datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Win BPA vrije en herbruikbare rietjes van siliconen
05 november 2012 
3 min. leestijd

Win BPA vrije en herbruikbare rietjes van siliconen

Ik ben groot fan van de website Green Jump. Ze hebben een groot assortiment natuurlijke, biologische en ecologische producten. Veel praktische en verantwoorde dingen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo gebruiken wij al een tijdje met veel plezier de LunchBots. We hebben er 4, voor elk kind 2 om mee te nemen naar school, maar ze gaan ook mee naar het strand, in de auto of met een dagje uit.

Herbruikbare rietjes van siliconen

Ik volg Greenjump op Facebook en een aantal weken geleden stelden ze de vraag wat we van RVS rietjes vinden als alternatief voor plastic wegwerp rietjes. De meeste mensen bleken dat toch best gevaarlijk te vinden en daaruit ontstond de vraag of er geen herbruikbare rietjes bestaan die gemaakt zijn van siliconen. Siliconen is een goed alternatief voor plastic. Er zit geen BPA in en bevat ook geen andere schadelijke stoffen. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam op de site van Greenpaxx uit. Ik heb Greenjump getipt en die waren zo enthousiast dat ze besloten de rietjes en caps in hun assortiment op te nemen. Als dank kreeg ik een setje met 4 Greenpaxx rietjes en 2 caps om uit te proberen.

Drinken met een feestelijk rietje

We hebben ze uitgeprobeerd en zijn erg enthousiast. Mijn kinderen vinden drinken met een rietje erg leuk, maar thuis gebruikten we eigenlijk nooit rietjes. Zonde van het geld en van al het afval. Bovendien drinken ze voornamelijk water (bij sapjes is het beter voor de tanden om met een rietje te drinken) en zijn ze al op een leeftijd dat ze goed uit een beker kunnen drinken. Ze waren dan ook erg blij toen de rietjes binnen kwamen, want het maakt drinken wel een stuk feestelijker.  Ze zien er heel leuk uit en zijn handig in gebruik. Je kunt ze uit elkaar halen en in de vaatwasmachine doen (wel belangrijk bij herbruikbare rietjes) en ze kunnen in elkaar worden gevouwen zodat je ze in je tas kunt stoppen en de uiteinden schoon blijven. Zo kunnen ze buiten de deur ook hun eigen rietje gebruiken. Beter voor je kind en beter voor het milieu.

Rietjes van siliconenDrinken zonder morsen

De caps in combinatie met de rietjes zijn ideaal voor kinderen die nog wel eens morsen of lopend drinken, maar ze zijn ook ideaal voor onderweg! Zowel voor je kind als voor jezelf. Handig als je ’s ochtends je smoothie in de auto wil drinken of als je bij bijv. Starbucks je dagelijkse caffeïneshot haalt, maar liever geen plastic wilt gebruiken. Ze zijn niet helemaal lekdicht, want via de opening voor het rietje kan er wel eens wat drinken langs lopen als je het op de kop houdt, maar als het glas of de beker omvalt heb je weinig op te ruimen. Er zijn ook doppen te koop die helemaal afsluiten, de Coolcap sealed. Daar kan alleen geen rietje in.

Rietjes in blauw en roze

Doordat de caps flexibel en wat rekbaar zijn passen ze op heel veel bekers en glazen. Voor onze kinderbekers waren ze te groot, maar op de glazen en grotere mokken passen ze perfect. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en roze. Uiteraard wilde mijn zoon blauw en mijn dochter roze, dus we hebben er voor gekozen om blauwe caps en roze rietjes te nemen. Mijn kinderen vinden het leuk om ze gebruiken en ik vind ze vooral handig als ze druk aan het spelen zijn, want ondanks dat ze al 5 en 7 zijn gaan er nog regelmatig bekers om als ze iets te enthousiast spelen. En met kleine bezoekers die ik regelmatig over de vloer krijg is het ook zeker een uitkomst.

Win BPA vrije en herbruikbare rietjes van siliconen

Ben je enthousiast geworden?

Miss Natural mag 5 setjes met rietjes en caps weggeven! Vertel ons waarom jij zo’n setje wil winnen. De 5 leukste inzendingen krijgen een setje toegestuurd.

De 5 winnaars zijn geworden:

Evelien, Myranda, Geertje, Marieke en Olivi. Gefeliciteerd! Stuur ons jullie adresgegevens via het contactformulier van Miss Natural en je krijgt je prijs zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Petty alias Kinderopvang Eigenwijs
Door

Petty alias Kinderopvang Eigenwijs

op 05 Nov 2012

Als moeder van drie braskontjes én eigenaresse van een kinderopvang ben ik natuurlijk altijd op zoek naar "zo praktisch maar leuk mogelijk"! Fruit eten doen we al met onze feestvorkjes en wat zou het toch leuk zijn als we ook ons drinken op kunnen pimpen met feestrietjes! En wie weet steek ik ook weer ouders aan met mijn verkooppraatje hoe fantastisch verantwoord BPAvrij materiaal is!!

Myranda van Leeuwen
Door

Myranda van Leeuwen

op 05 Nov 2012

Wat zou het geweldig zijn dit te winnen, want onze dochter gaat over een paar maanden naar de 'grote' school en dan kan ze dit aan alle kindjes in groep 1 laten zien!

Birgit
Door

Birgit

op 05 Nov 2012

Wat zou ik die rietjes graag winnen. Niet voor mijn kinderen, want die heb ik (nog) niet, maar voor mezelf, omdat ik vaak zo vreselijk onhandig ben met bekers, en omdat mijn tas al vaak vol heeft gezeten met drinken door lekkende bekers. De caps en rietjes zouden een uitkomst zijn voor mijn twee linker handen denk ik.

geertje
Door

geertje

op 05 Nov 2012

Ik ben mama van 2 meiden, een van 1 en een van 3. Onze jongste drinkt nu net uit een beker met een rietje en hoe fijn.zou het zijn als ze dit kan doen uit n rietje wat geen BPA bevat... Onze oudste wil nu graag ook uit n rietje drinken omdat haar zusje dit ook mag... En hoe leuk is het dat ze uit zo'n leuk rietje mag drinken!

Lisette
Door

Lisette

op 06 Nov 2012

Wij gebruiken thuis veel rietjes, vooral om ons gebit te beschermen. Ben al druk bezig met zoveel mogelijk plastic te weren maar aan die rietjes had ik dus nog niet gedacht!

Olivi
Door

Olivi

op 06 Nov 2012

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik ben 'Tante' voor een heleboel en probeer ze het allerbeste te geven. Bij mij zitten ze al aan de geraffineerde suikervrije limonade. Dus zo'n prachtige set rietjes die bovendien ook nog eens herbruikbaar zijn kunnen en mogen niet meer ontbreken. Zo beperken ik ook nog eens de afvalberg. Een win win situatie.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 06 Nov 2012

Hai Olivi, vraagje: welke geraffineerde suikervrije limonade gebruik jij?

Olivi
Door

Olivi

op 20 Nov 2012

Hi Layla, Jammer dat ik geen notificatie krijg wanneer er meer reacties zijn op het onderwerp waar je op gereageerd hebt. Ik ben niet elke dag op deze site, maar ben heel blij dat ik de rietjes heb gewonnen!! Ik mail je zo. Over je vraag, ik pers het zelf dit vinden mijn 'neefjes en nichtjes' het lekkerst. Of ik koop oersap bij de bio en afhankelijk van de smaak die ik koop doe ik er nog een druppeltje stevia bij. Voor de allerkleinste koop ik diksap bij de bio en dat leng ik aan met water dat ik door de Britta haal.

Marieke
Door

Marieke

op 06 Nov 2012

Mijn dreumes is tegenwoordig "verslaafd" aan mijn zelfgemaakte fruit/groentesapjes. Komkommer/selderij/gember/wortel, alles slurpt hij met een rietje naar binnen! Helaas verdwijnen deze rietjes in de prullenbak, wat natuurlijk zonde is. Met deze rietjes hoeft dat niet meer ;)

marja
Door

marja

op 06 Nov 2012

onze kleinzoons van 3 en 5 jaar drinken heel graag met een rietje. wat zou het fantstisch zijn als zij geen weggooirietjes meer hoefden te gebruiken en zo'n mooie beker met rietje kunnen gebruiken.

Annemarie Amerongen
Door

Annemarie Amerongen

op 06 Nov 2012

Hoi Miss Natural, Ten eerste wat ben ik blij dat ik deze website heb gevonden,Bedankt hiervoor! Ook ik zou wel in aanmerking willen komen voor de rietjes voor mijn meiden van 5 en 7. Geeft toch net een feestelijk tintje aan de eigengemaakt fruit en groente sapjes.....

milly
Door

milly

op 06 Nov 2012

Ik maak 3 x per week heerlijke groente/fruit sapjes van biologische groenten/fruit en die worden hier genuttigd met... natuurlijk een rietje! En wat is er gezonder dan deze siliconen rietjes. Wij zouden er heel erg blij mee zijn!

Mayke
Door

Mayke

op 06 Nov 2012

Onlangs is mijn vriendin bevallen van een zoon, zij is ontzettend bio bewust en zou haar graag dit kado willen doen! :)

Jolien
Door

Jolien

op 07 Nov 2012

Mijn neefje is voolop aan de rietjes op het moment, zijn favoriete manier van drinken. zou heeeeeeel fijn zijn als ik zou weten dat hij niet meer van de bende binnen kan krijgen!!!

M@@ike
Door

M@@ike

op 10 Nov 2012

Whahaha, ik zit hier hardop te lachen achter de computer. Mijn kids spelen om mij heen en zien de rietjes en gaan compleet uit hun dak. (moet ik nog uitleggen dat ze dol zijn op drinken uit rietjes en dat dat bijna niet mag van mij, streng hè ;) ) We zouden ze heel graag winnen!

Evelien
Door

Evelien

op 12 Nov 2012

Tsja, eigenlijk zou ik willen dat mijn dochter van 6 ze zou kunnen winnen. Ze is sinds twee weken gestopt met duimen en krijgt logopedie om te leren haar tong goed te gebruiken. De logopediste heeft ons uitgelegd hoe goed en belangrijk het is voor de mondmotoriek en krachtige mondspieren om door een rietje te drinken. Gun het haar zo om deze prachtige rietjes te winnen!! Liefs, Evelien

Olivi
Door

Olivi

op 05 Feb 2013

Hallo Miss Natural, Ik was blij verrast om te zien dat ik de BPA vrije rietjes had gewonnen. Via het contactformulier kon ik geen reactie geven. Vanwege reis naar het buitenland wilde ik de rietjes aan cadeau doen. Dit ook in een mail gemeld. Intussen is het begin februari en nog altijd is er niets gearriveerd bij de persoon aan wie ik ze cadeau heb gegeven. Kennelijk is er iets fout gegaan. Wat adviseer je mij te doen? Alvast bedankt. Groetjes, Olivi

Gerke
Door

Gerke

op 12 Jun 2013

Wees voorzichtig met drinken uit silicone rietjes, spenen, bekers e.d.! Google maar eens op gevaren silicone... Er zitten 39 chemicaliën en 8 zware metalen in: onder andere zijn dat tolueen, aceton, formaldehyde, benzeen, dichloormetaan en aan zware metalen barium, zilver, nikkel en chroom. Stel je voor dat de rietjes elke keer een beetje van die rotzooi afgeven. Ik weet niet of het kwaad kan, maar helemaal vertrouwen doe ik het niet.

Chantal
Door

Chantal

op 09 Jan 2016

Misschien een gekke vraag, maar wat maakt rvs rietjes gevaarlijk? Wordt er mee bedoeld de combinatie rvs rietjes en kinderen die er gebruik van maken? Ben namelijk zelf in dubio deze of rvs. :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading