datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Week van de Vruchtbaarheid 31 oktober t/m 6 november 2016
31 oktober 2016 
4 min. leestijd

Week van de Vruchtbaarheid 31 oktober t/m 6 november 2016

Deze week is het de Week van de Vruchtbaarheid. Ook ik hoorde bij 1 van de 6 stellen die vruchtbaarheidsproblemen had. Mijn onvervulde kinderwens heeft tot grote frustratie geleid. In de periode dat ik niet zwanger werd had ik heel veel vragen. Want waarom lukte het niet om natuurlijk zwanger te worden? En waarom verlegde ik steeds mijn grenzen en ben ik uiteindelijk in het medische circuit beland? En waarom lukt het mij 5 jaar later wel om natuurlijk zwanger te worden?

Natuurlijke vruchtbaarheid herstellen

Om antwoord te krijgen op al deze vragen ben ik gaan praten met andere stellen die problemen ervaren met zwanger worden en bezoek ik met hen een aantal professionals. Om zo te kijken hoe we de natuurlijke vruchtbaarheid kunnen herstellen. Als zwanger worden niet lukt zit je met veel vragen. Je gaat twijfelen aan jezelf, je lichaam en de toekomst. Ik heb dit zelf meegemaakt en weet hoe moeilijk dit kan zijn.

Week van de Vruchtbaarheid

week-van-de-vruchtbaarheid

Doorbreek het taboe. Ik ben 1 op de 6 en ervaar problemen met zwanger worden.

Kiezen voor het medische traject

De eerste professional die je spreekt als zwanger worden niet vanzelf lijkt te gaan is vaak de huisarts. Dit is meestal na de periode van een jaar. Dat je voor zwanger worden minimaal 1 jaar moet uittrekken is voor de meeste mensen wel bekend. De kans op een zwangerschap is per cyclus slechts 15 – 20% en dit is bij een gezond stel. Dat is voor 1 op de 10 stellen dan geen zwangerschap binnen een jaar. Er hoeft dan niets aan de hand te zijn, maar je kunt dan al wel terecht bij de huisarts voor vragen en eventueel onderzoek. Indien leeftijd een rol speelt of er andere problemen zijn zal verwijzing plaatsvinden naar een specialist, de gynaecoloog in het ziekenhuis. Maar wacht! Ga nu niet te snel naar de gynaecoloog. Er is namelijk veel meer dat je zelf kunt doen om jullie kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten.

Zelf je vruchtbaarheid vergroten

Mijn partner en ik zijn uiteindelijk doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis en na enkele onderzoeken kregen wij daar direct voorlichting over IUI, IVF en ICSI behandelingen. Behandelingen die ik mijzelf in eerste instantie niet zag ondergaan, maar waarvoor ik gedurende het traject wel voor ben gegaan. En dit terwijl er géén aanwijsbare oorzaak bij ons is gevonden waarom een zwangerschap uitbleef. Waarom heb ik dan toch mijn grenzen zo ver verlegd? Wat hadden wij zelf nog kunnen doen om de vruchtbaarheid te vergroten of zelfs te herstellen? Geweldig dat het medische traject bestaat, maar niet als eerste hulpmiddel en niet als enige hulpmiddel! Als een zwangerschap uitblijft heeft dit een reden en dan is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te verhelpen in plaats van stappen in het proces over te gaan slaan zoals met IUI, IVF en ICSI gedaan wordt.

week-van-de-vruchtbaarheid

Twee zwangerschappen en drie kinderen

Ik ben na ruim 5 jaar proberen zwanger te worden in 2010 moeder geworden van de tweeling Bob en Lex. Omdat ik bezig was met mijn laatste ICSI poging, te weinig eitjes had voor een punctie is er uiteindelijk gekozen voor IUI én toen ben ik zwanger geworden. Mijn hele persoonlijke verhaal vertel ik in de videoserie ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’. Mijn tweede zwangerschapspoging in 2014 was totaal anders. Zo was ik namelijk al na 2 weken zwanger en dat op leeftijd van 39 jaar. Het grote verschil in deze twee zwangerschapspogingen zit in mijn levensstijl verandering.

natuurlijk-zwanger

Het belang van levensstijl op zwanger worden

Wat mij opviel was dat er in het ziekenhuis niet naar mijn levensstijl werd gevraagd. Ja, ze vragen of je rookt, drinkt of drugs gebruikt en als je veel overgewicht hebt dan krijg je het advies om af te vallen. Meer niet! Ik weet nu dat veel meer levensstijlfactoren een rol spelen bij gezond natuurlijk zwanger worden. Daarom ga ik 9 koppels helpen. Niet alleen hoop ik deze koppels te helpen, maar ook andere koppels met een onvervulde zwangerschap. De videoserie ‘Samen Natuurlijk Zwanger Worden’ is voor iedereen gratis beschikbaar en de kennis die daarin wordt gedeeld voor iedereen toepasbaar.

natuurlijk-zwanger

Jullie kunnen samen meer doen dan je denkt

Zwanger worden is topsport en iets dat je samen doet. Jullie lichaam dient in topconditie te zijn om deze topprestatie te kunnen leveren. In de lichaamscellen dienen namelijk alle bouwstenen aanwezig te zijn om een gezonde baby te kunnen ‘maken’. Helaas hebben we niet altijd meer voldoende van deze bouwstenen (micronutriënten) in ons lichaam. Daarnaast is ons lichaam vervuild en ervaren we veel stress wat weer een extra belemmering vormt om een natuurlijke zwangerschap mogelijk te maken. Door je lichaam optimaal te voeden, vrouw én man, zorgen jullie er voor dat de natuurlijke vruchtbaarheid hersteld kan worden en een natuurlijke zwangerschap mogelijk.

natuurlijk-zwanger

Samen Natuurlijk Zwanger Worden

Wil je weten wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te vergroten? Willen jullie graag zwanger worden maar laat een spontane zwangerschap nog op zich wachten? Willen jullie je optimaal voorbereiden vóór een zwangerschap? Geef je de voorkeur aan een natuurlijke, niet kunstmatige, manier van zwanger worden? Of staat er juist een IVF of ICSI behandeling gepland en wil je deze natuurlijk ondersteunen? Bekijk dan hoe jullie zelf de vruchtbaarheid kunnen vergroten. 

Is deze boodschap niet voor jou bedoeld, maar ken je stellen bij wie zwanger worden niet vanzelf gaat? Wijs ze dan op deze oproep, alvast bedankt voor het delen!

Doorbreek het taboe. Ik ben 1 op de 6 en ervaar problemen met zwanger worden.

europian fertilitie weekDe Europese koepelorganisatie Fertility Europe heeft deze eerste week in november aangewezen als European Fertility Week. Freya sluit hierbij aan in Nederland om dit thema extra voor het voetlicht te brengen.

 

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Johannes Caron
Door

Johannes Caron

op 02 Nov 2016

Geachte Mevr., Mr., Omdat ik verpleger ben in Chinese Geneeskunde, Orthomoleculaire Geneeskunde, Tuina en N.R.T. Heb ik al 2 vrouwen die geen kinderen konden krijgen en overal zijn geweest. Zonder resultaat. Zijn door behandeling en inzicht van mij door haar partner vruchtbaar geraakt. Zijn me zee dankbaar. Haar eisprong wat te vlug.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading