datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wat wil jij loslaten op 30-12-2013?
18 december 2013 
6 min. leestijd

Wat wil jij loslaten op 30-12-2013?

Een van mijn favoriete uitspraken is “Life isn’t about finding yourself, but about creating yourself”. Of zoals ik vandaag op Facebook zag; “Life isn’t about finding yourselfie. Life is about creating yourselfie”. Heel grappig!

Het leven is niet bedoeld om op zoek te gaan naar jezelf, maar om die persoon te creëren die je wilt zijn. Natuurlijk zijn we allemaal gevormd door het gezin waarin we zijn opgegroeid, de vrienden waar we mee omgingen en dan zit er ook nog een gedeelte gebakken in je DNA.

Als je nooit bent gewezen op bepaalde mogelijkheden in het leven of niemand je ooit verteld heeft dat een bepaald iets ook voor jou weggelegd kan zijn, zul je dit meestal als waarheid hebben aangenomen of achter in je bewustzijn hebben opgeslagen. Dit betekent alleen niet dat je hier altijd genoegen mee moet nemen.

Alles kan, als je het maar ECHT wilt!

Mijn andere favoriete uitspraak is namelijk “Alles kan, als je het maar ECHT wilt!”. We leven in een land met heel erg veel mogelijkheden en in een tijd met enorm veel kansen. En ja, het is dan zogenaamd een periode van crisis, alleen bepaal JIJ hoe je hierin staat. In de crisis van de economie, maar ook in de eventuele crisis van jouw leven.

Verander wat je wilt veranderen

Als je niet gelukkig bent met hoe bepaalde zaken in je leven gaan op dit moment, verander dan zelf. Je kunt zelf niets doen aan de houding van andere mensen die jou niet gelukkig maken. Zo kun je jouw moeder of werkgever niet veranderen (of je stapt op), je kunt alleen je eigen houding veranderen en er voor kiezen anders met de situatie om te gaan.

Gelukkig zijn is de basis van het leven

Gelukkig zijn impliceert immers dat je automatisch gezond, gelukkig aan het genieten bent van dit leven op aarde. Kortom: wil je je ongelukkige patroon doorbreken dan is het zaak om je allereerst af te stemmen op die dingen die je gelukkig maken. Dingen die bij je ware natuur horen ofwel je unieke talenten. Wat zijn jouw unieke talenten waarmee je je onderscheidt van andere mensen? Schrijf jouw unieke talenten vandaag eens op en kies er één in het bijzonder waarop je je wilt focussen en afstemmen. En ga hier direct met gedachten, woorden en daden mee aan de slag.

Patronen doorbreken

Soms is het in het leven even nodig om een patroon te doorbreken. Een patroon dat je vasthoudt in ongelukkig zijn. Een patroon als een versleten grammofoonplaat die altijd hetzelfde zegt. Dat je niet waardevol genoeg bent, dat je niet krachtig genoeg bent en dat je niet talentvol genoeg bent bijvoorbeeld. Je zit dus gevangen in een patroon van tegenstrijdige gedachten.

Patronen doorbreken

Het einde van het jaar 2013

Zo aan het einde van het jaar is het altijd prettig even terug te kijken naar wat het jaar voor je heeft gebracht of juist wat jij er van hebt gemaakt! Feit is dat het einde van een periode ruimte maakt voor… een nieuwe periode! En daarom wil ik je uitnodigen om oude patronen los te laten en afscheid te nemen van alles dat jou niet gelukkig maakt! Zo kan je fris en met open blik het nieuwe jaar 2014 van start gaan.

Loslaten, laten gaan, niet meer nodig

Er zijn vast dingen in jouw leven die je niet meer nodig hebt, die je wilt loslaten of zelfs afscheid van wilt nemen. En met dingen kun je denken aan fysieke spullen, maar juist ook aan mensen, eigen gewoontes, angsten en gedachten over jezelf. Voel je vrij om dit te doen en reken af met alles wat jou niet meer dient in je leven. Gooi die gedachte overboord dat je nooit slank zult worden, nooit een leuke man zult vinden en nooit je droombaan zult hebben. Neem afscheid van die vriendin die alle energie uit jou zuigt en alleen belt als ze weer eens wat te klagen heeft. Werk aan jezelf en ga schakel desnoods hulp in als je niet van je oude vastgeroeste patronen af kunt komen. Dat is juist sterk! Start je eigen bedrijf als dat iets is dat je al heel lang wilt.

Laat je niet leiden door angst

Bedenk altijd: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?” als je voor een keuze staat. Nog een van mijn favoriete uitspraken: Durf te doen, natuurlijk wel gecalculeerd en daarmee bedoel ik dat als je inderdaad voor jezelf wilt gaan beginnen bedenk dan hoelang je het zou kunnen uitzingen zonder salaris, mocht er in het ergste geval niet genoeg binnenkomen. De meeste mensen blijven vast zitten in oude patronen en situaties, omdat ze gewoon te bang zijn voor het onbekende en daardoor genoegen nemen met het oude vertrouwde. Ook al zijn ze helemaal niet gelukkig. Dat is toch jammer?

Laat mij weten waar je van af wilt

Een mooi moment om afscheid te nemen en een nieuwe start te maken is dan ook in mijn ogen 30-12-2013. Om je hierbij te helpen kun je mij laten weten waar je van af wilt nog vóór het nieuwe jaar. Je kunt een reactie achterlaten op deze pagina, je mag mij een e-mail sturen of zelfs een brief.

Ritueel brieven verbranden op 30 december

Al deze Let it Go’s‘ zal ik dan vervolgens ritueel verbranden op 30 december 2013 tijdens en opnemen op video. In alle culturen is vuur altijd als het ultieme transformationele element gezien. In een vuurceremonie wordt het ‘probleem’, de blokkade of datgene wat dwars zit opgeschreven in een brief en daarna ritueel verbrand. Daarbij visualiseren we dat het probleem ook echt in rook opgaat. Ik heb dit vorig jaar ook voor een aantal Miss Natural leden mogen doen en kreeg daarop hele fijne reacties. Hieronder de video hoe ik dat deed vorig jaar.

Bekijk de video waarin ik de brieven verbrand

Schrijf nu jouw “Let it Go’s”

Nu is het tijd om aan de slag te gaan en mij te laten weten wat je wilt loslaten op 30-12-2013. Alles kan! Je kunt in gedachten een brief schrijven aan de persoon die je wilt loslaten, een gedicht schrijven met daarin al je kromme gedachten over jezelf, je kunt al je woede uiten in korte kreten op papier of je maakt een tekening. Het maakt niet uit! Doe wat bij jou past. Als je maar datgene noteert dat jouw niet meer dient.

Zo ga je te werk met jouw loslaat ritueel!

Zo ga je te werk met jouw loslaat ritueel

  1. Zoek een rustig moment uit en zorg dat je helemaal alleen bent
  2. Trek de bel er uit, zet je telefoon op stil en sluit de kat op
  3. Pak pen en papier, schrijf een e-mail of laat je reactie achter op deze pagin
  4. Denk niet na tijdens het schrijven en schrijf op wat er naar boven komt
  5. Lees alles nog eens rustig terug met de gedachten er bij dat je echt afscheid neemt
  6. Post de brief, verstuur de mail of reactie en rek je eens flink uit!
  7. Nadat je klaar bent ga je iets leuks doen
  8. Voel je tot slot bevrijd en opgelucht!

Je kunt je brief naar mij per post sturen

Dit kan naar het volgende adres:

Miss Natural Lifestyle
Afdeling ‘Let it Go!
Henegouwenlaan 55
5628 WL Eindhoven

Per e-mail mag ook.  Stuur deze naar loslaten@missnatural.nl met als onderwerp: I let it Go!

Tot slot kan je ook een reactie achterlaten op deze pagina. Die zal ik vervolgens uitprinten en ook mee verbranden.

Doe mee, laat los en zie ook jouw problemen in rook opgaan!

Wat wil jij loslaten in 2013?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Catherina
Door

Catherina

op 05 Dec 2012

wat een mooi initiatief eva! Ik laat een deel van mijn oude leven achter, dat wil zeggen mijn baan waar ik al zeker een jaar niet meer met plezier naartoe ga, en stiekem diep van binnen allang wist dat het niet mijn ding was. ik durf nu eindelijk los te laten en eerlijk tegen mezelf te zijn. Ik ga me allereerst richten op het moederschap en daarna een studie volgen in een heel andere richting (natuurvoeding). Ik ben er klaar voor! 20-12 is mijn laatste werkdag dus mooi op tijd hiervoor :-)

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 05 Dec 2012

Wat goed van je Catherina, een hele mooie beslissing! Geniet van jouw leven 2.0!

Floortje
Door

Floortje

op 07 Dec 2012

Ik wil mijn 30 kilo overgewicht zeer graag achter me laten en mijn verschrikkkelijke vasthoudende suikerverslaving. En niet pas 21-12-2012 maar vandaag al.

Ilonka
Door

Ilonka

op 08 Dec 2012

Mijn eetstoornis, waar ik al 23 jaar steun en ellende van heb. Ik wil het niet meer nodig hebben en werken aan een gezond en gelukkig leven, maar vooral aan balans!

Mirjam
Door

Mirjam

op 19 Dec 2013

Ik heb dit rituele verbranden afgelopen zomer gedaan en echt het werkt. Succes allemaal, fijne kerstdagen en een heel onbezorgd en gelukkig 2014

Teuny
Door

Teuny

op 19 Dec 2013

Ik wil juist het afgelopen jaar vasthouden. Ben op 1 januari begonnen met 40dagen zonder suiker. Veel lichamelijke klachten zijn verdwenen en ben 14 kilo lichter. Wat wil je nog meer. Op dezelfde voet doorgaan. Wens jullie fijne dagen toe.

Ingrid
Door

Ingrid

op 19 Dec 2013

Wat een ontzettend leuk en vriendelijk idee.

nicole
Door

nicole

op 19 Dec 2013

Ik laat los de ander voortdurend op de 1e plaats te zetten ten koste van mijn eigen gezondheid. het zal heel wat van me vragen om dit zonder schuldgevoel te gaan doen. Hiernaast ga ik de balans op maken en al de dingen/personen die me het afgelopen jaar negatieve energie en verdriet hebben gekost, loslaten. Welkom nieuwe ervaringen, welkom nieuwe mensen.

Fara Bellinga
Door

Fara Bellinga

op 20 Dec 2013

Hoi Eve, wat een leuk idee met brieven verbranden in het vuur. Het nieuwe jaar is altijd weer even een mooi moment om bij dit soort dingen stil te staan. Leuke video ook. Ga zo door! Liefs, Fara

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 30 Dec 2013

Dank je Fara! Voor jou niets te verbranden?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading