datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Welk land heeft de gezondste levensstijl?
09 december 2021 
3 min. leestijd

Welk land heeft de gezondste levensstijl?

Heb je een gezond lichaam, dan is je hoofd dat in veel gevallen ook. Een ongezonde omgeving heeft dan ook effect op je eigen gezondheid. Je wordt zo makkelijker meegesleurd in de slechte gewoontes van anderen. Als je gaat voor een gezonde levensstijl kun je dus het beste wonen in het gezondste land ter wereld, maar welk land is dat? In 2019 is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het gezondste land ter wereld. Wanneer mogen we een land gezond noemen? Een land is vaak gezond als het land ontwikkeld is, toegang heeft tot schoon drinkwater en de beste gezondheidszorg, en tegenwoordig speelt vervuiling ook een rol in een gezond land. 

Spanje op nummer 1 gezondste land!

Het onderzoek heeft zich onder andere gefocust op levensverwachting, luchtvervuiling, obesitas, veiligheid en kosten om gezond te zijn. Op nummer 1 staat Spanje. Spanje heeft een goede, voor iedereen toegankelijke, gezondheidszorg. Jaarlijks neemt het aantal mensen dat overlijdt aan kanker en hart en vaatziektes in dit land af. Maar wat maakt de levensstijl van de Spanjaarden dan zo gezond?

Mediterrane levensstijl, als basis voor een goede gezondheid!

Als je denkt aan de mediterrane levensstijl denk je aan gezellig tafelen en de siësta, maar daarnaast zijn er nog meer gezonde gewoontes. Zo lopen Spanjaarden veel en hebben ze een uitgebalanceerd dieet. Door de gezelligheid aan tafel eet je doorgaans minder en de gezelligheid is ook nog eens goed voor je geestelijke gezondheid. De werkcultuur is ook heel anders dan in andere Westerse landen. Het gezegde luidt: werken om te leven, niet leven om te werken. Dit is een veel gezondere mindset dan dat we in Nederland kennen, in Nederland kampen veel mensen met burn-out klachten. In Spanje is het leven goedkoper en de huizenprijzen liggen veel lager, daardoor is de werkdruk ook minder hoog. Een ander voordeel van de mediterrane levensstijl is het aantal zonuren. In Spanje word je veel vaker blootgesteld aan de zon dan in bijvoorbeeld Nederland. 

Massaal emigreren naar Spanje dan maar?

Na deze informatie sta je waarschijnlijk nog net niet met je gehuurde busje van easyterra.nl ingepakt en wel klaar om naar Spanje te verhuizen. Spanje is voor Nederland niet voor niets één van de populairste vakantielanden tijdens de zomervakantie. Maar ook naar Spanje verhuizen is onder Nederlanders populair. Jaarlijks emigreren er 2.711 Nederlanders naar Spanje. De beweegredenen zijn vaak werk, de zon en de mediterrane levensstijl waar we het net al even over hadden. De populairste provincies onder de Nederlanders zijn Alicante, Malaga en Barcelona. In de provincie Alicante woonde in 2016 al zo’n 12.531 Nederlanders. Dit aantal is alleen nog maar gestegen. Ook onze zuiderburen vinden het fijn in Alicante. Er wonen naar schatting 7.606 Belgen in de provincie. Als je in contact wil komen met Nederlanders of Belgen in de regio kan dat bijvoorbeeld via business clubs. De clubs zijn opgericht door Nederlanders en zorgen ervoor dat je, als kleine onderneming bijvoorbeeld, een zakelijk netwerk kunt opbouwen in je nieuwe woonplaats. 

Voor wie niet wil emigreren, een vleugje Spanje in Nederland!

Niet iedereen wil en kan emigreren naar Spanje. Dan halen we een vleugje Spanje naar Nederland.  Ga iedere dag lekker even wandelen, ontspan en werk jezelf niet een slag in de rondte. Neem genoegen met minder en neem meer rust. Zoek de zon op en slik je vitamine D dagelijks. En eet lekker veel gezonde vetten zoals olijfolie en wilde vis. Een van mijn favoriete Spaanse gerechten is toch wel de paella. Hoe cliché ook, hij is wel lekker! En gezond. En een uitstekende maaltijd om de volgende dag mee te nemen naar je werk als je tenminste nog wat over houdt. Serveer er een lekkere salade bij met olijfolie, dan ben je helemaal goed bezig!

Recept: Spaanse Paella 

 • 1 liter kippenbouillon (zonder gist extract)
 • 400 g pomodori of trostomaat
 • ½ buisje saffraan
 • 2 middelgrote uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • ½ el zoete gerookte-paprikapoeder 
 • 300 g paellarijst
 • 400 g kipdijfiletreepjes
 • 225 g diepvries rauwe en ongepelde MSC garnalen
 • 300 g puntpaprika
 • 300 g diepvries tuinerwten
 1. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes. 
 2. Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook, tomaat met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
 3. Voeg de saffraan en het bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig.
 4. Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.
 5. Combinatietip: Lekker met een partje citroen.
Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading