datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Weet je niet wat je vandaag weer moet koken? Ik help je!
27 oktober 2014 
8 min. leestijd

Weet je niet wat je vandaag weer moet koken? Ik help je!

Herkenbaar? Je hebt de stap gemaakt om natuurlijk te gaan eten zonder toevoegingen, geraffineerde suiker en chemische zoetstoffen. Je leest etiketten op alle ingrediënten en probeert je niet te laten misleiden door marketingkreten en gezondheidslabels op verpakkingen. Je bent goed bezig en voelt je energieker dan ooit! Een tijd hou je dit vol, maar dan sluip je weer terug in je oude gewoonte en kies je weer eerder voor comfort food. Of je hebt door stress van alle ballen hoog houden op je werk en thuis totaal geen energie om elke dag weer een gezonde maaltijd samen te stellen en vervalt weer in je oude patroon.

Vind je natuurlijk leven lastig?

Weet je niet wat je vandaag weer moet koken? Je bent niet alleen! Naast jou worstelen heel veel Miss Natural leden dagelijks met dit probleem. Dit bleek uit de vragen die ik jullie onlangs stelde over hoe ik jou het beste kan helpen. Dit zijn enkele zaken die jullie bezig houden;

Wat is je grootste frustratie?

 • Dat een gezonde leefstijl, in mijn geval, enorm wordt bemoeilijkt door onregelmatig werk met ook nachtdiensten. En het is vooralsnog geen optie om met dit werk op te houden.
 • Dat ik geen conditie en zelfbeheersing heb.
 • Dat ik de drang naar zoetigheid niet altijd baas kan zijn.
 • Dat ik het niet vol kan houden om gezond te eten.
 • ’s Avonds mijn vreetbuien; vullen niet voeden.
 • Chaos
 • Soms toch weer terugvallen in oude gewoontes uit puur gemakzucht.
 • Dat er zoveel eten op je af komt wat gewoon super ongezond is. En de kinderen eten dat toch het liefst…
 • Het leren koken volgens de juiste ingrediënten
 • Gevoel van te weinig tijd voor alles.
 • Dat ik niet goed slaap en dat ook medeverantwoordelijk is dat ik niet afval. Dat heb ik al op diverse plaatsen gelezen.
 • Zoeken naar gezonde producten… wat zit er veel troep in verschillende ‘gezonde keuzes’.
 • Te weinig tijd, teveel te doen.


Wat is jouw grootste valkuil?

 • Terugvallen in oude eetpatronen, doordat ik soms zo mijn best doe om gewicht te verliezen en dan niet afval of weer aankom. Ook kan ik afhaken met opbouwen van beweging/sport als ik te veel pijn krijg. Ik weet dat ik daar soms door heen moet, maar soms lukt het gewoon niet. Gevolg is dat het bij beide dan de volgende keer weer moeilijker wordt om het weer te proberen. Maar ik weet 1 ding zeker, ik geef nooit op!
 • Chocolade op brood.
 • In de avond na 1 wijntje of 1 biertje niet naar de kast lopen om van alles te gaan zoeken om op te eten.
 • Feestjes en restaurants.
 • Vier uur in de middag krijg ik altijd trek. Als ik in een slechte periode zit, veel rugpijn, heel weinig energie, dan komt het gezond eten op de laatste plaats.
 • Neiging tot te veel koffie drinken, meer dan 4 kopjes per dag. Na het warm eten s’ avonds toch de neiging tot snoepen houden, toch te veel pure chocolade te eten ook al is dat gezonder dan andere chocolade.
 • Snoepen van taart, koek en snoep.
 • Snoepen van ‘gewone’ koekjes en chocolade die ik voor bezoek in huis heb gehaald.
 • Visite, verjaardag en toch ook weer het alleen zijn en gezellig maken met eten.
 • Toch meedoen met traktaties op het werk.
 • Dat ik teveel hooi op mijn vork neem, mijn emoties niet goed kan reguleren, niet durven zeggen wat ikzelf graag wil, bang ben dat anderen boos op me zijn.
 • Bij het koken snaai ik weleens in de koelkast.
 • Dat ik het vol blijf houden ook als ik bezoek heb.
 • Emo-eten… dan gaat er wel een zak (naturel) chips doorheen in een keer. Terwijl er genoeg ‘gezonds’ in huis ligt. Maar soms is het even zo lekker!

Wat zou je het liefst uit handen willen geven?

 • Nadenken wat ik nu weer moet eten.
 • De boodschappen doen.
 • Het huishouden.
 • Bedenken van recepten! En vooral ook waar kinderen niet gelijk hun neus voor ophalen…
 • Een kok die lekkere, gezonde maaltijden maakte en die suikervrij snoepgoed bakte.
 • Dat ik gewoon niet meer na hoef te denken hoe en wat. Het frustreert behoorlijk.
 • In eerste instantie niets, maar bij nader inzien zou ik het heerlijk vinden als ik niet verantwoordelijk was voor de gezondheid van de maaltijden voor mij en mijn gezin. (Misschien zou het voor mij wel fijn zijn om mijn boodschappen voortaan in de natuurvoedingswinkel te doen omdat daar veel gezonder voedsel te koop is.)
 • Dat hele gestress over de voeding.
 • Maaltijdideeën, lunchideeën.

Waarbij zou Miss Natural jou kunnen helpen?

 • Recepten opsturen en sporttips.
 • Bij het leren opbouwen van een goed voedingsschema, waar ik ook hopelijk een beetje van afval. Ik ben nu samen met de detox en Natuurlijk! Suikervrij cursus zo’n 7 kg afgevallen. Best mooi, maar ik weeg nog steeds dik boven de 160kg. Ik vraag me ook af of ik met mijn overgewicht niet meer had moeten afvallen met de detox, of is mijn lijf zo ontregelt dat het gewoon tijd nodig heeft. Ik heb wel het gevoel dat de vorm van mijn lichaam langzaam verandert.
 • Budgettips en promoten dat de bioproducten goedkoper worden.
 • Boodschappenlijst met een soort van menu.
 • Menu en koken wat daar bij hoort misschien met iets van een calorieën teller. Tevens moet het niet te moeilijk en/of te uitgebreid aangezien bij veel mensen tijd toch wel de ontbrekende factor is.
 • Diverse recepten die het hele gezin lust.
 • Structuur in eten, complete recepten en menu’s. Strenge controle
 • Invloed als je je emoties, gevoelens niet uitspreekt (van je hart geen moordkuil maken, niet alles opkroppen, je gal spugen). WAT WIL IK als persoon.
 • Makkelijke, gezonde recepten
 • Een op maat geschreven dieet
 • Misschien kunnen jullie mij een beter eetpatroon voor houden. Zoals ik al zei we eten alleen verse groenten en aardappelen zonder zout toe te voegen. Mijn man wil ook afvallen dan kunnen we dit samen en omdat hij hoge bloeddruk heeft gooi ik geen zout meer bij de aardappelen en frietjes.
 • Nieuwe recepten die ook lekker zijn voor het gezin. Motiverende praatjes.
 • Snelle makkelijk uitvoerbare recepten die lekker en gezond zijn. Daarnaast tips en tools die een intensieve sportbeoefening in kunnen passen in een gezonde levensstijl en drukke agenda.
 • Het wonderantwoord hoe ik me hormonen weer in het gareel krijg en daardoor weer goed kan slapen en me bloeddruk ook weer normaal word (nu is die 160/90-95) en geen medicijnen meer nodig heb ik ga ervan uit een gezonde bloeddruk is gezond lichaam ik ben sinds 1 jaar met pensioen dus geen stress meer dus ik dacht……hup het gaat helemaal goed komen.

Inspiratie wat te eten

Waar velen van jullie mee worstelen is motivatie, het volhouden van de natuurlijke levensstijl, maar ook het bedenken wat nu weer te moeten koken dat gezond is en ook nog eens lekker. Graag wil ik iedereen die zichzelf hierin herkent helpen! Ik heb goed nagedacht hoe ik dit het beste kan doen en ik denk dat ik jullie met structurele ondersteuning het beste kan voorzien in deze behoefte.  Zoals je weet kan iedereen gratis lid worden van Miss Natural en zich laten inspireren via de vele, inmiddels >750 artikelen online. Naast dit gratis lidmaatschap bied ik sinds kort ook Miss Natural Lucky Member.

