10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Wat is jouw ultieme zomergevoel?
02 augustus 2012 
4 min. leestijd

Wat is jouw ultieme zomergevoel?

Golfsurfen in Lagos PortugalJe hebt vast wel mooie herinneringen aan de zomer. Spelend als kind op een steeds leger geworden strand in de avondzon, dronken gesprekken met goede vrienden bij een brandend kampvuur of vrijen met je zomerliefde in de branding.

Voor mij staat de zomer voor zon, zee en strand. Heel cliché, maar voor mij ultiem! Daar voeg ik dan alleen nog mijn favoriete bezigheden aan toe; eten, drinken, lezen en slapen.

In de zomer ben ik het liefst de hele dag buiten of op z’n minst met de schuifpui en deuren open. Ik droom (met een deadline) dan ook van een beach house met een veranda en shutters aan een mooie warme kust.

Vliegen naar de zon

Omdat er de afgelopen maanden veel veranderd is in mijn leven, zeg maar gerust alles, heb ik besloten om volgende week alleen op vakantie te gaan. Dat heb ik dus nog nooit gedaan! Na een relatie van ruim 12 jaar met iemand die niet durfde te vliegen en niet van zon hield is het nu tijd om het vliegtuig in te stappen naar de zon.

Even een Time Out!

Ik ben geestelijk namelijk zo uitgeput dat een week er tussen uit gaan heel aantrekkelijk is. Soms geeft het leven dit ook aan wanneer het tijd is voor een time out. In mijn geval crashte de harde schijf van mijn nog geen twee jaar oude iMac en kreeg ik een blaasontsteking. Ik kon dus niet meer werken en was verplicht om niets te doen. Ik heb dan vorige week ook de hele week in bikini in de tuin gezeten met mijn tweeling… ja heel vervelend! Doordat ik nu tijd had om naar mijn gedachten te luisteren en mijn gevoelens te overdenken, viel alles ineens op zijn plek. Met als resultaat een berg tranen, ha, ha!

Mijn hoofd schoonspoelen in de zee

Daarom heb ik nu besloten om iets heel fysieks te gaan doen, zodat ik al mijn gedachten, frustraties en emoties los kan laten. Uit mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik ga golfsurfen in Portugal! Ja, dat heb ik nu altijd al eens willen doen. Een week lang op surf school en surf camp in Vila Catarina in Lagos. Elke dag 3 uur les en daarna vrij surfen.

The Surf Experience

Yogalessen en massages

The Surf Experience

Ik kan er ook yogalessen volgen en massages ondergaan. Het verblijf is Vila Catharina en staat in een prachtige omgeving in de meest zuidelijke punt van Portugal. Alle maaltijden zijn verzorgt, hoe heerlijk is dat? Eten dat gewoon voor je neus staat! Niet nadenken wat zal ik gaan eten, maar wat zal ik eens pakken! Een vakantie zonder veel keuzes, dat zie ik wel zitten.

Golfsurfen is therapeutisch

In de Santé van augustus las ik deze week het artikel “Koningin van de golven, golfsurfen geeft je het ultieme zomergevoel”. Ik werd getriggerd en begon te lezen…

Een kater, liefdesverdriet of gewoon een slecht humeur? Er is iets waardoor je zorgen en lichamelijke klachten in één keer lijken te verdwijnen: golfsurfen. De zee heeft wel iets weg van een wasmachine waar je misschien een beetje gekreukt, maar in elk geval schoongespoeld uit stapt.

Go with the flow!

Dat is net wat ik nodig heb! Diezelfde avond heb ik contact opgenomen met The Surf Experience (verwijzing in het Santé artikel) om te informeren of ik kan reserveren. En ja, het kan! Plank en wetsuit krijg ik daar, dus ik hoef alleen maar al mijn bikini’s in te pakken, Lovea zonbescherming, strandlaken, zonnebril en slippers.

Van maandag 6 t/m zondag 12 augustus lig ik dus in het water en zal ik weer met een fris en schoon hoofd mijn leven 2.0 gaan leven! Ik hou jullie op de hoogte…

Wat is jouw ultieme zomergevoel?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
janneke
Door

janneke

op 02 Aug 2012

Zo eva...dat klinkt als n heftige periode in je leven(zoals je zelf schrijft is alles veranderd)...ik hoop dat je je "leeg" kan maken op vakantie en ervan kan en gaat genieten!! Have fun!!:-)

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 03 Aug 2012

Dankjewel Janneke! Komt helemaal goed... heb ik allemaal zelf in werking gezet en gewenst.

Dieuwke
Door

Dieuwke

op 04 Aug 2012

Ik had een reactie geplaatst via de app maar die is hier jammer genoeg niet te zien. Synchroniseren de app en de website niet met elkaar?

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 05 Aug 2012

Hoi Diewke, nee de app en de website communiceren niet met elkaar. Ik heb je reactie wel gelezen en dat is ook een heerlijk zomer gevoel wat je omschrijft!

Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 14 Aug 2012

Ben benieuwd hoe je vakantie was.....

Angela Becker
Door

Angela Becker

op 04 Sep 2012

Mijn ultiem zomergevoel: salsa dansen en genieten!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.