10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Verslag van PEAS Food Feast van Kyra de Vreeze
10 april 2012 
3 min. leestijd

Verslag van PEAS Food Feast van Kyra de Vreeze

Verslag PEAS Food Feast van Kyra de VreezeOm gezonde voedselkeuzes te kunnen maken heeft Kyra de Vreeze, natuurgeneeskundig therapeut, yogadocent en Miss Natural jurylid, het PEAS-principe bedacht. PEAS staat voor PUUR, EERLIJK, AANDACHTIG en STRIJDVRIJ. Met deze richtlijnen wordt het makkelijker om bewust je voedsel te kiezen.

Aan de hand van dit PEAS-principe organiseerde Kyra haar PEAS Food Feast, een veganistisch, biologisch en glutenvrij diner dat eenmalig plaatsvond in het Mary K Hotel in Utrecht. Kyra wilde haar liefde voor goed en eerlijk eten delen en dit combineren met een creatieve omgeving om het voedsel optimaal te ervaren. Op 21 maart 2012 was ik in Utrecht om de beloofde smaaksensaties zelf te gaan proeven.

PEAS diner in aangename sfeerPEAS diner in aangename sfeer

Bij binnenkomst in de kelder van het hotel werden we hartelijk ontvangen door het personeel van dit eenmalige restaurant. De ruimte had een fijn huiskamer gevoel en was erg uitnodigend om rustig van een diner te gaan genieten.

De omgeving waarin je eet kan zoveel invloed hebben op het nuttigen van een diner. Het maakt het allemaal nog iets specialer. Op tafel stond alvast een karaf met gealkaliseerd water klaar.

Het menu dat Kyra opdiende bestond uit 6 gangen, waarvan 3 vloeibaar en 3 vast. Het voor-, hoofd- en nagerecht werden afgewisseld met zogenaamde mocktails, alcoholvrije cocktails.

Burger van aardappel met veldsla en gekiemde hennepzaadjes

Soep van artisjok en burgertje van aardappelDe eerste mocktail die werd geserveerd was van appelsap met rozijn en steranijs. Een smakelijke start van het diner en een tipje van de sluier van de vele smaken die nog zouden gaan volgen. De mocktails waren heerlijke drankjes, maar ook bedoeld om het bijhorende gerecht te complimenteren.

Het voorgerecht dat bij de mocktail van appelsap hoorde was een soep van artisjok met daarnaast een burgertje van aardappel met veldsla en gekiemde hennepzaadjes. Dit alles geserveerd in een gerecycled jampotje met de salade in de deksel. Bij elke gang kregen we een handgetekend menukaartje met uitleg van de gerechten en aanvullende informatie over de avond en de ingrediënten.

Gember en geroosterde knoflook

Sushi van quinoa, wortel en oesterzwam

De tweede mocktail had weer totaal andere smaken en bestond uit groene thee met rijstmelk en vanille. Een verrassende maar erg lekkere en romige smaak. Deze mocktail ging vooraf aan het hoofdgerecht; sushi van quinoa, wortel en oesterzwam met een sausje van sinaasappel, gember en geroosterde knoflook met daarbij nori ‘boter’ en sesamzaadjes. Ook hier werd geen gebruik gemaakt van een alledaags bord maar was het gerecht een waar schilderspalletje.

Laagjes chocolademousse en pistachecrème

Voor ik het wist waren we alweer toe aan de laatste combinatie van de avond. Een frisse, zachte mocktail van vlierbloesemsap met munt. Het dessert was een cake van rijstmeel en oranjebloesem met laagjes chocolademousse en pistachecrème, afgemaakt met lavendel en grapefruit sorbet. Zie openingsfoto! Tijdens het schrijven van dit stukje smacht ik weer naar zo’n overheerlijk stukje van deze cake.

Met dit diner heeft Kyra bewezen dat je niks tekort komt aan smaken en heerlijke maaltijden wanneer je bewust bezig bent met gezonde voeding. Ik heb erg genoten van alle gerechten en smaken die voorbij kwamen. Gezond eten wordt steeds normaler en op deze manier zelf een hippe aangelegenheid. Wanneer Kyra besluit om weer zo’n mooie culinaire avond te organiseren raad ik iedereen aan om deze avond mee te maken.

Hierbij wil ik Kyra bedanken voor deze heerlijke avond en hopelijk raakt iedereen geïnspireerd om ook te gaan experimenteren met smaken en (nieuwe) ingrediënten. Ik kijk al uit naar een volgend diner van Kyra!

Meer over Kyra de Vreeze vind je op haar website. Stel mij gerust een vraag over dit leuke evenement!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
nathalie
Door

nathalie

op 11 Apr 2012

Klinkt heerlijk allemaal, maar lijkt me wel veel werk om het zelf klaar te maken

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.