland. Bij Streekbox streven zij ernaar om iedere box 100% Hollands en biologisch te maken. Je kunt kiezen voor een Gezinsbox, Veggiebox of Fruitbox voor 2 of 4 personen. Het maaltijdbox abonnement is elk moment op te zeggen. Je kunt je bestelling ook altijd aanpassen of overslaan, langere tijd pauzeren als je bijvoorbeeld op vakantie bent: super flexibel.

Happy Good Food de Suikervrije Biologische Foodbox

happy-good-foodHappy Good Food biedt elke Miss Natural een goede basis met de Keukenkast Box met daarin pure, biologische lang houdbare basisproducten zonder vervelende E-nummers en toegevoegde geraffineerde suikers. Zo heb je altijd een gezonde basis in huis. Er is ook een Snack Box met lekkere en gezonde(re) snacks. Zodat je altijd wat in huis hebt om lekker en verantwoord te snacken. Maar ook een Bak Box met 5 verschillende soorten meel en Noten Pitten Zaden Box vol rauwe, biologische noten, pitten en zaden. Een abonnement is niet nodig en de Happy Good Foodbox kan thuis of op het werk bezorgd worden.

Dieronvriendelijke maaltijdboxen

Vier van de tien maaltijdboxen scoren een onvoldoende op het gebied van dierenwelzijn. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier, die de inhoud van de tien bekendste maaltijdboxen onderzocht. In de helft van de dozen zijn vlees en vis keurmerkloos en zit er stalmelk of schuureieren in de box.

Het aantal verkochte maaltijdboxen in Nederland stijgt explosief naar zo’n 225 miljoen euro per jaar. De Rabobank verwacht zelfs dat we in 2030 een kwart van onze boodschappen online bestellen. Vaak is onduidelijk hoe diervriendelijk de kip, vis, vlees, eieren en melk zijn in zo’n maaltijdbox. Dat was voor Wakker Dier aanleiding voor een onderzoek.

Misleidende slogans

De actiegroep vindt de marketing van de maaltijdboxen misleidend. De reclames stunten met slogans als ‘de betere maaltijdbox’ (Marly Spoon), ‘wij zij fan van biologisch en puur’ (Mathijs Maaltijdbox), ‘met respect voor het milieu en dierenwelzijn’ (HelloFresh), of ‘waar mogelijk kiezen we voor scharrel en biologisch’ (Allerhande Box). Ondanks al die mooie beloftes blijkt de inhoud niet écht diervriendelijk.

  • De kip in de Streekbox en de Allerhande Box heeft in de meeste gevallen niet eens één Beter Leven ster.
  • Albert Heijn gebruikt industrievarken in zijn Allerhande Box.
  • De vis in de Streekbox, Mathijs Maaltijdbox, Marley Spoon en HelloFresh is regelmatig keurmerkloos.
  • De melk in de Allerhande Box, HelloFresh, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox komt van stalmelkkoeien, dieren die nooit buiten komen.

Vier van de tien maaltijdboxen scoren een onvoldoende op het gebied van dierenwelzijn. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier, die de inhoud van de tien bekendste maaltijdboxen onderzocht.

100% Biologisch kan wel!

Het is niet allemaal kommer en kwel. De dozen van BeterBio, Beebox en Willem&Drees bevatten uitsluitend biologisch vlees, zuivel en eieren.

Alleen het vissenwelzijn is een ondergeschoven kindje in de meeste boxen. Alleen BeterBio kiest voor 100 procent biologische vis, waarbij de dieren pijnloos geslacht worden. Hun box scoort op alle punten een 10 en komt als meest diervriendelijke uit de test.

Betaalbare foodbox

De Allerhande Box van Albert Heijn is transparant over dierenwelzijn en de gebruikte producten, maar komt als negende uit het onderzoek. ”Bij Albert Heijn voelen we een grote verantwoordelijkheid op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. Dat gaat stap voor stap. We willen de supermarkt zijn die voorop loopt in dierenwelzijn”, zegt een woordvoerder.

AH vindt het jammer dat het rapport van Wakker Dier een ‘te smalle weergave van de werkelijkheid geeft’. Bovendien wil AH hun box betaalbaar houden. ”Volledig bio is niet voor ieder huishouden betaalbaar.”

Kies jouw favoriete maaltijdbox met de Foodbox vergelijker

Uiteraard zijn er nog veel meer aanbieders van maaltijdboxen. Je kunt jouw favoriete maaltijdbox nu eenvoudig vinden met de Foodbox vergelijker van Miss Natural.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en kijk uit naar je reactie!

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nicky de Jong
Door

Nicky de Jong

op 19 Oct 2016

Ik ben nog niet toe aan de maaltijdbox, juist het bij elkaar sprokkelen van ingrediënten in het weekend vind ik leuk. Daarnaast heb ik een onregelmatig leven waarbij ik soms 4 dagen in de week niet thuis eet, ik zou wel een lekker volle vriezer ervan krijgen hahaha. Voor de rest goed stuk, het brengt weer meer bewustzijn bij de consument!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading