10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Weerstand of met de stroom mee?
04 augustus 2014 
2 min. leestijd

Weerstand of met de stroom mee?

Daar moest ik aan denken bij deze foto waar ik bezig ben met weerstandstraining zoals ze dat zo mooi noemen. Een ander woord voor kracht-of spiertraining. Of zoals de trainer het zo mooi simpel verwoordde; alsof je ergens tegen aan duwt. Kijk en dat snappen we allemaal!

Door weerstand uit te oefenen op je spieren zullen deze sterker en groter worden. Hoe meer spierweefsel, hoe beter je vetverbranding in rust. Dus weerstand is goed voor je lichaam, maar hoe is dat voor je geest?

Ervaar jij weleens weerstand in de zaken die je wilt bereiken? Dat je echt het idee hebt dat alles tegen je werkt. Loslaten is dan vaak het advies, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Loslaten, hoe doe je dat?

Zo heb ik nog wel een leuk verhaal over loslaten, waar ik overigens destijds erg gefrustreerd van werd. Zoals je misschien gelezen hebt ben ik 6 jaar bezig geweest om zwanger te worden, een heel werkwoord inderdaad. Echt ongelofelijk hoeveel mensen mij niet het ongevraagde advies gaven om los te laten! Ik heb het woord dan ook maar eens opgezocht. De definitie die ik toen vond was ongeveer als volgt; Loslaten betekent dat je het verlangen achter de actie los laat. Dat je het streven achter de actie los laat ongeacht het resultaat. Nou dat was ik al helemaal niet van plan! Geestelijk loslaten vond ik maar lastig, vandaar dat ik toen bedacht om maar letterlijk los te laten. Ik ben online gegaan naar een site waar ze heliumballonnen verkopen en versturen. Daar koos ik een ballon met de tekst; Welkom baby! It’s a girl/boy ballonnen vond ik niet toepasselijk, tenslotte maakte mij dat ook niet uit.

Loslaten is niet eenvoudig

Het werd uiteindelijk een heel emotioneel moment toen ik er ook nog een kaartje bij kon laten bezorgen en ik de tekst aan het typen was. De bestelling gedaan, tranen weggeveegd en computer afgesloten. Een dag later kreeg ik een e-mail met de mededeling dat de door mij gekozen ballon niet meer op voorraad was en of ik een andere keuze wilde maken. Mijn reactie was; Geen probleem, ik wacht wel, heeft geen haast! Wat moet die persoon wel gedacht hebben? Een week later weer een e-mail. Nu met de mededeling dat ‘mijn ballon’ uit productie was genomen! Onbegrijpelijk, ik kon dus letterlijk niet loslaten. Een paar jaar later is dit overigens nog wel gelukt op Koninginnedag met een SpongeBob ballon in de stad.

Go with the flow!

Het mooiste voorbeeld is water, met de stroom mee varen ook wel go with the flow! Kinderen gaan van nature nog mee met de stroom: zij luisteren en handelen nog naar hun gevoel. Luister jij naar je gevoel of ben je te veel in je hoofd bezig met je verstand? Ik vind dit best lastig. De betekenis van ‘go with the flow’ is er op vertrouwen dat het leven je verder helpt en je die mensen en situaties op je pad brengt die je verder helpen. Belangrijk hierbij is luisteren en handelen naar je gevoel en actief te reageren op datgene wat op je pad komt. Dus vraag je vaker af voelt het goed in plaats van denkt het goed?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Annemiek
Door

Annemiek

op 13 Aug 2014

Mooi geschreven!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.