datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Welke koers vaar jij?

Sta jij zelf aan het roer of laat je al je keuzes beinvloeden door anderen? Denk of geloof je uberhaupt dat je je eigen koers kunt varen of ben je van mening dat alles in je leven jouw overkomt?

Ik denk dat al mijn gedachten, kennis en mening gevormd zijn door alles dat ik in mijn leven heb gehoord, gelezen of gezien. Niets nieuws of zelfs eigen mening. Een eigen mening wordt denk ik ook sterk gestuurd door het gezin waar je bent opgegroeid en de mensen met wie je omgaat. Waar je mee omgaat raak je mee besmet, zoals je misschien weleens hebt gehoord. Met al deze bagage kan ik wel bewust zelf een keuze maken welke koers ik zal varen!

Wat zou je doen als er geen belemmeringen zouden zijn?

Wat zijn jouw doelen in je leven (prive en zakelijk), wat zijn je diepste wensen? Wat zou je doen als er geen belemmeringen zouden zijn? Geld geen issue? Je bent snel geneigd te denken in beperkingen, onmogelijkheden en opstakels. Of nog erger; wat anderen zouden denken als je dat zou doen wat jij echt leuk vindt.

Werk bijvoorbeeld moet voor mij PASSIE zijn, anders ben ik niet gelukkig en haal ik niet het beste in mij naar boven. Het is jammer om te zien dat voor veel mensen werk een woord is van vier letters. Je ziet je collega’s vaker dan je partner!

Mijn eigen top 3 is dan ook altijd als volgt geweest;

1. Leuke werkzaamheden met perspectief (genoeg uitdaging, doorgroeimogelijkheden)
2. Fijne werkomgeving (kantoorunit met systeemplafond of kantoorvilla aan het water?)
3. Prettige collega’s (collegiaal, geen ellebogenwerk)

Zoals je ziet staat een goed salaris niet in mijn top 3, niet omdat dit niet belangrijk is, maar als bovenstaande niet klopt dan kan de loonstrook het voor mij niet goed maken op de lange termijn. Hoe zit dat bij jou? Ga jij elke dag met veel plezier naar je werk en doe jij wat je het liefste zou doen?

Schrijf je wensen op en zet er een deadline bij!

Wat ik al jaren doen is een lijstje maken met de dingen die ik wil hebben, doen of zijn. Dit varieerde van een nieuwe kast, woning, baan, hulp in de huishouding tot moeder worden. Ik heb ooit gelezen dat als je al je doelen opschrijft je ze ook eerder zal bereiken. Daar past de volgende uitdrukking ook weer mooi bij; alles dat je aandacht geeft groeit. Je kunt zoveel zaken opschrijven als je wilt. Het is zelfs best lastig om een lijstje van 50 van je wensen te maken. Je kunt er ook nog achter zetten op welk termijn je dit bereikt wilt hebben, binnen 1, 3, 5 of 10 jaar. Heel leuk om zo af en toe weer eens naar je lijstje te kijken en zaken af te strepen met datum er bij!

Denk jezelf positief

Daarnaast probeer ik ook altijd mijn gedachten positief te houden. Dus als je opmerkt dat je de dingen negatief bekijkt, draai het dan 180 graden om! Het kan niet; het kan wel! Dat lukt mij nooit; Dat lukt mij vast! Gedachten zijn zo krachtig, als je deze toch eens kom opnemen en kon terugluisteren van jezelf. Dat zou nog eens hilarisch zijn die interpersoonlijke communicatie met jezelf als tweede persoon!

Als het goed voelt, dan is het goed!

Tot slot zijn er gelukkig ook nog een genoeg momenten dat je gewoon zeker weet hoe iets in elkaar zit. Zonder dat je dit misschien kan onderbouwen ben je helemaal zeker van je zaak. Het voelt gewoon goed! Daar probeer ik ook altijd voor open te staan en dit gevoel te volgen. Het enige moment dat je daarover weer aan het wankelen kan gaan is als je jouw keuze deelt met een ander die daar weer zijn eigen mening aanhangt! Juist dan zou je je weer moeten bedenken wie het roer vast heeft en waar jouw boot heen gaat. Succes met jouw reis!

Met natuurlijk een groet,

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marcella Roemgens
Door

Marcella Roemgens

op 10 Apr 2012

Ik maak elk jaar een nieuwe visionposter / mood board waar al mijn doelen en wensen op staan. En ze komen ook nog uit ook. Alles wat ik me wens en opplak komt uit. Soms net iets anders dan hoe ik het in mijn hoofd had, maar uiteindelijk toch met hetzelfde resultaat. Mijn wens voor dit jaar dat op de 1e plaats staat is gehele financiële onafhankelijkheid, dus uitbreiding van mijn zaak en er daadwerkelijk ook iets aan over houden dat ik bij wijze van spreken hoofdkostwinnaar van mijn gezin zou kunnen zijn. Op de 'andere 1e plaats' staat een 10-relatie met mijn partner. Dat houdt in dat wat ik van hem zou willen 'krijgen' ik ook eerst zal moeten geven om het terug te ontvangen. Werk aan de winkel dus. 2e Plaats: mijn boek 'de marathon van mij leven' afschrijven en wie weet ook uitgeven... Ook wil ik meer één zijn met de natuur; vaker buiten zijn. Ik wil minimaal 10 kg lichaamsgewicht kwijt, dagelijks bewegen terug oppakken, ogen laten laseren, tanden laten bleken, etc. En ja, ik denk ook meer in mogelijkheden, dan in beperkingen. Gaat niet, bestaat niet is mijn motto. Je kunt van A naar B op honderden verschillende manieren. Focus + Intentie = Resultaat! En ik kan alles bereiken wat ik maar wil. En ja, ooit stond ik nog niet zo in het leven....dacht dat alles mij overkwam. Ik was niet vies van de slachtofferrol, maar dankzij een zeer krachtig awareness programma heb ik geleerd bepaalde patronen te doorbreken en mijn eigen koers te varen. Ik zit dus niet meer op de achterbank van de bus, maar zit nu zelf achter het stuur. Ik bepaal welke kant ik op wil in mijn leven. Mijn leven dat ik maar één keer kan leven, dus eruit wil halen wat er voor mij inzit. En dat voelt goed! Toch ben ik blij met dit artikel. Het zet me namelijk weer op 'scherp' Groetjes Marcella

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 11 Apr 2012

Hoi Marcella, Wat een mooi verhaal en super dat je achter het stuur zit van je eigen leven! Leuk ook om jouw doelen voor dit jaar te lezen. Ik weet zeker dat ze allemaal realiteit zullen worden. Hoe je er komt maakt niet uit, soms met een omweg of met een hoop tegenslagen, maar op je bestemming zal je komen! Geniet van je reis... Groeten Eva

nathalie
Door

nathalie

op 30 Apr 2012

hey marcella, wat bedoel je precies met een awareness programma? kan je dat volgen?

Tineke
Door

Tineke

op 06 Oct 2012

Ik kijk vol spanning uit naar je boek ! Petje af voor je doorzettingsvermogen en wat je allemaal bereikt hebt in het leven Groetjes tineke

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 07 Oct 2012

Dank je wel Tineke!

Karin
Door

Karin

op 14 May 2012

Toen ik met mijn eigen bedrijf begon, twee jaar geleden, liep ik tegen een cursus Rijkdomsbewustzijn op. Dat leek mij wel een goede om te gaan doen om mijn bedrijf te ondersteunen. Bij de eerste les kregen we een gouden envelop om al onze wensen in te stoppen. En de wensen zo op te schrijven alsof het al zo is. Ik vond dat heel leuk om op die manier er mee bezig te zijn. Af en toe kijk ik ze weleens na, en sommige wensen zijn dan al in vervulling gegaan. Vaak ook op een manier die ik helemaal niet had gedacht. Dan is het goed om de wensen nog eens door te lezen. Dus dat ga ik zo maar eens doen. En weer een nieuwe in mijn envelop stoppen.

Petty
Door

Petty

op 25 Oct 2012

"alles dat je aandacht geeft groeit". Dat verklaart die dikke kont ;) Maar zonder gekheid, in 3 jaar tijd zijn hele grote belangrijke doelen als een rollercoaster behaald; eigen zaak, moeder worden van drie kinderen, 2x 20 kg afgevallen (met dank aan de zwangerschap) waardoor ik soms terugkijk en dan denk "holysmoke, hoe heb ik het toch allemaal gedaan?" Daarom vind ik het nu ook heel moeilijk om balans te vinden, altijd maar door door door.... Tijd voor een stap opzij, genieten van het moment, 3 wonders op de wereld gezet, een goedlopend bedrijf! Ik heb even geen lijstje nodig, sterker nog, ik heb wel zo'n lijstje maar die ligt nu heel bewust in een kistje.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 26 Oct 2012

Ha, ha, mooie zelfreflexie Petty! Ja, als maar meer willen geeft ook geen rust. De kunst is inderdaad te genieten en in het NU te leven. Probeer anders te kijken hoe je taken prive en zakelijk kunt gaan automatiseren of uitbesteden voor meer balans en rust.

Glenn
Door

Glenn

op 15 Mar 2013

Hoi Eva, Super blogpost. Bewust je eigen leven sturen (met je gedachten en acties) zou toch een vak op school moeten zij of niet!? Ik zie dat we gelijke overtuigingen hebben... Bedankt voor de inspiratie! Keep it up Miss Natural

Dineke Blaauw
Door

Dineke Blaauw

op 26 Aug 2013

Door mijn diabetes ben ik veel over voeding en de voedingsstoffen gaan lezen en ben nu ook gestart met een cursus voedingsadviseur. Misschien dat ik daar in de toekomst ook iets meer mee kan doen.

Johnf837
Door

Johnf837

op 07 May 2014

I do believe all of the ideas you've offered for your post. They are really convincing and will definitely work. Still, the posts are very quick for newbies. May just you please extend them a little from next time? Thank you for the post. ckbffefkdcbf

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading