datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verslag van de Nationale Gezondheidsbeurs 2012
20 januari 2012 
4 min. leestijd

Verslag van de Nationale Gezondheidsbeurs 2012

Myrna Goossen opent Nationale Gezondheidsbeurs 2012Vandaag waren Ellen en ik al vroeg opgestaan om bij de persconferentie en officiële opening aanwezig te zijn van de Nationale Gezondheidsbeurs. Voor deze gelegenheid was Myrna Goossen van het TV-programma Koffiemax aanwezig om de beurs voor het publiek te openen.

Tijdens de persconferentie presenteerde hoofdredacteur Stan van Eck van het magazine GezondNu interessante onderzoeksresultaten over hoe ongezond Nederlanders eigenlijk zijn.

Nederlanders hangen graag op de bank

Daaruit kwam o.a. naar voren dat snacken en bankhangen de favoriete bezigheden zijn! Eén op de drie Nederlanders eet minimaal 3 x per week ’s avonds nootjes, kaas, worst of chips. Mannen iets meer dan vrouwen. 11% van de mannen snackt zelfs elke avond, tegen 4% van alle vrouwen. En waar snacken zij (wij niet natuurlijk ; ) dan? Op de bank! Het liefst de hele avond. 65% brengt minimaal 3 avonden per week passief op de bank door. Een kwart van de 50-plussers zit zelfs elke avond alleen maar op de bank.

De friteuse gaat elke week aan

Verder gaat 1 op de 3 Nederlanders minimaal 1 x per week naar de snackbar of zet thuis de friteuse aan. Ook hierin zijn het de mannen die meer van patat en frikandel houden dan vrouwen, 36% tegen 27%. Vooral veertigers zijn dol op een vette hap! Hoger opgeleiden scoren met amper 20% beduidend lager dan gemiddeld. Zelf denk ik dat vrouwen eerder grijpen naar chocolade of zit ik er naast?

Eva en Ellen wat hebben jullie allemaal gezien op de beurs?

Nou ik kan je zeggen een heleboel! Ik was niet eerder op de Gezondheidsbeurs geweest en de dag er voor waren wij ook al op de BioVak beurs in Zwolle. Met deze twee bezoeken hebben wij voor de komende maanden weer genoeg leuke partijen gesproken om mee samen te gaan werken! Dit vonden wij leuk…

Beatz Fruit, 100% gezond gevriesdroogd fruit

Op een grote beurs is een mooie frisse stand een must als je wilt opvallen tussen de vele standhouders. Dit had Healthy Farm goed begrepen! Met hun nieuwe product Beatz Fruit trokken zij direct mijn aandacht. Beatz is niets anders dan vers fruit dat direct na de oogst gevriesdroogd is, waardoor het alle belangrijke voedingsstoffen behouden heeft en het een crispy bite heeft gekregen. Beatz Fruit is helemaal nieuw in Nederland en verkrijgbaar in bananen, aardbeien, perziken, ananassen, peren en appels. Bekijk hieronder het filmpje dat wij vandaag ter plekke hebben gemaakt op de beurs.

Groene thee met een hele mooie Chinese mok

Groene thee of Chinese thee is in het oosten zo populair dat het daar doorgaans gewoon thee wordt genoemd. In het westen drinken we voornamelijk zwarte thee, maar steeds meer mensen ontdekken groene thee. Dat is maar goed ook! Groene thee zit vol met anti-oxidanten, en die zijn erg goed voor ons lichaam. In een leuke omgebouwde caravan ontdekte Ellen en ik de Groene Thee Shop. De groene thee die zij verkopen is niet bitter en smaakt heerlijk zacht. Ze hebben een leuke aanbieding met hele mooie thee mokken compleet met zeef.

Een droomdrankje van rijst en haver

Rice Dream en Oat Dream, het alternatief voor melk en sojaMisschien heb je de printcampagne van Rice Dream ooit al gezien met de slogan; No Milk Today! Eind 1971 droomde oprichter Robert Nissenbaum ervan om een drank te ontwikkelen die al het goede van zuivel in zich had, maar zonder de nadelen.

Mag of wil je geen koemelk of sojamelk drinken? Geen probleem, Rice Dream en Oat Dream vormen een lichtverteerbaar alternatief voor melk en soja. Dat je er ook poffertjes mee kunt maken demonstreerden zij vandaag op de beurs. Zelf proefde ik de allernieuwste variant Almond Dream, mmm heerlijk en een stuk eenvoudiger dan zelf maken!

Alles over allergieën vind je bij het Allergieplatform

Alles over allergieen vind je op het Allergieplatform

Ellen, Eva en Marieke

Naast een koemelk allergie zijn er nog veel meer andere stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Marloes en Marieke van Het Allergieplatform kunnen je hierover alles vertellen! Deze super enthousiaste vrouwen hebben verschillende boeken over o.a. glutenvrij eten, zuivelvrij eten en eivrij eten.

Daarnaast introduceren zij op de beurs het allereerste voedingssupplement zonder allergenen, een multi en een visolie. Binnenkort zal er ook een gratis App verschijnen zodat je altijd mobiel op de hoogte kunt blijven van informatie over o.a. allergieën en hooikoorts verwachtingen.

De natuurlijke manier om je te ontladen

Tijdens het eten van een heerlijk biologisch broodje viel mijn oog een de flyer van Earth your Body. Mij is namelijk al regelmatig verteld dat ik meer moet aarden. Ik zit nogal veel in mijn hoofd, zeg maar! Voor mij is aarden is bijna net zoiets als loslaten, hoe doe je dat?

Op de folder staat dat aarden behoort tot een van de meest natuurlijke, veiligste en makkelijkste dingen die je kunt doen. De producten van Earth your Body worden ook gebruikt door David Wolfe en bestaan uit aardingsmatten die te gebruiken zijn als muismat, om je voeten op te zetten als je zit of zelfs om op te liggen tijdens het slapen. Binnenkort zal ik ze voor je testen en kan ik je meer vertellen!

Voedingssupplementen dicht bij de natuur

RAW voedingssupplementen van Garden of LiveRAW supplementen van Garden of Life heeft een manier gevonden om geïsoleerde vitaminen en mineralen in een “levende” vorm te brengen door ze te verbinden aan stoffen uit de voeding (cofactoren) die de spijsvertering bevorderen.

Door vitaminen en mineralen in een natuurlijke, organische vorm te brengen, herkent het lichaam deze als voeding en worden ze makkelijk en snel opgenomen. RAW voedingssupplementen zijn puur en onbewerkt, zo blijft RAW dicht bij de natuur. Leuk: Op de beurs kun je bij de stand van RAW je eigen verse sapje bij elkaar fietsen! De supplementen van RAW zijn hier online verkrijgbaar.

Een Gezond Dagje Uit!

Je kunt dit hele weekend nog terecht voor alles op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl in de Jaarbeurs Utrecht! De Nationale Gezondheidsbeurs is een beurs voor jong en oud over gezondheid en gezond leven. Met vier thema’: Medisch, Eten & Drinken, Sport & Wellness en Verzorging. Naast vele gezondheidstesten en de kans om de nieuwste trends over een gezonde leefstijl te ontdekken zijn er veel nieuwe ontwikkelingen zoals o.a. het UMC Utrecht Paviljoen, het Allergie Paviljoen, de Opblaasbare darm, de QLF-D camera en het Gezondheidsplein.

Ga jij naar de Gezondheidsbeurs?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
bianca
Door

bianca

op 22 Jan 2012

Beste Eva, Ook ik heb samen met mijn vriendin Marielle, een bezoek gebracht aan de gezondheidsbeurs, voor de eerste keer. Je schreef dat er heel veel te vinden was op gebied van gezondheid. En wij beamen dit. Er waren vele intressante stands. Waaronder ook een stand van Verssappers, die mooie slowjuicers aanboden. Bij biofit kun je nu voordelig een jaar lang gebruik maken van het exclusieve lifestyleprogramma. Enzo nog vele andere intressante stands. Volgend jaar ga ik zeer zeker weer. Was de beurs in Zwolle vergelijkbaar, als in Utrecht? By the Way, mijn complimenten voor je site, met vele intressante verhalen en tips. Groetjes Bianca

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 22 Jan 2012

Hoi Bianca, bedankt voor je reactie en compliment! De BioVak is niet vergelijkbaar. Het boerengehalte is daar toch nog erg aanwezig. Is ook meer een vakbeurs dan een consumentenbeurs, maar zeker leuk om geweest te zijn. Hiervan komt ook nog een verslag online!

KoenGroen
Door

KoenGroen

op 23 Jan 2012

Beste missnaturel, redactie en mede Gezonheidsbeurs standhouders, bezoekers, KoenGroen wil deze gelegenheid gebruiken om iedereen van harte te danken ons milieu zo fantastisch te hebben geholpen. De ''statiegeld op kleine flesjes en blikjes'' actie heeft maar liefst 1200 nieuwe milieu vrienden erbij. Mede door de hulp de bereidwillige exposanten is KoenGroen terug te zien op meerdere beurzen. Geef aub uw favorieten beurs en/of interview en gratis reuring verzoeken door op info@koengroen.nl De planeet is van ons allemaal. De KoenGroen duo-reuring ''het nieuwe werken'' mini-video interviews staan bijna al overal online...klikken mag dit keer. ... zegt het voort, zegt het voort...www.koengroen.nl TEKEN DE PETITIE VriendelijkeMilieuGroet, KoenGroen : ) 0621165668

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading