datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Yoga Festival Terschelling 2014: een terugblik
13 juli 2014 
2 min. leestijd

Yoga Festival Terschelling 2014: een terugblik

Dit jaar doe ik samen met mijn yoga-collega’s nieuwe inspiratie op. Samen gingen we naar het Dutch Yoga Festival op Terschelling, van 27 tot en met 29 juni 2014. De weersvoorspellingen zagen er nogal onheilspellend uit: waarschuwingen voor waterhozen en ontruimde stranden. Regenlaarzen, een regenpak, extra warme kleding in de tas en gaan! Onderweg naar de haven zongen we uit volle borst mee met ‘het foute uur’ op de radio, terwijl zwarte luchten komen tegemoet komen.

Gelukkig had ik voor de zekerheid m’n bikini in m’n tas gedaan, want eenmaal aangekomen op het eiland scheen de zon! Fietsend gingen we naar camping de Kooi, waar het festival elk jaar plaatsvind.

Van keuzestress naar rust

We kwamen aan op donderdag om te beginnen met het voorprogramma. Met een hoofd vol plannen en keuzestress door het grote aanbod aan workshops, besloten we te beginnen met ‘Transformational Breathing‘: spanning los ademen terwijl we  genoten van de warmte van de zon en de fluitende vogels om ons heen. De keuzestress veranderde meteen in rust.

Na een duik in zee, een warme ayurvedische hap op het festival en een kopje bedtime tea zochten we ons luchtbed op. De volgende dag besloten we na een goede nacht slaap ons lichaam los te maken met een pittige vinyasa van David Lurey. Zweet, lichte spierpijn en diepe ontspanning was het resultaat, heerlijk!

Yoga, the Heart of Love

Aan het begin van de avond werd het festival officieel geopend. Zittend in een kring deden we yoga-oefeningen. Er werden mantra’s gezongen over het festivalthema van dit jaar:  ‘Yoga, the Heart of Love.’ ’s Avonds besloot ik een kundalini meditatie te doen. Een bijzondere ervaring, waar ik een energieboost van kreeg!

Oja, had ik al gezegd dat het eten en drinken zo lekker was? We aten wat de ayurvedische pot schafte en er was onbeperkt Yogi Tea in alle verschillende smaken.

Yoga en acrobatiek

Ook op zaterdag begonnen we met een vinyasales om onze spieren los te maken en soepel te beginnen onze de dag. ’s Middags namen we een duik in zee, gevolgd met goede gesprekken in de strandtent.

Die middag en avond deden we ook mee met Areal Yoga. Fantastisch! Achteroverbuigen en acrobatiek in doeken. Je kunt dus in een omkeerhouding staan zonder dat je je nek en schouders belast. Dit kun je ook zien op de eerste foto in dit artikel.

We sloten die dag dansend af op muziek van Sika, met donkere didgeridoo-klanken. We danced like nobody was watching!

Een festival om nooit te vergeten

Die zondag was ik jarig, ik ben 29 jaar geworden. Hoera! Ik trakteerde mezelf op een mooie nieuwe yogabroek en ik kreeg een boek van mijn collega’s cadeau. We pakten onze spullen, genoten nog een keer van het lekkere eten op het Yoga Festival en gingen weer terug naar huis. Een festival om nooit te vergeten!

Ben jij er volgend jaar ook bij op het Dutch Yoga Festival?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine