datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Voor altijd jong!

Jesse van der Velde is bij velen bekend als gezondheid-goeroe, van tv en zijn eigen weblog. In september 2012 heeft hij ook zijn eerste boek uitgebracht: Voor altijd jong. Als actieve volger van Jesse mocht ik het boek lezen en er een recensie over schrijven voor Miss Natural. En dat heb ik met plezier gedaan.

Zeker voor diegenen die net begonnen zijn met natuurlijk eten en leven kan ik het boek van harte aanbevelen, je kunt er een hoop goede tips uithalen. Een zeer handig boek voor de nieuwkomer in de natuurlijke levensstijl!

Gezond eten en meer

Voor altijd jong‘ is een uitgebreid boek die niet alleen gaat over hoe je gezond moet eten.  Het behandelt ook andere onderwerpen die met een gezonde leefstijl en voeding te maken hebben. Bijvoorbeeld hoe je moet omgaan met stress, je hormoonhuishouding , je suikerspiegel en schildklier, en wat je bijvoorbeeld kunt doen tegen Candida. Allemaal zaken die van invloed zijn op je gewicht, maar ook op je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

In het boek worden ook handige tips gegeven om je levensstijl aan te passen. Met simpele vragenlijstjes die je voor je jezelf kunt invullen laat hij je jouw manier van leven onder de loep nemen, en er serieus over nadenken.  Ook legt hij vervolgens uit hoe je ingesleten gewoontes kunt doorbreken en vervangen. Jesse van der Velde bekijkt daarnaast de psychologische kant van een ongezonde levensstijl en laat je nadenken over waarom je (veel) eet of bepaalde (slechte) eetgewoontes hebt,  en of er misschien bepaalde problemen zijn die je eerst voor jezelf zou kunnen oplossen in plaats van de problemen weg te stoppen door te gaan eten.

Beweegredenen

Het boek laat je ook nadenken over bewegen, wat jou belangrijkste reden is om te gaan sporten of juist waarom je het niet doet. Er wordt in een bijbehorend 5 stappenplan beschreven hoe je kunt beginnen met sporten en er zit bovendien een dvd bij het boek  met filmpjes van een workout met de Kettlebell.

Leuk boek voor nieuwkomers!

Ik vond ‘Voor altijd jong‘ een leuk boek om te lezen, heb zo nu en dan wat dingetjes opgepikt en een aantal dingen gelezen die ik nog niet wist. Maar verder is dit boek  toch meer voor publiek dat wat minder bezig is met een gezonde levensstijl, of voor de ‘nieuwkomers’. Als je zelf al een echte  Miss Natural bent en dus al heel bewust bezig bent met voeding, lichaam en geest dan is dit boek wel leuk om toe te voegen aan je literatuurlijst (ik wil zelf elk boek over voeding lezen,  gewoon uit nieuwsgierigheid), maar zul je er waarschijnlijk weinig nieuwe dingen voor jezelf uithalen. Wel had ik liever wat meer lekkere recepten van Jesse van der Velde gezien, er staan er niet heel veel in het boek.

Heb jij het boek ‘Voor altijd jong’ al gelezen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Soumaya
Door

Soumaya

op 17 Feb 2013

Deze boek staat nog op mijn lijst om te lezen.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading