datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?
29 december 2013 
5 min. leestijd

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?

Minder suiker eten, vaker “nee” zeggen, brood laten staan, je beter aan de snelheidslimiet, stoppen met roken, vaker vers koken, meer naar de sportschool… Rond de jaarwisseling maken veel mensen plannen om hun leven te beteren. Zo ook de Miss Natural redactie.

Graag delen we met jou onze goede voornemens voor 2014. En we horen ook graag die van jou, zodat we elkaar kunnen inspireren en motiveren naar een gezond en gelukkig nieuw jaar!

De goede voornemens van de Miss Natural redactie

Eva van Zeeland: “Vaker cruise control gebruiken en niet alleen op de snelweg! Ik heb namelijk te veel bonnen voor te hard rijden, maar ook in het leven; niet te snel willen, maar go with the flow! Ook wil ik in 2014 vaker de slow juicer gebruiken, gewoon weer in het zicht en op het aanrecht zetten is al de oplossing! Natuurlijk zou het mooi zijn als ik in 2014 mijn huis verkoop, in mijn boerderij woon en de liefde van mijn leven tegen kom, maar dat is buiten mijn controle en meer een wens dan voornemen. Verder blijf ik in 2014 groot denken, kansen zien en positief ingesteld. Doe die dingen die je altijd al wilde doen… en bedenk wat is het ergste dat er kan gebeuren als je dit doet? Love life!”

Layla Pansier: “Mijn goede voornemen is om in 2014 te leren om echt te luisteren naar mijn gevoel en naar mijn lichaam en daar ook wat mee te doen. Ik ga werken aan mijn intuïtieve ontwikkeling en mijn reiki en tarot weer oppakken. Maar ik wil ook weer meer in de keuken staan, want dat is in 2013 meer een ‘moet-ding’ dan een ‘mag- of wil-ding’ geweest. En nu echt minder suiker, te beginnen met de nieuwe Miss Natural cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij‘, die ik vanaf 2 januari ga volgen. Voor wat betreft mijn werk voor Miss Natural, hoop ik mijn eerste jaar als eindredacteur en communitymanager te gaan overtreffen in productiviteit en creativiteit en samen met Eva en het redactieteam een nog mooiere site neer te zetten!”

Christel Hoeflaken-Kraaijenhof: “Ook echt suikerarm gaan eten in 2014 en dit nu volhouden. Weer actiever gaan sporten, fitter worden en minder moe zijn, uit de ‘ik moet – stand’ raken. En het allerbelangrijkste: hopen dat ik gezond blijf.”

Catherina Carvalho: “Mijn goede voornemens voor 2014 zijn: 100% suikervrij en tarwevrij eten, eindelijk mijn studie weer oppakken, en voor mezelf aan de slag te gaan. En ook mijn spirituele kant verder gaan ontdekken/ontwikkelen!”

Isis Catharina: “Ik wil in 2014 meer tijd aan de dingen besteden die echt in mijn hart zitten, mij nog meer verbinden met mijn zoontje en met de mensen in mijn leven die belangrijk zijn, nog meer bewuster eten en leven, de Rode Tent opstarten en mij nog meer gaan verdiepen in de fytotherapie.”

Hanneke Dunnink: “In 2014 wil ik weer meer aandacht aan eten en koken besteden, want dat is er de laatste 2 maanden bij ingeschoten. Het hardlopen opbouwen naar 10 km. Een aantal vriendschappen nog meer verdiepen. Energie steken in dingen die er echt toe doen en vooral genieten van het leven en dankbaar zijn voor wat ik heb!”

Saapke Binnema: “(Ook) in 2014 zorg ik goed voor m’n lichaam en gezondheid met goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Mijn doel ligt niet in een strikt dieet, maar in een gebalanceerd 80/20 – eetpatroon. Cleaneating en sporten omdat het lekker en leuk is, niet omdat het moet. Verder ga ik in 2014 werken aan de kwaliteit des leven: genieten van uitstapjes, vrienden, familie en m’n lieve zoon.”

Hilke Meerman: “Het nieuwe jaar hoop ik fit en vrolijk in te gaan. Leven vanuit compassie, openheid en een flinke dosis humor. Leven in dit moment. Ik ga mij verder ontwikkelen binnen de Yoga (vinyasa flow en ashtanga). Ook hoop ik weer wat meer communicatie gerelateerd werk te gaan doen. En heel belangrijk: heel veel leuke dingen doen met vrienden, familie en mijn vriendje!”

Irma Kromhout-van Cappelle: “Ik ga het komend jaar toch echt eens goed kauwen! Want je kunt dan wel gezond eten maar als je niet goed kauwt heeft het niet veel nut. En ik voel me zoveel lekkerder als ik wel goed kauw. Alleen moet ik daar wel de rust voor nemen.”

Nienke Moolenaar: “Mijn goede voornemens voor 2014 zijn om altijd door te blijven leren op het gebied van voeding en gezondheid. Ik zou me meer willen verdiepen in de eetgewoontes van mensen die 100 jaar en ouder worden (the Blue Zones) en in veganisme, nu ik zelf veganist ben. Mijn sensitiviteit is sterk toegenomen dit jaar; ik kan steeds beter waarnemen wat mijn lichaam op welk moment nodig heeft waardoor ik veel meer energie haal uit wat ik eet. Mijn ochtend ritueel van pranayama, yoga en meditatie brengen mij meer balans en vrolijkheid. Ik hoop deze flow ook in 2014 voort te zetten. 2013 is een magisch jaar geweest met veel lessen en ervaringen die ervoor gezorgd hebben dat ik veel energie heb gestoken in het (her)bouwen van een verterkt fundament voor mijn professionele leven. Ik ben mijn eigen baas en onwijs trots op mijn manifesterende krachten en inventieve ideeën. In 2014 wil ik blijven bouwen aan dit kasteel met nog meer vertrouwen en courage. Alles wat ik doe in mijn leven doe ik met passie. En dat ik met passie mijn brood op de plank breng, is op zich al een hele overwinning op 25-jarige leeftijd. Ik wil blijven werken aan mijn innerlijke ontwikkeling en daarbij nog meer liefde geven aan de mensen van wie ik houd door nog meer spontane ‘zomaartjes’ te verrichten. Ik zeg ja tegen avontuur, eerlijkheid en lachbuien tot ik pijn in mijn kaken krijg! Kom maar op 2014!”

Evelien Schoenmakers: “Life is short, live it. Love is rare, grab it. Anger is bad, dump it. Fear is awful, face it. Memories are sweet, cherish it.”

Annemiek van Meurs: “Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens, want ik vind: als je iets wilt, kun je dat elke dag voornemen om te gaan doen. Wat ik wel doe, is terugkijken naar het afgelopen jaar en alle mooie momenten koesteren. En om dan vervolgens te toasten op een nieuw jaar!”

Karin van Holland: “Mijn voornemen is om niet met mate te genieten. Mooie herinneringen pakt niemand je af. Er staan al wat leuke zaken gepland voor 2014. Ik ga meer tijd besteden aan leuke dingen maken. Het geeft me een voldaan gevoel als er iets uit mijn handen komt… Schilderen, breien, meubeltjes opknappen, tuinieren of zelfs schoonmaken. Verder: ook dingen die gedaan moeten worden direct te doen en/of te plannen, dan komt er wat meer uit m’n handen dan wanneer ik het op zijn beloop laat. Ik blijf bezig met voeding en gezondheid, maar laat vooral iedereen in zijn waarde. Kijk naar wat wél goed gaat. Behandel de ander zoals je ook graag zelf behandeld wilt worden. Dat wens ik iedereen toe voor 2014.”

Karin Matton-Koning: “Mijn goede voornemens: goed voor mezelf zorgen door tijd te plannen voor ontspanning, sporten e.d. Verder gezond eten, genieten van mooie momenten van mijn kids, mijn studie Medische terminologie goed afronden en ook ziekteleer goed gaan doen.”

Nicole Vrehen – Ubben: “Het jaar gaat weer ten einde en ook ik denk elk jaar aan de goede voornemens. Echter, ik maak ze niet. Want als ik een voornemen heb dan wacht ik niet tot 1 januari, maar begin er meteen mee. Ik heb voor het komende jaar wel een aantal doelen gesteld voor mezelf. Aangezien ik (vind ik zelf) op de goede weg ben qua voeding wil ik het komende jaar zelf proberen definitief te stoppen met de ongezonde suikers, omdat ik gemerkt heb dat ik mij dan veel beter voel. Natuurlijk heb je dat niet helemaal in de hand, maar zover ik daar zelf invloed op heb wil ik ermee stoppen en de gezonde alternatieven gebruiken. Daarnaast heb ik uiteraard een hardloop doel en dat is in april in Rotterdam mijn eerste 10 km wedstrijd te lopen en in november de Zevenheuvelenloop uit te lopen, de 15 kilometer. Ik ga me ook niet meer verdedigen wat betreft mijn visie en levensstijl, dat moet iedereen zelf weten en dat kost me teveel energie en ergernis.”

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?

En jij, wat heb jij je voorgenomen om anders te gaan doen in het nieuwe jaar? Graag horen we van jou in een reactie onder dit artikel wat jouw goede voornemens voor 2014 zijn. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren en motiveren!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
corina remmerswaal
Door

corina remmerswaal

op 29 Dec 2013

Mijn goede voornemens: na al 4 maanden suikervrij te leven, het in 2014 door te zetten. Bewuster eten en leven. Ik wil mij bezig houden met power yoga en hardlopen. Opleiding afronden tot gewichtsconsulente en mij verder specialiseren. Helemaal zin in om 2014 te beginnen!!!!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 30 Dec 2013

Goed bezig Corina, gaat je zeker lukken!

Linda
Door

Linda

op 30 Dec 2013

Mijn goede voornemens zijn om door te gaan met stilstaan bij de kleine dingen in het leven.Niet naar een ander kijken maar blij zijn met wat ik zelf heb.Liever zijn voor mijn lichaam. In januari word ik geopereerd en hoop op een voorspoedig herstel,daarna ein-de-lijk een abonnement bij de sportschool afsluiten. Nog meer (groene)smoothies maken en meer de nadruk leggen op goede bouwstoffen voor mijn lichaam en laatst maar niet minder belangrijk:blijven genieten van mijn man en onze 2 prachtige dochters

Marjon
Door

Marjon

op 30 Dec 2013

Genieten van alle dagen en alles om mij heen. De schaterlach van mijn dochter, de regen die tegen het raam tikt, hoe de witte pas gevallen sneeuw nog onder je voeten knispert, me niet irriteren als alles te langzaam gaat naar mijn zin, me niet boos maken als er weer een beker met drinken is omgevallen, de brutaliteit van mijn zoon voor lief nemen, de lucht van het pas gemaaide gras een keer extra inademen omdat het zo lekker ruikt!

Hans
Door

Hans

op 30 Dec 2013

Ik ben van plan om in 2014 lekker door te gaan waar ik medio augustus 2014 aan begonen ben nl het volgen van de oer-lifestyle. Lekker bezig met sporten en meteen weten op 12 januari bij de halve marathon van Egmond-aan-Zee hoe ik er voor sta. Suikervrij ben ik al en eet bovendien weinig koolhydraten. Verder hopen dat er vanuit de Overheid wat strenger gekeken gaat worden naar minder-gezonde voeding en wat er allemaal in zit. In ieder geval zo veel mogelijk de E-nrs vermijden. Allemaal succes!

Ingrid
Door

Ingrid

op 30 Dec 2013

Goede voornemens? JAAHH, normaal niet, maar dit afgelopen jaar is een goed jaar geweest, begonnen met een goed voornemen, daar serieus aan gewerkt en boven verwachting al in februari uitgekomen. Ik heb echter wel geleerd dat je aan een goed voornemen 365 dagen moet werken, dus met alleen hopen en wensen kom je er niet. Kortom ik heb de smaak te pakken. Voornemens voor 2014: gezonder (lees natuurlijker) eten, meer koken (en dan dus niet uit pakjes) want daar kan ik mijn creativiteit in kwijt, maar ook tuinieren, zelf dingen maken/klussen/opknappen en minder consumeren. Mijn opleiding Management en Leiding geven nu eens echt serieus oppakken en de opleiding voedingsdeskundige starten. Plannen om mijn eigen bedrijf op te zetten vormgeven. Meer aandacht voor familie, geliefde en vrienden. MAAR BOVENAL MINDFULNESS IN MIJN LEVEN, minder beoordelen en veroordelen, leven vanuit het nu en dus niet vanuit mijn ego. En om alles 365 vol te houden: PLANNEN! Misschien neem ik te veel hooi op mijn vork, maar bewust met mijn voornemens omgaan zal me zeker een heel eind op weg helpen.Ik wens jullie allemaal een goed, voorspoedig gezond en succesvol 2014 toe. Liefs, Ingrid

Sophia Jager
Door

Sophia Jager

op 09 Jan 2014

Mijn goede voornemens zijn om mijn levensstijl, voeding en werk beter in balans te brengen. Momenteel loop ik vaak op de 1 achter, en wordt ik bijv. ziek, terwijl dit gemakkelijk te voorkomen is door op te letten waar ik mijn aandacht aan besteedt. Het enige wat mij helpt is om regelmatig terug te kijken wat mijn gewoontes nu zijn.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading