Welke ingrediënten heeft het recept van jouw leven?
19 april 2014 
5 min. leestijd

Welke ingrediënten heeft het recept van jouw leven?

Zoals je weet eet ik bij voorkeur biologisch, zonder suiker en e-nummers en andere foute toevoegingen. De afgelopen maand ben ik tot inzicht gekomen dat de principes die ik hanteer voor mijn voeding ook wil toepassen op de rest van mijn leven. Ik leg je uit hoe ik dit zie. 

Biologisch eten staat voor mij voor pure voeding, onbespoten en vol van smaak en voedingsstoffen. Eten zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder suiker en chemische zoetstoffen.

Mijn leven heeft vele mooie ingrediënten

Zo woon ik samen met mijn tweeling Bob en Lex van inmiddels 4 jaar oud in een mooie vrijstaande woning tegenover het bos met een hond en kat en zorg ik er alleen voor dat iedereen daar kan eten en wonen. Ik heb een eigen bedrijf waarin ik al mijn passie kwijt kan, lieve vriendinnen en sinds kort ook weer een geweldige man in mijn leven. Een lekker recept zou je denken. En toch klopt er iets niet.

Ik woon namelijk in een groot huis met bijbehorend formaat financiële lasten. Dat ik alles nu al 2 jaar met 1 inkomen minder moest doen viel wel zwaar, maar ik paste daar mijn levensstijl niet op aan en een stap terug doen vond ik niet nodig of eigenlijk… daar wilde ik niets van weten. Nee, ik hield krampachtig vast aan alles dat ik in al die jaren in mijn leven had opgebouwd en naar toe had gewerkt. Ik zorgde wel voor meer inkomen!

Met veel worstelen heb ik uiteindelijk mijn hoofd wel boven water weten te houden, maar dit leverde natuurlijk enorm veel stress op! Elke vrije minuut als mijn jongens op school zitten of slapen werk ik namelijk aan mijn bedrijf en ben ik bezig met het creëren van steeds maar weer iets nieuws. Nooit zit ik eens een avond op de bank TV te kijken. Dit terwijl ontspanning enorm belangrijk is!

Je kunt nog zo gezond en gevarieerd eten, als je lichaam niet ontspant
en voortdurend in de kramp zit word je ook ziek.

Door mijn lichaam ‘on hold’ gezet

Vorige week had ik al de hele week hoofdpijn en onverklaarbare spierpijnen, heel vreemd vond ik dit. Aangezien ik best een bewogen jaar heb gehad en bezig ben met de organisatie van mijn grootste evenement dacht ik dat ik wel oververmoeid zou zijn. De pijn werd alleen steeds erger en ik vreesde zelfs voor een burnout! Gelukkig kon ik afgelopen zondag terecht bij een praktijk in bioresonantie en na wat testen kwam naar boven dat ik een virus belasting had, het Epstein Barrvirus om precies te zijn. Ik ben dus door mijn lichaam even ‘on hold’ gezet en zal het rustig aan moeten doen. Laat dit nou ook precies zijn waar mijn hoofd behoefte aan heeft… RUST! Gelukkig heb ik een heel fijn team om mij heen en draait Miss Natural gewoon door, ik sta alleen even stil.

Een leven zonder onnodige toevoegingen

Gelukkig is er ook weer een nieuwe liefde die mij echt rust geeft en die mij ook letterlijk van mijn werk afhoudt. De afgelopen maand kwam dan eindelijk het inzicht en besef dat ik niet alsmaar meer wil en nodig heb. Het is denk ik menseigen om te kiezen voor vooruitgang en verbetering, maar groot en ruim wonen geeft mij geen rust en ruimte in mijn hoofd. En telkens maar nieuwe concepten bedenken en lanceren ook niet. Wat ik voornamelijk wil is rust! Even helemaal geen stress en onrust. Een leven zonder al te veel onnodige toevoegingen is waar ik naar verlang. Al 2 maanden woon ik nu in een half ingepakt huis omdat mijn verhuizing naar de boerderij niet is doorgegaan en weet je, ik mis de spullen in al die dozen niet eens.

Wat is rijkdom voor jou?

Na het lezen van het boek ‘Money, a love story’ kwam ik er ook achter waar ik echt gelukkig van word en wat voor mij rijkdom is. Rijkdom is voor mij de vrijheid om te gaan waar ik wil (reizen, werken vanuit huis of waar dan ook ter wereld) en te doen wat ik wil (lees ontspanning: lezen, sauna, kapper, dansen en uiteten) zodat ik rust heb in mijn hoofd om te genieten van alles wat ik al heb met diegene van wie ik houd.

De enige reden waarom we bepaalde materiële zaken in ons leven willen is omdat we denken dat ze ons een bepaald gevoel zullen geven als we ze eenmaal bezitten.

Geld staat voor mij gelijk aan het hebben van rust en vrijheid, maar ik besef nu dat ik zelf rust en vrijheid kan creëren ook zonder meer geld daarvoor nodig te hebben.

Geluk maak je zelf

Ik wil een leven zonder onnodige toevoegingen die het bestaan zogenaamd meer kleur, smaak en geur zouden geven. Maar een leven met pure ingrediënten die er echt toe doen en zorgen voor voldoening omdat ze je geven wat je echt nodig hebt. Ik heb dan ook besloten om niet te gaan verhuizen naar de boerderij die ik op ogen had en mijzelf financieel klem te zetten. Het is niet voor niets dat die verhuizing niet door is gegaan en bovendien kwam ik er achter dat er een UMTS mast op nog geen 10 meter afstand staat… genoeg tekenen om het recept van mijn leven aan te passen! Mijn nieuwe recept noem ik ‘Less is more’ en bevat de volgende 3 ingrediënten:

  • Veel liefde
  • Vol passie
  • Met rust

Geweldig om te zien hoe alle kandidaten aan de Miss Natural Awards ook hun eigen recept hebben aangepast en daardoor hun kwaliteit van leven hebben zien verbeteren. Daarom vandaag een ode aan iedereen die zijn recept durft te verandering en open staat voor nieuwe ingrediënten!

Welke ingrediënten heeft het recept van jouw leven?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
cynthia
Door

cynthia

op 21 Apr 2014

Lieve Eva,Wat goed dat jij naar jouw lijf bent gaan luisteren en dat je jouw levens recept hebt aangepast! Helaas zijn we allemaal niet meer gewend om naar ons lichaam en hart te luisteren. 2 jaar geleden kreeg ik ook een hele heftige waarschuwing, uitgezaaide borstkanker met 10 uitzaaiingen op mijn lever en nog een paar maanden te leven..... Daar sta je dan 31 jaar met een klein manneke van 5. Godzijdank kon ik het tij keren, door te luisteren naar wat mijn lijf en hart mij ingaf. Nu ben ik kanker vrij en leer ik met heel veel vallen en opstaan het leven weer vorm te geven en dat valt niet altijd mee. Mijn levens recept is rust, liefde, yoga, meditatie, luisteren naar mijn lijf en hart, hele fijne alternatieve therapieen, gezond eten en vooral heeeeel veeeeel fijne herinneringen maken.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 22 Apr 2014

Bedankt Cynthia voor het delen van jouw verhaal en recept <3

Ellen
Door

Ellen

op 21 Apr 2014

Mooi, inspirerend persoonlijk verhaal...en goede keus! Ik wens je veel rust en groei toe.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 22 Apr 2014

:)

Enoa Stitzinger
Door

Enoa Stitzinger

op 22 Apr 2014

Hallo Eva Wat goed van je om te kiezen voor liefde rust en je niet leiden laat door matrialisme en Ego...Mijn man en ik woonde in een duur huis waardoor nooit geld was voor leuke Dingen wat ook veel stres mee zich mee nam. Wij hebben een paar mnd geleden besloten om naar een kleiner huis te verhuizen en het Ego niet meer te volgen... Het was wennen maar nu hebben we meer rust en geld om leuke dingen te doen. Het is helemaal goed zo. Liefs Enoa

Marlies
Door

Marlies

op 25 Apr 2014

Maar als ik het goed lees woon je toch nog steeds in dat eigenlijk te grote huis?

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 25 Apr 2014

Ja, klopt! Staat nu 1,5 jaar te koop en sinds een half jaar ook te huur. Dus ik zal blij zijn als ik er vanaf ben :)

Monique
Door

Monique

op 25 Apr 2014

Eva, je bent cool. Ik ben er trots op dat je een Nederlandse meid bent.Tot mijn grote verbazing : ben ik er achter gekomen, doordat ik dingen heb uitgeprobeerd dat er dingen zijn die me absoluut NIET aanstaan.Wat rust en voldoening eigenlijk bij mij betekent, is toch heel erg anders dan wat ik tot nu toe had gedacht of wat 95% van de mensen overal ter wereld najagen.Een leven zonder onnodige toevoegingen : dat is dus echt iets voor mij. NUTTIG verrijkend en Community-in is wat voor mij geld.Ik vind het zo vreemd dat mensen in Nederland overwerkt raken en dan maar gaan stoppen met bedrijfsleider zijn van een modezaak. Terwijl mensen waar ik het bestaan van af weet, gewoon jarenlang dubbel of driekeer werken dan ik of twee keren fulltime-job het gewoon netjes doorleven en erg succesvol zijn. Ook vrouwen. In Nederland hebben we het recept blijkbaar niet door.Eva : ik denk dat jij echt alles kan. En die boerderij én je eigen zaak. Dat recept bestaat echt voor jou, want je bent , anders dan anderen een heel veerkrachtige vrouw.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 25 Apr 2014

Dank je Monique voor het delen van jouw visie en je hele mooie woorden :)

Patricia
Door

Patricia

op 25 Apr 2014

Hé Eva, We hebben elkaar al eens ontmoet op een mooie dag in een klein achtertuintje in Gouda. Prachtig om dit nu te lezen van je, met mensen als jou en bv Jesse van der Velde heb ik soms weleens het idee dat ik alleen maar mailtjes krijg die me geld kosten ;-) Maar heel fijn om te lezen dat ook jij vindt dat geld alleen niet gelukkig maakt. Het is natuurlijk makkelijk om bepaalde dingen mee te realiseren, maar uiteindelijk is je gezondheid er niet mee te koop. Zorg goed voor jezelf en laat je niet teveel in met allerlei geldbiedende sponsors tenzij je er zelf voor de volle 100 % achter staat! Wens je veel wijsheid en gezondheid toe voor nu en voor de toekomst!

Lucy
Door

Lucy

op 27 Apr 2014

Wat goed om te lezen. Wij hebben altijd al nooit meer gedaan dan we aankonden. Soms keken we met verbazing naar de enorme huizen en auto's die anderen hadden. Toch zijn we nooit in de verleiding gekomen dat ook maar te doen. En wat denk je, we wonen mooi en gezellig en rijden ook gewoon auto. We hadden het erg goed zonder 'te'. Maar gewoon, blij met wat we hadden en blij met de kleinde dingen des levens. Nu moet ik alleen verdr want mijn maatje is eind vorig jaar overleden. En wat goed dat we altijd geleefd hebben zoals ik beschrijf. Ik kan gewoon blijven wonen zonder probleem, heb gewoon mij auto en kan dingen doen die ik leuk vind,ofschoon dag op dit moment nog niet veel is zonder hem. Ik kan iedereen het adagium van mij oedr aanraden: steek je benen niet verder uit dan je bed lang is. Ouderwets? Ja, maar wel waar. Veel geluk verder Eva, Lucy

Nicole
Door

Nicole

op 28 Apr 2014

Hi Eva,Stoer dat je open vertelt hoe je nu in het leven staat en wat de manier van leven afgelopen jaren met je gedaan heeft. Nooit leuk als je lichaam een seintje moet geven als het even te veel is, maar een duidelijker teken kun je niet krijgen.En zo herkenbaar om te lezen dat je wilt streven naar vrijheid en rust. Uiteindelijk ben je daar natuurlijk ook voor gaan ondernemen. Maar soms kan je zo in je enthousiasme steeds maar door en doorgaan. Het is inderdaad de kunst om met "less is more" te leven.Zoals jij weet heb ik afgelopen 4,5 maand in Spanje gewoond. Dat heeft me werkelijk zo geïnspireerd om meer te genieten van de kleine dingen. We kwamen in een Spaanse woning, waarin ik accepteerde hoe het eruit zag. En bijzonder genoeg voelde ik me er snel thuis. Hetzelfde nu ik weer terugben in Nederland. Met mijn vriend ben ik zelfs gaan wonen in een gemeubileerde woning... Een halfjaar lang heeft onze inboedel in een opslag gestaan. Hoezo al die spullen nodig? Hop...weg ermee! Heerlijk om met minder te leven. En precies wat je zegt "liefde & passie & rust" is het belangrijkste wat je een mens nodig heeft.En "natuurlijk" lekker & gezond eten ;-)Het gaat je goed, Eva. Succes met jouw recept!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.