Welke ingrediënten heeft het recept van jouw leven?

Zoals je weet eet ik bij voorkeur biologisch, zonder suiker en e-nummers en andere foute toevoegingen. De afgelopen maand ben ik tot inzicht gekomen dat de principes die ik hanteer voor mijn voeding ook wil toepassen op de rest van mijn leven. Ik leg je uit hoe ik dit zie. 

Biologisch eten staat voor mij voor pure voeding, onbespoten en vol van smaak en voedingsstoffen. Eten zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder suiker en chemische zoetstoffen.

Mijn leven heeft vele mooie ingrediënten

Zo woon ik samen met mijn tweeling Bob en Lex van inmiddels 4 jaar oud in een mooie vrijstaande woning tegenover het bos met een hond en kat en zorg ik er alleen voor dat iedereen daar kan eten en wonen. Ik heb een eigen bedrijf waarin ik al mijn passie kwijt kan, lieve vriendinnen en sinds kort ook weer een geweldige man in mijn leven. Een lekker recept zou je denken. En toch klopt er iets niet.

Ik woon namelijk in een groot huis met bijbehorend formaat financiële lasten. Dat ik alles nu al 2 jaar met 1 inkomen minder moest doen viel wel zwaar, maar ik paste daar mijn levensstijl niet op aan en een stap terug doen vond ik niet nodig of eigenlijk… daar wilde ik niets van weten. Nee, ik hield krampachtig vast aan alles dat ik in al die jaren in mijn leven had opgebouwd en naar toe had gewerkt. Ik zorgde wel voor meer inkomen!

Met veel worstelen heb ik uiteindelijk mijn hoofd wel boven water weten te houden, maar dit leverde natuurlijk enorm veel stress op! Elke vrije minuut als mijn jongens op school zitten of slapen werk ik namelijk aan mijn bedrijf en ben ik bezig met het creëren van steeds maar weer iets nieuws. Nooit zit ik eens een avond op de bank TV te kijken. Dit terwijl ontspanning enorm belangrijk is!

Je kunt nog zo gezond en gevarieerd eten, als je lichaam niet ontspant
en voortdurend in de kramp zit word je ook ziek.

Door mijn lichaam ‘on hold’ gezet

Vorige week had ik al de hele week hoofdpijn en onverklaarbare spierpijnen, heel vreemd vond ik dit. Aangezien ik best een bewogen jaar heb gehad en bezig ben met de organisatie van mijn grootste evenement dacht ik dat ik wel oververmoeid zou zijn. De pijn werd alleen steeds erger en ik vreesde zelfs voor een burnout! Gelukkig kon ik afgelopen zondag terecht bij een praktijk in bioresonantie en na wat testen kwam naar boven dat ik een virus belasting had, het Epstein Barrvirus om precies te zijn. Ik ben dus door mijn lichaam even ‘on hold’ gezet en zal het rustig aan moeten doen. Laat dit nou ook precies zijn waar mijn hoofd behoefte aan heeft… RUST! Gelukkig heb ik een heel fijn team om mij heen en draait Miss Natural gewoon door, ik sta alleen even stil.

Een leven zonder onnodige toevoegingen

Gelukkig is er ook weer een nieuwe liefde die mij echt rust geeft en die mij ook letterlijk van mijn werk afhoudt. De afgelopen maand kwam dan eindelijk het inzicht en besef dat ik niet alsmaar meer wil en nodig heb. Het is denk ik menseigen om te kiezen voor vooruitgang en verbetering, maar groot en ruim wonen geeft mij geen rust en ruimte in mijn hoofd. En telkens maar nieuwe concepten bedenken en lanceren ook niet. Wat ik voornamelijk wil is rust! Even helemaal geen stress en onrust. Een leven zonder al te veel onnodige toevoegingen is waar ik naar verlang. Al 2 maanden woon ik nu in een half ingepakt huis omdat mijn verhuizing naar de boerderij niet is doorgegaan en weet je, ik mis de spullen in al die dozen niet eens.

Wat is rijkdom voor jou?

Na het lezen van het boek ‘Money, a love story’ kwam ik er ook achter waar ik echt gelukkig van word en wat voor mij rijkdom is. Rijkdom is voor mij de vrijheid om te gaan waar ik wil (reizen, werken vanuit huis of waar dan ook ter wereld) en te doen wat ik wil (lees ontspanning: lezen, sauna, kapper, dansen en uiteten) zodat ik rust heb in mijn hoofd om te genieten van alles wat ik al heb met diegene van wie ik houd.

De enige reden waarom we bepaalde materiële zaken in ons leven willen is omdat we denken dat ze ons een bepaald gevoel zullen geven als we ze eenmaal bezitten.

Geld staat voor mij gelijk aan het hebben van rust en vrijheid, maar ik besef nu dat ik zelf rust en vrijheid kan creëren ook zonder meer geld daarvoor nodig te hebben.

Geluk maak je zelf

Ik wil een leven zonder onnodige toevoegingen die het bestaan zogenaamd meer kleur, smaak en geur zouden geven. Maar een leven met pure ingrediënten die er echt toe doen en zorgen voor voldoening omdat ze je geven wat je echt nodig hebt. Ik heb dan ook besloten om niet te gaan verhuizen naar de boerderij die ik op ogen had en mijzelf financieel klem te zetten. Het is niet voor niets dat die verhuizing niet door is gegaan en bovendien kwam ik er achter dat er een UMTS mast op nog geen 10 meter afstand staat… genoeg tekenen om het recept van mijn leven aan te passen! Mijn nieuwe recept noem ik ‘Less is more’ en bevat de volgende 3 ingrediënten:

  • Veel liefde
  • Vol passie
  • Met rust

Geweldig om te zien hoe alle kandidaten aan de Miss Natural Awards ook hun eigen recept hebben aangepast en daardoor hun kwaliteit van leven hebben zien verbeteren. Daarom vandaag een ode aan iedereen die zijn recept durft te verandering en open staat voor nieuwe ingrediënten!

Welke ingrediënten heeft het recept van jouw leven?