datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verslag Seminar David Wolfe
04 november 2011 
3 min. leestijd

Verslag Seminar David Wolfe

David Wolfe en Ellen Bastiaanssen“Are you ready to have the best day ever?” was de opening van health-guru David Wolfe op het seminar afgelopen zondag. Als antwoord volgde er een luid gejuich van meer dan 600 mensen in het Van der Valk A4 Schiphol hotel bij Amsterdam. Voor mij was dit de eerste presentatie van David en ik moest dan ook even wennen aan het grote enthousiasme van mijn medeluisteraars. Maar al snel liet ik mij ook meeslepen door de passie en inspiratie van David om de beste dag van mijn leven te hebben.

Het presentatietalent van David zorgt ervoor dat je van begin tot eind geboeid blijft luisteren naar zijn verhaal. En dat is toch een knappe prestatie voor een bijna 5 uur lange presentatie! Met medisch artsen als ouders en een master opleiding in voedingsleer legt David een goede basis in voeding en gezondheid.

Leren door te lezen

Door veel te lezen en reizen heeft hij enorm veel geleerd op het gebied van voeding, raw food, organische superfoods, schoonheid en natuurlijke gezondheid. Hij raadt ook iedereen aan om zoveel mogelijk te lezen “reading is sexy” en op te schrijven. Zo’n 20 jaar geleden is hij zelf begonnen met het bijhouden van een persoonlijk dagboek. Hierin beschrijft hij onder andere zijn doelen waarvan er jaarlijks zo’n 33%  verwezenlijkt worden.

Bronwater

Eén van de eerste doelen van David was om zijn lichaam te zuiveren door het drinken van zuiver bronwater. Hij heeft de afvalstoffen verwijderd en zijn lichaam opnieuw gehydrateerd door een tijd lang 4 liter bronwater per dag te drinken. Ook nu drinkt hij alleen nog maar water dat hij zelf verzameld uit stromende natuurlijke bronnen.

De kracht van 3

Net als in de Chinese geneeskunde hecht David ook veel waarde aan de innerlijke energie en de geest.

Over levensenergie uit voeding

De juiste voeding geeft kracht aan ons gestel of constitutie (Jing), onze dagelijkse energie (Chi) en geestesgesteldheid (Shen).

Deze 3 schatten zijn belangrijk voor een totale levensenergie. Je kunt dit het beste vergelijken met een brandende kaars:

  • De kaars zelf (de wax) is de Jing
  • De vlam van de kaars is de Chi
  • De warme gloed is de Shen

Voor vegetariërs is het vaak moeilijker om aan deze 3 onderdelen te voldoen omdat de Jing vaak ontbreekt  in een vegetarisch voedingspatroon.

Boek Eating for Beauty van David WolfeEating for Beauty van David Wolfe

Voeding is noodzakelijk voor de levering van onze energie. Bij het verhitten en koken van onze voeding gaat een groot deel van deze energie verloren. David is dan ook een grote voorstander van rauwe voeding. In zijn boek Eating for Beauty” (nu ook in Nederlandse editie) zijn mooie foto’s aanwezig waarop de energie in voedingsmiddelen zichtbaar zijn.

Hier zie je niet alleen een duidelijk verschil tussen rauwe en gekookte voeding maar ook tussen biologische en niet-biologische voeding.

Rauwe en biologische voeding

Door het  eten van rauwe en biologische voeding kan er meer energie opgebouwd worden waardoor je zelfs minder slaap nodig hebt. Wanneer je 2 uur minder slaap per dag nodig zou hebben komt dit zelfs op 30 extra dagen per jaar!

De dagelijkse voeding van David bevat veel rauwe superfoods en superherbs. Ingrediënten van één van zijn krachtigste superfood smoothies zijn: Water, kokos, cacao, Goji bessen, blauwe/ groene algen, Maca, Shaga. Cacao is de krachtigste anti-oxidant op aarde, gevolgd door Shaga (geneeskrachtige paddenstoel).

Dagelijks chocolade eten

Bij onderzoeken bij ouderen met een leeftijd boven de 100 jaar kwamen olijfolie en cacao vaak naar boven als onderdeel van de dagelijkse voeding. De oudste Europese vrouw at tot op haar 122 jarige leeftijd zelfs nog 1 kg chocolade per week!

Ik was zelf al een grote liefhebber van cacao en smoothies maar dat is na deze presentatie nog verder gegroeid. Na afloop ging ik dan ook naar huis met 72% pure cacaoreepjes van Ombar en een exemplaar van het boek “Eating for Beauty” door David persoonlijk gesigneerd met Live long, Laugh loud, Love forever!

Meer David Wolfe

Wil je zelf een keer David Wolfe live meemaken tijdens een health weekend of vakantie , ga dan naar de websites www.DavidWolfeTraining.com  en www.davidwolfeadventures.com.

Zou jij David Wolfe live willen zien?

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marjon Briede
Door

Marjon Briede

op 04 Nov 2011

Ik heb eerlijkheids halve nog nooit van hem gehoord... maar kilo's chocolade eten voor een goed doel dan heb je mijn aandacht wel!

Kris
Door

Kris

op 13 Nov 2012

Leuk verslag:), ik was 1 van de 600 juichers, op de voorste rij nog wel. Zeer de moeite waard en een aanvulling voor iedereen die geinteresseerd is in gezond worden,gezond zijn,en gezond blijven dmv voeding. Ik heb er,ook voor in mn praktijk,weer veel van opgestoken . Het was wel VEEL, maar gelukkig ben ik thuiswaarts gekeerd met een mooi ( gesigneerd) boek en is het chaga boek in bestelling, kan ik het allemaal in mn luie stoel nog eens dunnetjes over doen

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading