10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Wij geven advies!
17 maart 2015 
3 min. leestijd

Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Wij geven advies!

Ik kreeg de afgelopen week vaak de vraag: Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Er zijn veel termen die dan in de rondte vliegen… koude persing, centrifugaal, kwaliteit van het sap, gemakkelijk schoon te maken, lawaai & meer… Voor de meeste mensen die graag willen beginnen met het maken van sap en dit in hun dagelijkse routine willen plaatsen zijn er vaak nog vragen zoals: “Zijn sommige juicers beter dan anderen?” en “Welke juicer is het beste voor mij?”

Een verschil voor je gezondheid

Ik beantwoord deze vraag gewoonlijk met “de beste juicer is degene die je vaak gebruikt en waar je plezier hebt in het regelmatig gebruik ervan. Als dat je huidige juicer is, omdat je al sap drinkt, dan ben je al heel goed bezig een verschil te maken voor je eigen gezondheid!

Er zijn echter vele verschillende types en modellen juicers beschikbaar en het kan behoorlijk verwarrend en overweldigend zijn als je nog een keus moet maken. De prijs is niet voor iedereen even belangrijk maar waarom zou je meer geld willen uitgeven als je voor minder ook een sapmachine hebt?

Soorten Juicers

Er zijn veel verschillende types juicers beschikbaar, die verschillen in zowel kwaliteit als prijs. Een goedkopere sapcentrifuge kan een goede start zijn voor een beginner en is zeker al beter dan helemaal geen sap maken, als andere modellen echt te duur voor je zijn.

Echter, een koude sap pers (ook bekend als slowjuicer) zal beslist een hogere kwaliteit sap maken en zal je in staat stellen om meer uit fruit en groenten te halen, wat je op termijn geld gaat besparen.

Sapcentrifuges

Sapcentrifuges zijn in de meeste winkels te koop en zijn het goedkoopst in aanschaf. Deze machines maken sap door fruit en groenten kapot te raspen door een mes dat heel snel ronddraait in een metalen zeef. De centrifugaal kracht die wordt opgewekt door de ronddraaiende beweging van de zeef scheidt het sap van de pulp.

De voordelen van een sapcentrifuge

 • Snel veel sap maken.
 • Goedkoper in aanschaf.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Minder tijd nodig om voedsel te bereiden, omdat bij veel types grotere stukken fruit en groenten ingevoerd kunnen worden.

De nadelen van een sapcentrifuge

 • Niet geschikt voor bladgroenten, grassen, kiemen en kruiden.
 • Laag rendement (produceert een natte pulp)
 • Matige kwaliteit sap doordat de snel ronddraaiende centrifuge hitte genereert die heilzame enzymen vernietigt en er ook veel oxidatie van het sap plaatsvind.
 • Meer scheiding en schuim in het sap
 • Produceert veel lawaai door de snelle motor.

Slowjuicers

Deze machines werken door een koude pers methode die een kwalitatief hoogwaardig sap produceren in vergelijking met sapcentrifuges. In sterk contrast tot de ruige extractie en hoge snelheden van sapcentrifuges, werken slowjuicers met veel lagere snelheden die fruit en groenten voorzichtig samendrukken om het sap eruit te “knijpen”.  Hoewel ze duurder zijn in aanschaf, produceert hun langzamere en meer grondige extractie een sap dat kwalitatief beter is en meer ervan.

De voordelen van slowjuicers

 • Hogere sapopbrengst
 • Sap is langer houdbaar en de enzymen blijven tot wel 72 uur intact
 • Minimale oxidatie en schuimvorming
 • Ook geschikt voor bladgroenten, grassen, kiemen en kruiden
 • Prettig in gebruik met laag geluidsniveau.
 • Lagere snelheid betekent dat er minder hitte vrijkomt, waardoor meer voedingsstoffen en
  enzymen bewaard blijven
 • Eenvoudiger schoon te maken

De nadelen van slowjuicers

 • Langere bereidingstijd nodig, omdat kleinere
  stukken nodig zijn om in de vulopening te passen
 • Iets meer pulp in het sap
 • Hogere aanschafkosten

In de Miss Natural Shop staat een selectie slowjuicers en blenders.

Wat voor juicer heb jij? Laat het mij weten in een reactie!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Laura*
Door

Laura*

op 21 Mar 2015

Ik vind het zo lastig om te bepalen welke juicer nu wel goed is en welke niet. Ik zoek er een die bij mijn budget past (student), maar tot nu toe nog niet gevonden. Heeft iemand nog aanraders?

Fran
Door

Fran

op 26 Mar 2015

Hallo!De versapers lijkt me heel interessant en bijna was ik verkocht voor de witte 2G, mede door de interessante korting. Maar op de website van versapers lees ik bij specificaties dat deze variant niet BPA vrij is! Dan zou ik die toch eerder niet aankopen lijkt me?? De duurdere 3G modellen zouden dan weer wel BPA vrij zijn...

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.