Zelf Gevulde Pepernoten Maken Zonder Suiker

Het is weer die tijd van het jaar waarin de geur van kruidige pepernoten en warme chocolademelk de huizen vult en onze harten verwarmt. De traditionele pepernoten zijn ongetwijfeld heerlijk, maar ze bevatten meestal aanzienlijke hoeveelheden suiker en kunstmatige toevoegingen die niet altijd bijdragen aan een gezonde levensstijl. Gelukkig hoef je niet helemaal vaarwel te zeggen tegen deze heerlijke traktatie, want we hebben een geweldig alternatief voor je: zelf gevulde pepernoten maken zonder suiker!

Gezonde pepernoten

In dit artikel zullen we je laten zien hoe je met eenvoudige ingrediënten en een beetje liefde je eigen gezonde pepernoten kunt maken. Zo kun je genieten van de magie van Sinterklaas zonder je schuldig te voelen over je voeding. Dus, laten we meteen beginnen met het ontdekken van dit smakelijke recept en de voordelen van het verminderen van suiker in je lekkernijen tijdens de feestdagen.

Recept gevulde pepernoten zonder suiker 

Ingrediënten
  • 150 gram roomboter
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 5 gewelde vijgen
  • 25 gram ongebrande amandelen
  • 250 gram volkorenmeel
  • 10 gram wijnsteenbakpoeder
  • 6 eetlepels rijststroop

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C
  2. In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water, speculaaskruiden en rijststroop. Deeg met handen tot een grote bal kneden. Leg de bal verpakt in plastic folie gedurende 30 min. in de koelkast.
  3. Vijgen en amandelen in een keukenmachine tot een pasta mengen. Maak er ongeveer 35 kleine balletjes van.
  4. Haal de bal deeg uit de koelkast en snij in vieren. Rol een worst van elk deel en snij in plakjes van ongeveer 2 cm.
  5. Druk met je duim een kuiltje in elk plakje en vul met een bolletje vijgenamandelpasta. Deeg rond vulling dichtvouwen en een mooie pepernoot van rollen.
  6. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen. Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken.
  7. Laten afkoelen en heerlijk opeten!           

Sinterklaas recepten zonder suiker

Dit recept komt uit het receptenboek Suikervrije Feestdagen. Wie zoet is krijgt lekkers, wie zonder suiker eet geniet ook! In deze klassieke Sinterklaas recepten hebben we de geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen achterwege gelaten. Zelfs Sinterklaas proeft het verschil niet!

  • Taai Taai
  • Mandarijn Kruidkoek
  • Kaneel Pepernoten
  • Chocolade Pepernoten
  • Speculaascake
  • Amandel Bananencake
  • Speculaastaart met Peer
  • Sinaasappeltaart met Chocolade
  • Gevulde Pepernoten
  • Speculaas Brokken

 

Bekijk nu de gratis preview!

Dit is hét receptenboek van december! Met wel 50 suikervrije recepten zit je natuurlijk gebakken met pakjesavond, Kerst en tijdens de jaarwisseling. Kijk hier voor de preview >>

Maak jij zelf pepernoten?