Miss Natural Talk Show
Kijk LIVE!

Page content

Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Wij geven advies!

Ik kreeg de afgelopen week vaak de vraag: Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Er zijn veel termen die dan in de rondte vliegen… koude persing, centrifugaal, kwaliteit van het sap, gemakkelijk schoon te maken, lawaai & meer... Voor de meeste mensen die graag willen beginnen met het maken van sap en dit in hun dagelijkse routine willen plaatsen zijn er vaak nog vragen zoals: "Zijn sommige juicers beter dan anderen?" en "Welke juicer is het beste voor mij?”

Een verschil voor je gezondheid

Ik beantwoord deze vraag gewoonlijk met "de beste juicer is degene die je vaak gebruikt en waar je plezier hebt in het regelmatig gebruik ervan. Als dat je huidige juicer is, omdat je al sap drinkt, dan ben je al heel goed bezig een verschil te maken voor je eigen gezondheid!

Er zijn echter vele verschillende types en modellen juicers beschikbaar en het kan behoorlijk verwarrend en overweldigend zijn als je nog een keus moet maken. De prijs is niet voor iedereen even belangrijk maar waarom zou je meer geld willen uitgeven als je voor minder ook een sapmachine hebt?

Soorten Juicers

Er zijn veel verschillende types juicers beschikbaar, die verschillen in zowel kwaliteit als prijs. Een goedkopere sapcentrifuge kan een goede start zijn voor een beginner en is zeker al beter dan helemaal geen sap maken, als andere modellen echt te duur voor je zijn.

Echter, een koude sap pers (ook bekend als slowjuicer) zal beslist een hogere kwaliteit sap maken en zal je in staat stellen om meer uit fruit en groenten te halen, wat je op termijn geld gaat besparen.

Sapcentrifuges

Sapcentrifuges zijn in de meeste winkels te koop en zijn het goedkoopst in aanschaf. Deze machines maken sap door fruit en groenten kapot te raspen door een mes dat heel snel ronddraait in een metalen zeef. De centrifugaal kracht die wordt opgewekt door de ronddraaiende beweging van de zeef scheidt het sap van de pulp.

De voordelen van een sapcentrifuge

 • Snel veel sap maken.
 • Goedkoper in aanschaf.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Minder tijd nodig om voedsel te bereiden, omdat bij veel types grotere stukken fruit en groenten ingevoerd kunnen worden.

De nadelen van een sapcentrifuge

 • Niet geschikt voor bladgroenten, grassen, kiemen en kruiden.
 • Laag rendement (produceert een natte pulp)
 • Matige kwaliteit sap doordat de snel ronddraaiende centrifuge hitte genereert die heilzame enzymen vernietigt en er ook veel oxidatie van het sap plaatsvind.
 • Meer scheiding en schuim in het sap
 • Produceert veel lawaai door de snelle motor.

Slowjuicers

Deze machines werken door een koude pers methode die een kwalitatief hoogwaardig sap produceren in vergelijking met sapcentrifuges. In sterk contrast tot de ruige extractie en hoge snelheden van sapcentrifuges, werken slowjuicers met veel lagere snelheden die fruit en groenten voorzichtig samendrukken om het sap eruit te “knijpen”.  Hoewel ze duurder zijn in aanschaf, produceert hun langzamere en meer grondige extractie een sap dat kwalitatief beter is en meer ervan.

De voordelen van slowjuicers

 • Hogere sapopbrengst
 • Sap is langer houdbaar en de enzymen blijven tot wel 72 uur intact
 • Minimale oxidatie en schuimvorming
 • Ook geschikt voor bladgroenten, grassen, kiemen en kruiden
 • Prettig in gebruik met laag geluidsniveau.
 • Lagere snelheid betekent dat er minder hitte vrijkomt, waardoor meer voedingsstoffen en
  enzymen bewaard blijven
 • Eenvoudiger schoon te maken

De nadelen van slowjuicers

 • Langere bereidingstijd nodig, omdat kleinere
  stukken nodig zijn om in de vulopening te passen
 • Iets meer pulp in het sap
 • Hogere aanschafkosten


Korting op de Slow Juicer van Versapers

Nu €40,- korting op de Versapers 2G + cadeau's! Speciaal voor Miss Natural leden heb ik een leuke korting kunnen regelen op de Versapers 2G slowjuicer!  Wanneer je nu de witte Versapers 2G aanschaft betaal je geen €299,- maar €259,-

Bovendien krijg je een receptenboekje t.w.v. €8,95 en een extra grove zeef t.w.v. €39,95 voor zacht fruit er bij cadeau. De Versapers is verkrijg baar in wit, parel, titanium en chroom kleur.

Kortingscode: NATURAL15
Geldig t/m 31 maart 2015

Word lid en maak kans op de Versapers 3G slowjuicer t.w.v. €339,-

Alle Lucky Members van Miss Natural maken deze maand ook kans op een heel mooi cadeau! Met de Versapers 3G slowjuicer maak je zelf vers fruitsap of vers groentensap. Met de nieuwe technologie van de 3G is het schoonmaken van de slowjuicer erg eenvoudig en als je nu Miss Natural Lucky Member wordt dan maak je kans om dit prachtige apparaat t.w.v. €339,- te winnen! Je ontvangt er ook gratis een extra grove zeef en een receptenboekje erbij. Je kunt kiezen uit de kleur zeegroen of aubergine. Eind april zal de winnaar bekend gemaakt worden!

Deze actie is geldig t/m 30 april 2015.

Ik hoop dat de verschillen nu duidelijk voor je zijn en dat je nu een voor jou passende keuze kunt maken.

Je kunt je hier nog aanmelden voor de 21 dagen Groene Smoothie Challenge >>>

Wat voor juicer heb jij? Laat het mij weten in een reactie!

Gratis magazine t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Wij hebben ook een hekel aan spam
Eva van Zeeland
Eva van Zeeland is de oprichter en eigenaar van Miss Natural Lifestyle. Eva heeft een passie voor alles omtrent de natuurlijke levensstijl en deed haar kennis op tijdens de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en jarenlange ervaring in de fitness branche. Eva heeft in haar leven nog nooit een dieet gevolgd en calorieën tellen lijkt haar een erg saaie bezigheid! “Leer weer te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en vergroot zelf je kennis over voeding”. Eva is een gedreven ondernemer en moeder van de 7-jarige tweeling Bob & Lex en bijna 2-jarig meisje Indy.

Comment Section

2 reacties op “Welke juicer kan ik nu het beste kopen? Wij geven advies!


Door Laura* op 21 maart 2015

Ik vind het zo lastig om te bepalen welke juicer nu wel goed is en welke niet. Ik zoek er een die bij mijn budget past (student), maar tot nu toe nog niet gevonden.
Heeft iemand nog aanraders?


Door Fran op 26 maart 2015

Hallo!

De versapers lijkt me heel interessant en bijna was ik verkocht voor de witte 2G, mede door de interessante korting. Maar op de website van versapers lees ik bij specificaties dat deze variant niet BPA vrij is! Dan zou ik die toch eerder niet aankopen lijkt me?? De duurdere 3G modellen zouden dan weer wel BPA vrij zijn...

Plaats een reactie


*