Jouw lidmaatschap heeft de volgende voordelen:

 • 50% korting op e-learning (cursussen en e-books)
 • 50% korting op workshops en events
 • Maandelijks voedingsplan met recepten en boodschappenlijst
 • Toegang tot het maandelijks Q&A webinar
 • Producten testen in het Natuurlijk Testpanel

Lees hier alles over Miss Natural Lucky Member >>>

Maandelijks voedingsplan met recepten en boodschappenlijst

Lucky Members ontvangen elke maand een eetschema, met 15 natuurlijke recepten en een boodschappenlijstje. Je kunt kiezen uit 5 verschillende ontbijtrecepten, 5 lunchrecepten en 5 dinerrecepten waarmee je de hele maand kunt variëren. Zo leer je nieuwe recepten kennen en wordt natuurlijk leven en biologisch eten een stuk eenvoudiger!

Suikervrij en zonder pakjes en zakjes

De recepten zijn allemaal suikervrij, te maken zonder pakjes & zakjes en foute e-nummers. Er worden zuivel- en vleesvervangers gebruikt en enkele gerechten zijn wel met vlees of vis. De gebruikte ingrediënten zijn zoveel mogelijk vers en uit het seizoen. Bovendien zijn het ook eenvoudig te maken recepten met maximaal 10 ingrediënten!

Natural Plan November

Vanaf vandaag is het Natural Plan van november beschikbaar voor Lucky Members.

Het eetschema bevat de volgende 15 recepten;

 1. Overnight Oats Banaan & Pindakaas
 2. Quiona met Walnoten & Rozijnen
 3. Courgette Koekjes
 4. Yoghurt met Muesli & Banaan
 5. Blauwe Bessen Pannenkoekjes
 6. Ei, Avocado & Tomaat Sandwich
 7. Salade Courgette & Geitenkaas
 8. Spruitjes Soep
 9. Salade Rodekool & Sinaasappel (zie recept)
 10. Courgette Brood
 11. Avocado Spaghetti met Cherrytomaatjes
 12. Gevulde Tacoschelpen
 13. Pompoen Risotto
 14. Couscous Salade Gegrilde Groenten (foto rechts)
 15. Spinazie Quiche met Zalm

Recept Salade Rode Kool & Sinaasappel

Graag geef ik je een van de recepten uit het Natural Plan van november. De salade met rode kool en sinaasappel is een mooie gekleurde lunch!

Dit heb je nodig;

 • 50 gram rozijnen
 • 3 sjalotten
 • 3 eetlepels rodewijnazijn
 • 2 sinaasappels (en/of grapefruit)
 • 300 gram gesneden rodekool
 • 2 gekookte rode bietjes
 • 1 eetlepel walnoten
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • 75 ml olijfolie extra vierge

Zo maak je de salade klaar;

 1. Wel de rozijnen 5 min. in warm water. Breng 1 liter water aan de kook (waterkoker is prima).
 2. Pel de sjalotten, halveer en snij in dunne ringen.
  In een schaal de sjalotringen marineren met de rodewijnazijn.
 3. Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de schil eraf. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
 4. Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Schep de rodekool goed om en laat uitlekken. In de zeef rozijnen laten uitlekken. Rodekool nog warm door sjalotten scheppen.
 5. Rozijnen, fijngemaakte walnoten, gesneden rode bietjes, sinaasappelrasp, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen. Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 30 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken.

Dit recept is voor 2 personen of voor meerdere dagen.

Handig boodschappenlijstje

Bij elk Natural Plan zit een boodschappenlijstje. Op het boodschappenlijstje staat de hoeveelheid ingrediënten van alle 15 recepten om ze 1 x te kunnen maken. Je kunt naar eigen wens vlees, vis of kaas weglaten of vervangen met een plantaardige variant zodat het recept past binnen jouw natuurlijke levensstijl. Alle recepten zijn zo samengesteld dat je een optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt, genoeg varieert en ook nog eens heel smakelijk eet.

Wil je ook elke maand het Natural Plan ontvangen? Word dan Lucky Member en ontvang vandaag nog 15 heerlijke natuurlijke recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Proef ze allemaal, geniet en ontdek jouw nieuwe favoriete natuurlijke recepten!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Daniëlle / Eet Echt
Door

Daniëlle / Eet Echt

op 27 Oct 2014

Vervallen in oud gedrag is normaal. De draad weer oppakken is de kunst. :)!

Rowdy Groothedde
Door

Rowdy Groothedde

op 27 Oct 2014

Zojuist dit artikel doorgestuurd naar men vriendin, hopen dat ze wat gaat maken met de rode kool die hierboven vermeld staat:D

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading